GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Τεχνητές μήτρες με μωρά στο εργαστήριο - Δεν είναι πια επιστημονική φαντασία - Το σχέδιο για την αντικατάσταση της εγκυμοσύνης

Όταν έρθει η ώρα της γέννησης, σύμφωνα με το βίντεο, το μόνο που θα χρειάζεται θα είναι το «πάτημα ενός κουμπιού», με αφαίρεση του αμνιακ...


Όταν έρθει η ώρα της γέννησης, σύμφωνα με το βίντεο, το μόνο που θα χρειάζεται θα είναι το «πάτημα ενός κουμπιού», με αφαίρεση του αμνιακού υγρού

Το EctoLife Artificial Womb Facility οραματίζεται έναν αμφιλεγόμενο νέο τρόπο για να μείνει μια γυναίκα έγκυος, καθώς στο εν λόγω «σχέδιο» το μωρό μεγαλώνει σε ένα εξιδανικευμένο, αλλά εντελώς απάνθρωπο περιβάλλον: Διαφανείς «λοβοί ανάπτυξης» δημιουργούνται για την εκτροφή μωρών.

Πάντως προς το παρόν πρόκειται απλώς για μια ιδέα σε αυτό το στάδιο.

Είναι το πνευματικό τέκνο του «παραγωγού, κινηματογραφιστή και επιστήμονα επικοινωνίας» Hashem Al-Ghaili με έδρα το Βερολίνο.

Δεν υπάρχουν άμεσα σχέδια για την κατασκευή μιας εγκατάστασης EctoLife.

Ωστόσο έχει ήδη σχεδιαστεί για να ξεκινήσει μια συζήτηση ώστε να επιχειρηματολογήσει για ένα νέο μοντέλο γονεϊκότητας που ο Al-Ghaili πιστεύει ότι θα είναι δυνατό μέσα σε χρόνια και θα διαδοθεί ευρέως μέσα σε δεκαετίες.

Το επιχείρημα του Al-Ghaili είναι κάπως έτσι: η εγκυμοσύνη δεν είναι διασκεδαστική.

Μπορεί να είναι εξουθενωτικό, επώδυνο, ναυτία, ενοχλητικό, άβολο και μερικές φορές εντελώς επικίνδυνο για μια μητέρα, και υπάρχουν πολλοί τρόποι που μπορεί να μην ιδανικό ένα περιβάλλον για ένα μωρό.

Στο βίντεο για το EctoLife παρουσιάζεται ως πρώτο βήμα η αφαίρεση ωαρίων και σπέρματος που συνδυάζονται στο πλαίσιο εξωσωματικής γονιμοποίησης - ενώ γίνονται αναφορές και στη χρήση τεχνολογιών για παρεμβάσεις (CRISPR-Cas9) με σκοπό την αποφυγή γενετικών προβλημάτων ή παρεμβάσεων στο έμβρυο πριν τοποθετηθεί στην τεχνητή μήτρα (θυμίζοντας το κινηματογραφικό «Gattaca»).

Κατά τον Αλ Γκαΐλι, μια τέτοια εγκατάσταση θα χρησιμοποιούσε εκτενώς τεχνητή νοημοσύνη για να τρέφονται κατάλληλα τα μωρά και να παρακολουθούνται τα χαρακτηριστικά τους ώστε να αποφευχθούν ενδεχόμενα προβλήματα από τη μη φυσιολογική κύηση.

Οι γονείς θα μπορούν να παρατηρούν τι βλέπει και ακούει το μωρό μέσω καμερών στην τεχνητή μήτρα και με τη βοήθεια της εικονικής πραγματικότητας.

Αν όλα αυτά σας ακούγονται λίγο απρόσωπα, ψυχρά και αποκομμένα, ο Al-Ghaili έχει περισσότερη τεχνολογία για να.... ηρεμήσει το μυαλό σας. 

Νομίζεις ότι μπορεί να σου λείπει η αίσθηση του μωρού που κλωτσάει; 

Ένα ειδικό κοστούμι μπορεί να επαναφέρει αυτή την αίσθηση σε όποιον γονέα το θέλει και μόνο όταν το θέλει. 

Επίσης, το μωρό θα ακούει ήχους σαν αυτούς που θα άκουγε στην κοιλιά της μητέρας του υπό κανονικές συνθήκες.

Όταν έρθει η ώρα της γέννησης, σύμφωνα με το βίντεο, το μόνο που θα χρειάζεται θα είναι το «πάτημα ενός κουμπιού», με αφαίρεση του αμνιακού υγρού.


www.bankingnews.gr