GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Το… κυνήγι του χαμένου θησαυρού σε Μοναστήρι της Πέλλας – Άνοιξαν τρύπες με ειδικά μηχανήματα

Σκηνές βγαλμένες από κινηματογραφική ταινία εκτυλίσσονται τις τελευταίες δύο εβδομάδες στο Μοναστήρι του Αρχάγγελου Μιχαήλ, στην Αλμωπία ...


Σκηνές βγαλμένες από κινηματογραφική ταινία εκτυλίσσονται τις τελευταίες δύο εβδομάδες στο Μοναστήρι του Αρχάγγελου Μιχαήλ, στην Αλμωπία Πέλλας, καθώς συνεργεία με τη συνδρομή ειδικών μηχανημάτων έχουν σκάψει τρύπες τόσο στον προαύλιο όσο και πέριξ του χώρου, παρουσία μάλιστα αστυνομικών δυνάμεων και υπό την καθημερινή εποπτεία ειρηνοδίκη.
Το ThessToday.gr πραγματοποίησε αυτοψία στο χώρο και κατέγραψε εικόνες που εγείρουν αρκετά ερωτήματα.

Ένας αστικός θρύλος των παλαιότερων μοναχών για την… ύπαρξη θησαυρού σε υπόγεια ειδική κρύπτη και μία σύλληψη αρχαιοκάπηλου από την Ελληνική Αστυνομία πριν από έναν μήνα στην Σπάρτη, φαίνεται πως συνετέλεσαν στη διαμόρφωση ενός πρωτόγνωρου σκηνικού που έχει αναστατώσει τους 800 κατοίκους του χωριού Αρχάγγελος, στην Πέλλα.
Μοναχός του Μοναστηρίου κάνει λόγο στο ThessToday.gr για «εισβολή στο σπίτι του» και θέτει ζητήματα στασιμότητας του κτιρίου, δεδομένης της παλαιότητάς του - χτίστηκε περί τον 19ο αιώνα - και παράλληλα καταγγέλλει ότι οι εργασίες ανασκαφής για την ανίχνευση… κρυμμένου θησαυρού έγιναν με παράνομο τρόπο.
Την ίδια ώρα, οι θεσμικοί φορείς υπογραμμίζουν στο ThessToday.gr ότι όλες οι διαδικασίες κυλούν σύμφωνα με το γράμμα του νόμου.


«Μας είπαν ότι ψάχνουν ειδική κρύπτη»

«Το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου κατέφθασαν τέσσερις αστυνομικοί με πολιτικά από την Αθήνα, οι οποίοι επικαλέστηκαν ότι θέλουν να μας προστατεύσουν από αρχαιοκάπηλους.
Αφού τους επιτρέψαμε να κοιμηθούν στο Μοναστήρι, την επομένη, δηλαδή την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου, μας ζήτησαν να απομακρυνθούμε από τον χώρο, καθώς θα πραγματοποιηθούν εργασίες ανασκαφής πίσω από έναν βράχο.
Μας είπαν ότι ψάχνουν μια ειδική κρύπτη που εικάζεται ότι εκεί μέσα υπάρχει θησαυρός, κάτι το οποίο γνωρίζουμε κι εμείς από τους παλαιότερους μοναχούς. Επικράτησε ένταση γιατί εμείς αρνηθήκαμε να φύγουμε», ανέφερε αρχικά ο καλόγερος στο ThessToday.gr.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει ο ίδιος, τα συνεργεία έχουν ήδη σκάψει τρεις τρύπες σε διαστάσεις 4 μέτρα μήκος επί 2,5 μέτρα πλάτος επί 2 μέτρα βάθος.
Οι δύο ανασκαφές πραγματοποιήθηκαν στον προαύλιο χώρο του Μοναστηριού, ενώ η τρίτη - και η τελευταία έως τώρα - έξω από τη Μονή, συγκεκριμένα πίσω από το Ιερό.
«Ήθελαν να σκάψουν μπροστά στις κολώνες του ναού, αλλά θα είχαμε πρόβλημα στατικότητας, κινδύνευε ο ναός να πέσει και τους παρακαλέσαμε να μην συνεχίσουν.
Ήθελαν να σκάψουν και μέσα στο Μοναστήρι (σ.σ. τα συνεργεία) ωστόσο έχουμε κλειδώσει την πόρτα και δεν τους επιτρέπουμε την πρόσβαση, παρά μόνο ενδοσκοπικά έριξαν μια ματιά κάτω από την τραπεζαρία, με ειδικές κάμερες», σημείωσε ο μοναχός.


ThessToday.gr