GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Εκτός ΝΔ η Μαρία Σπυράκη

Πήραν πίσω τη δήλωση ότι δεν υπάρχει κανένα ζήτημα για τη Σπυράκη και ανεστάλη η κομματική της ιδιότητα Από εκεί που στη ΝΔ έλεγαν ότι «δ...


Πήραν πίσω τη δήλωση ότι δεν υπάρχει κανένα ζήτημα για τη Σπυράκη και ανεστάλη η κομματική της ιδιότητα

Από εκεί που στη ΝΔ έλεγαν ότι «δεν τρέχει τίποτα» αναστέλλεται η κομματική ιδιότητά της ευρωβουλευτού Μαρίας Σπυράκη και δεν θα είναι υποψήφια βουλευτής στις επερχόμενες εθνικές εκλογές μέχρι να ολοκληρωθεί η διερεύνηση υπόθεσης απάτης για την οποία κατηγορείται.

Πλήρη κάλυψη, παρείχε χθες το απόγευμα στη Μαρία Σπυράκη η ΝΔ αναφορικά με το αίτημα άρσης ασυλίας της ευρωβουλευτή του κυβερνώντος κόμματος, λόγω απάτη στις αμοιβές βοηθού της στο Ευρωκοινοβούλιο.

Εν συνεχεία όμως ως «πολύ σοβαρή» χαρακτήρισε την υπόθεση της ευρωβουλευτού ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη Τύπου μετά το πέρας της Συνόδου Κορυφής.

Όσο διαρκεί η ανωτέρω απόφαση της αναστολής, η Μαρία Σπυράκη δεν θα είναι υποψήφια βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Α’ Θεσσαλονίκης στις επόμενες εθνικές εκλογές.

Την άρση της ασυλίας της ευρωβουλευτού της ΝΔ Μαρίας Σπυράκη ζήτησε χθες ο Ευρωπαίος Γενικός Εισαγγελέας, στο πλαίσιο έρευνας για απάτη σε σχέση με τη διαχείριση της βουλευτικής αποζημίωσης και τις αμοιβές των βοηθών τους στην Ευρωβουλή.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΕ: «Σήμερα, σύμφωνα με τις διαδικασίες που προβλέπει το δίκαιο της Ένωσης, ο Ευρωπαίος Γενικός Εισαγγελέας ζήτησε την άρση της ασυλίας της κ. Εύας Καϊλή, ευρωβουλευτή, και της κας Μαρίας Σπυράκη, ευρωβουλευτή.

Με βάση ερευνητική έκθεση που ελήφθη από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF), υπάρχει υπόνοια απάτης επιζήμιας για τον προϋπολογισμό της ΕΕ, σε σχέση με τη διαχείριση της βουλευτικής αποζημίωσης και ειδικότερα όσον αφορά τις αμοιβές των Διαπιστευμένων Κοινοβουλευτικών Βοηθών.

Σύμφωνα με το εθνικό εφαρμοστέο δίκαιο, η κα Καϊλή και η κα Σπυράκη δικαιούνται το τεκμήριο αθωότητας».
Η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μαρία Σπυράκη προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση: «Ευχαρίστως αποδέχομαι το αίτημα άρσης της ασυλίας μου προκειμένου να διαφανεί ότι δεν έχω ούτε ένα ευρώ οικονομική διαφορά με το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο.

Το θέμα αφορά το επίδομα αλλοδαπής πρώην συνεργάτη μου ο οποίος αντιμετώπισε σοβαρό προσωπικό πρόβλημα και είχε ορισμένες απουσίες από το χώρο συνεδριάσεων του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου. Δεν έχω καμία σχέση με το Qatargate, δεν έχω καμία σχέση με οποιαδήποτε άλλη υπόθεση».

Μαρία Σπυράκη και  Εύα Καϊλή κατηγορούνται πως δεν απέδιδαν την προβλεπόμενη αμοιβή στους κοινοβουλευτικούς βοηθούς έτσι ώστε να κρατούν περισσότερα χρήματα.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ερωτώμενος για τη Μαρία Σπυράκη χθες το βράδυ, απάντησε ότι «είναι μία σοβαρή υπόθεση» και ζήτησε χρόνο για να ενημερωθεί προτού προχωρήσει σε περαιτέρω δηλώσεις.

Ειδικότερα, η ερώτηση που δέχθηκε ο πρωθυπουργός από το MEGA ήταν: «Κύριε Πρόεδρε, σήμερα η ευρωπαία Γενική Εισαγγελέας ζήτησε την άρση της ασυλίας της Εύας Καϊλή και της Μαρίας Σπυράκη. Η κυρία Σπυράκη δήλωσε ότι η υπόθεση δεν έχει καμία σχέση με το Qatargate. Ο ΣΥΡΙΖΑ σάς ζητά να την αποπέμψετε. Εσείς τι λέτε για όλα αυτά;»

«Πληροφορήθηκα την υπόθεση αυτή όσο ήμουν στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Είναι μία σοβαρή υπόθεση. Δεν έχω ακόμα πλήρη εικόνα. Θα μου επιτρέψετε να επιστρέψω στην Αθήνα, να μελετήσω το ζήτημα και να σας απαντήσω για το ζήτημα αυτό αύριο» ήταν η απάντηση του πρωθυπουργού στη συνέντευξη Τύπου μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες.

πηγη