GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Οι Ηνωμένες Πολιτείες λυπούνται για την κλιμάκωση των προκλητικών δηλώσεων του Τούρκου ΥΠΕΞ

Σε ερώτηση που έγινε σχετικά με τις απειλές του Τούρκου ΥΠΕΞ, ο οποίος απειλεί με πόλεμο τη χώρα μας ακόμα και για την «επέκταση των χωρι...


Σε ερώτηση που έγινε σχετικά με τις απειλές του Τούρκου ΥΠΕΞ, ο οποίος απειλεί με πόλεμο τη χώρα μας ακόμα και για την «επέκταση των χωρικών υδάτων στην Κρήτη», οι ΗΠΑ εξέφρασαν τη θλίψη τους για τη στάση του Τσαβούσογλου.

«Σε μια εποχή που η ενότητα χρειάζεται περισσότερο μεταξύ των συμμάχων μας, οι Ηνωμένες Πολιτείες λυπούνται για την κλιμάκωση των προκλητικών δηλώσεων. Προτρέπουμε όλους τους συμμάχους μας να αποφεύγουν απειλές και προκλητική ρητορική που μόνο θα αυξήσει την ένταση και δεν θα βοηθήσει κανέναν.

»Συνεχίζουμε να ενθαρρύνουμε τους συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ, Ελλάδα και Τουρκία, να συνεργαστούν για τη διατήρηση της ειρήνης και της ασφάλειας στην περιοχή και για την επίλυση των διαφορών με διπλωματικό τρόπο. Η Ελλάδα και η Τουρκία είναι και οι δύο ισχυροί εταίροι και βασικοί σύμμαχοι του ΝΑΤΟ και των Ηνωμένων Πολιτειών», ανέφερε χαρακτηριστικά το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Ο Τσαβούσογλου σε δηλώσεις του ανέφερε πως «η Τουρκία δεν θα επιτρέψει την επέκταση των χωρικών υδάτων ούτε κατά ένα μίλι» και προειδοποίησε την Ελλάδα «να μην μπαίνει σε περιπέτειες γιατί το τέλος θα είναι πολύ κακό»


πηγη