GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Το εξώφυλλο του Charlie Hebdo για το Qatargate: «Ευτυχισμένος Εμίρης με π@@τάνες και ευρωβουλευτίνες»

Η παραπομπή που γίνεται από το Charlie Hebdo στο αποκαλούμενο Qatar Gate, στο οποίο φέρεται εμπλεκόμενη η ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή, είναι ...


Η παραπομπή που γίνεται από το Charlie Hebdo στο αποκαλούμενο Qatar Gate, στο οποίο φέρεται εμπλεκόμενη η ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή, είναι προφανής στο πρωτοσέλιδο σκίτσο

Ευτυχής Καταριανός στην Ευρώπη. Υπό τον τίτλο αυτό, το γαλλικό σατιρικό έντυπο Charlie Hebdo, κυκλοφορεί με εξώφυλλο ένα σκίτσο όπου ένας Άραβας έχει στα πόδια του δύο γυναίκες.

Η μία είναι ξανθιά, με φόρεμα που αποκαλύπτει πλούσιο μπούστο από το οποίο ξεχειλίζουν χαρτονομίσματα και η άλλη είναι πιο συντηρητικά ντυμένη, αλλά έχει επίσης το … χάρισμα να ξεχειλίζει από χαρτονομίσματα.

Οι δύο γυναικείες φιγούρες δείχνουν το ίδιο ευτυχείς στα πόδια του Άραβα, ο οποίος εξηγεί ότι είναι «ευτυχής στην Ευρώπη» με «putes» και «debutes».

Είναι προφανές το λογοπαίγνιο που επιτρέπει η γαλλική γλώσσα: ο Καταριανός είναι ευτυχής στην Ευρώπη «με πουτ@ν..ς» – χαρακτηρισμός που αποδίδεται στη γυναικεία ξανθιά φιγούρα και «με βουλευτίνες»- ιδιότητα που αποδίδεται στην άλλη φιγούρα, που είναι συντηρητικά ντυμένη.

Η παραπομπή που γίνεται από το Charlie Hebdo στο αποκαλούμενο Qatar Gate, στο οποίο φέρεται εμπλεκόμενη η ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή, είναι προφανής στο πρωτοσέλιδο σκίτσο.


πηγη