GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

«Πήρα δώρο μόνο μια μπάλα και ένα κουτί σοκολάτες» λέει ο Μαργαρίτης Σχοινάς για το Qatargate!

Δηλώσεις για το δημοσίευμα-«φωτιά» του Politico που ανέφερε ότι βρίσκεται κάτω από εξονυχιστικό έλεγχο για το σκάνδαλο διαφθοράς του Qata...


Δηλώσεις για το δημοσίευμα-«φωτιά» του Politico που ανέφερε ότι βρίσκεται κάτω από εξονυχιστικό έλεγχο για το σκάνδαλο διαφθοράς του Qatargate έκανε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς.

«Αυτή την εβδομάδα υπήρχε οργή και απογοήτευση. Και ειλικρινά, όλα είναι δικαιολογημένα. Χαίρομαι που το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ανέλαβε δράση και δουλεύει για να κερδίσει ξανά την εμπιστοσύνη που χάθηκε» δήλωσε ο Σχοινάς και πρόσθεσε: «Ήμουν στην τελετή έναρξης του Μουντιάλ ως εκπρόσωπος της Κομισιόν, ήταν το πρώτο παγκόσμιο αθλητικό event μετά την πανδημία.
Με απόλυτη διαφάνεια, είχα συζητήσεις και υπερασπίστηκα το αθλητικό μας μοντέλο. Σε όλες τις δημόσιες τοποθετήσεις μου για το Κατάρ, κάθε λέξη είναι 100% συμβατή με τις πολιτικές της Κομισιόν.
Δεν αυτοσχεδιάζουμε, δεν εφευρίσκουμε θέσεις. Με θρησκευτική ευλάβεια επαναλαμβάνω τις πολιτικές της Κομισιόν.
Και για τα εργασιακά, επανέλαβα τις πολιτικές του ILO, που έχει γραφείο με 40 άτομα στην Ντόχα» υποστήριξε σε δηλώσεις του στις Βρυξέλλες.

Μια… μπάλα και σοκολάτες

Μάλιστα, ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι από το Κατάρ έλαβε ως δώρο μόνο μια μπάλα και ένα κουτί με σοκολάτες: «Ναι, μου έδωσαν μια μπάλα ποδοσφαίρου και ένα κουτί σοκολάτες, που άφησα στον οδηγό που με πήγαινε από το στάδιο στο ξενοδοχείο και ορισμένα αναμνηστικά από το Μουντιάλ. Κι εγώ τους έδωσα ένα κερί και ένα “βαρίδι” για χαρτιά» είπε.

Σε ερώτηση που δέχτηκε για το αν η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν τον εμπιστεύεται, ο Σχοινάς απάντησε: «Δεν υπήρχε κανένα στοιχείο από κανέναν, που να αναγκάζει την πρόεδρο να υποστηρίξει μέλος του Κολεγίου.

Φυσικά, η πρόεδρος στηρίζει το Κολέγιο, συμπεριλαμβανομένου του αντιπροέδρου Σχοινά και της Επιτρόπου Γιόχανσον.
Μπορεί να ακούσετε πολλά για εμένα, αλλά δεν νομίζω ότι το “αφελής” χαρακτηρίζει τη δημόσια παρουσία μου εδώ και πολλά χρόνια».

Το Politico γράφει ότι ο Σχοινάς βρίσκεται υπό έλεγχο

«Σχοινάς υπό έλεγχο» έγραφε χθες το «Politico», χωρίς ωστόσο να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες. Μάλιστα, το μέσο τόνιζε πως κατά τη χθεσινή ενημέρωση η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν «δεν απάντησε σε ερώτηση σχετικά με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινά, ο οποίος παρευρέθηκε στην τελετή έναρξης του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ εκ μέρους της Επιτροπής»!

«Ο Σχοινάς», συνεχίζει το δημοσίευμα, «επίτροπος από την Ελλάδα, έχει επικριθεί από τους ευρωβουλευτές για τα tweets του για το Κατάρ τους τελευταίους μήνες. Σε ένα πρόσφατο tweet επαίνεσε το Κατάρ για “σημαντική και απτή πρόοδο στην εργασιακή μεταρρύθμιση”, ζητώντας να διατηρηθούν αυτές οι μεταρρυθμίσεις».
Ο Σχοινάς είχε ενεργό συμμετοχή στην απόφαση της Κομισιόν να προτείνει την άρση των απαιτήσεων βίζας για το Κατάρ και το Κουβέιτ τον Απρίλιο, μέτρο με το οποίο αίρεται η βίζα για τους Καταριανούς που ταξιδεύουν στην Ε.Ε. για έως και 90 ημέρες σε οποιαδήποτε περίοδο 180 ημερών – είτε για επαγγελματικούς λόγους είτε για τουρισμό ή για οικογενειακούς λόγους.


πηγη