GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Γεμίσαμε τουρκικούς χάρτες: Στόχος ελληνικό και βουλγαρικό έδαφος από τον σύλλογο “Τούρκων” Δυτικής Θράκης

Κάποιοι ονειρεύονται Χαλιφάτο Δυτικής Θράκης - Ξεχνούν την ιστορία οι Τούρκοι και θέλουν να γυρίσουμε ξανά στην Ανατολική Θράκη από την ο...


Κάποιοι ονειρεύονται Χαλιφάτο Δυτικής Θράκης - Ξεχνούν την ιστορία οι Τούρκοι και θέλουν να γυρίσουμε ξανά στην Ανατολική Θράκη από την οποία τόσο άδικα αποχωρήσαμε λόγω των "Μεγάλων δυνάμεων"

Σύμφωνα με μειονοτική εφημερίδα ο πρόεδρος και η ομάδα του συλλόγου “ Τούρκων” Δυτικής Θράκης επισκέφθηκε τον πρόεδρο του παραρτήματος της Προύσας Ali Eminlatif ενώ πραγματοποίησε επαφές στην Άγκυρα, μεταφέροντας ουσιαστικά προβλήματα που δεν υπάρχουν στην περιοχή, ενώ ο ίδιος πήρε "οδηγίες" ενόψει της αφίξεως του νέου Τούρκου πρέσβη στην Αθήνα.

"Ο Πρόεδρος Αλί Εμινλατίφ και η ομάδα του, είχαν την ευκαιρία να μεταφέρουν “προβλήματα και προτάσεις λύσεων” στον Τούρκο υπουργό εξωτερικών Μ.Τσαβούσογλου και σε άλλους βουλευτές.

Η ομάδα της Προύσας, η οποία έγινε αποδεκτή και από τον Πρέσβη της Τουρκίας στην Αθήνα, Çağatay Erciyes, (ο οποίος θα ξεκινήσει την θητεία του τις επόμενες ημέρες), τον ενημέρωσε για την “κατάσταση” στην Δυτική Θράκη", αναφέρει το δημοσίευμα μεταξύ άλλων.

Ο ίδιος βέβαια αλλά και οι υπόλοιποι Τούρκοι αξιωματούχοι ξεχνούν ότι όλα τα σοβαρά θέματα της μουσουλμανικής και όχι "τουρκικής", έχουν λυθεί διαχρονικά από την ελληνική πολιτεία, ενώ σοβαρά προβλήματα αντίστοιχα έχει η ελληνική μειονότητα στην Τουρκία.

"Στην συνάντηση, στην οποία ήταν και ο Πρέσβης Berk Baran και διπλωμάτες του Γραφείου του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών, συζητήθηκε η de facto κατάσταση στη Δυτική Θράκη", γράφει το άρθρο αφήνοντας πολλά να εννοηθούν όπως και να έχει το ζήτημα.

Εκεί όμως σε αυτήν την συνάντηση,  οι Τούρκοι αξιωματούχοι, εμφάνισαν με έναν πίνακα που είχε ένα χάρτη που περιλαμβάνει ελληνικά και βουλγαρικά εδάφη, πιθανόν ως περιοχή που ζουν οι “ Τούρκοι” της Δυτικής Θράκης.

Η σημασία των τουρκικών χαρτών και τι μπορεί αν ετοιμάζουν οι Τούρκοι για την περιοχή

Πρόκειται για μία ακόμη προκλητική ενέργεια Τούρκων αξιωματούχων οι οποίοι προσπαθούν να προωθήσουν τα σχέδια τους στην περιοχή, αφού θεωρούν ιστορικά ότι άδικα εκδιώχθηκαν από τα εδάφη αυτά με τους βαλκανικούς πολέμους του 1912-13.

Για τόσο μεγάλη μισαλλοδοξία και παράνομη στάση έναντι συνθηκών όπως της Λωζάννης, καθώς και του διεθνούς δικαίου.

Τι μπορεί να ετοιμάζουν όλοι αυτοί οι σύλλογοι, που απολαμβάνουν την ασφάλεια και την φροντίδα της Ελλάδος που ανήκει στην ΕΕ, είναι γνωστό αλλά οι χιλιάδες κάτοικοι της περιοχής δεν θέλουν φυσικά να πάθουν κάτι ανάλογο μες τους Τουρκοκύπριους σε καμία περίπτωση.

Οι μουσουλμάνοι της Δυτικής Θράκης ( Τουρκογενείς-Πομάκοι-Ρομά) έχουν απόλυτη εμπιστοσύνη στην Ελλάδα, ενώ διαβιούν σε μια δημοκρατική χώρα, με δικαιώματα που κάποιοι ονειρεύονται στην γειτονική Τουρκία.

Ωστόσο, η συστηματική προπαγάνδα και το απύθμενο μίσος για την χώρα μας, μπορούν να δημιουργήσουν μελλοντικά εστία έντασης στην ευρύτερη περιοχή, η οποία επεκτείνεται μέχρι την Νότια Βουλγαρία, στην οποία διαβιούν χιλιάδες Τούρκοι Μουσουλμάνοι.  

Χαλιφάτο της Δυτικής Θράκης από Τούρκο ειδικό στα σχέδια της Άγκυρας  


Το πιο επικίνδυνο όμως της όλης υπόθεσης είναι τα πραγματικά σχέδια για την περιοχή από φανατικούς που κατέχουν θέσεις σε αμυντικά ινστιτούτα στην Τουρκία.

Ένας από αυτούς αναφέρει περί “ Κράτος της Τουρκικής Δημοκρατίας Δυτικής Θράκης, που θα είναι λέει ένα μουσουλμανικό κράτος όπου θα κυματίσει και το Σαντζάκι του Χαλιφάτου, το οποίο είναι η κληρονομιά της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Στα όρια αυτού του κράτους βρίσκονται η Αλεξανδρούπολη, η Κομοτηνή και η Ξάνθη. Η έννοια του πράσινου χρώματος στη σημαία είναι να συμβολίζει το χαλιφάτο”.

Τι επιδιώκουν όλοι αυτοί οι τουρκικοί εθνικιστικοί κύκλοι στην ευαίσθητη περιοχή της Δυτικής Θράκης

Υπενθυμίζουμε ότι το 2020, με τίτλο: «Η Δυτική Θράκη μπορεί να γίνει σαν τον Καραμπάχ», η τουρκική φιλοκυβερνητική εφημερίδα Τurkiye, είχε παρουσιάσει υποτιθέμενες «ανησυχίες» στην Ελλάδα, για καταστάσεις στην Β.Α περιοχή της χώρας, ανάλογες μ’ αυτές στο νότιο Καύκασο.

Επίσης ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης (ABTTF) Χαλίτ Χαμπίπ Ογλού έιχε δηλώσει ότι θέλει να δοθεί η ελληνική ιθαγένεια σε 60.000 Τούρκους, ενώ το μειονοτικό ΚΙΕΦ, κόμμα που ελέγχεται πλήρως από το τουρκικό προξενείο και τον Ταγίπ Ερντογάν, βάζει πλώρη για το ελληνικό κοινοβούλιο.

Τελικά τι θέλουν και τι ζητούν ορισμένοι μειονοτικοί κύκλοι και Άγκυρα  από την χώρα μας, και γιατί παρουσιάζουν προκλητικούς χάρτες συνεχώς;

Προφανώς κάποιοι στην Τουρκία αισθάνονται πολύ ισχυροί και αναζητούν Οθωμανικά μεγαλεία.

Η ιστορία δεν τους δίδαξε ότι σε ενδεχόμενη νέα πολεμική σύρραξη πιθανόν ο ελληνισμός να καταλάβει την Ανατολική Θράκη που τόσο άδικα ( διότι αυτό είναι αδικία από τις μεγάλες δυνάμεις) αποχώρησε από εκεί εντελώς  αναίτια το φθινόπωρο  του 1923;

πηγη