GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Ανησυχούν οι σεισμολόγοι: Έκτακτη σύγκληση της επιτροπής Σεισμικού Κινδύνου

Η επιτροπή θα εξετάσει τη σεισμική δραστηριότητα στη περιοχή Ψαχνών - Χαλκίδος Την έκτακτη σύγκληση της επιτροπής Σεισμικού Κινδύνου ανακ...


Η επιτροπή θα εξετάσει τη σεισμική δραστηριότητα στη περιοχή Ψαχνών - Χαλκίδος

Την έκτακτη σύγκληση της επιτροπής Σεισμικού Κινδύνου ανακοίνωσε ο Ευθύμης Λέκκας, μετά τον μεγάλο σεισμό 4,9 Ρίχτερ στα Ψαχνά Ευβοίας που ταρακούνησε και την Αττική.

Μετά τα 4,9 Ρίχτερ ακολούθησε «χορός» μετασεισμών με τον μεγαλύτερο εξ’ αυτών σε μέγεθος να φθάνει τα 3,5 Ρίχτερ.

Ο σεισμολόγος Κώστας Παπαζάχος συνέστησε προσοχή αλλά και ψυχραιμία, λέγοντας ότι το ρήγμα είναι γνωστό και ότι μπορεί να δώσει σεισμούς έως 6 ρίχτερ

Η επιτροπή που θα συγκληθεί θα εξετάσει τη σεισμική δραστηριότητα στη περιοχή Ψαχνών -Χαλκίδος.

Ο Πρόεδρος του ΟΑΣΠ Καθ.Ευθύμης Λέκκας, αφού επικοινώνησε με τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης, κύριο Χ. Στυλιανίδη συνεκάλεσε την Μόνιμη Ειδική Επιστημονική Επιτροπή Εκτίμησης του Σεισμικού Κινδύνου και Μείωσης της Σεισμικής Διακινδύνευσης, προκειμένου να εξετάσει τη Σεισμική Δραστηριότητα στη περιοχή Ψαχνών - Χαλκίδος και να δρομολογήσει τις επόμενες Δράσεις.

Το αντικείμενο της επιτροπής είναι η αξιολόγηση των προγνώσεων οι οποίες υποβάλλονται στον οργανισμό καθώς επίσης και οποιαδήποτε άλλη επιστημονική πληροφόρηση σχετικά με τη σεισμικότητα και η πρόταση προς την πολιτεία των ενδεικνυόμενων μέτρων, καθώς και σε περίπτωση σεισμικών διεγέρσεων, η αξιολόγηση των υφιστάμενων δεδομένων για τον προσδιορισμό της εξέλιξης της σεισμικής δράσης και η πρόταση προς την Πολιτεία των ενδεικνυόμενων ενεργειών.

πηγη