GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

«Κατάπιε» τη γλώσσα του ο Δένδιας στην Πρίστινα! Ούτε λέξη για τον αλυτρωτικό χάρτη της Μεγάλης Αλβανίας που… μόστραρε πρόσφατα η ηγεσία του Κοσόβου (ΒΙΝΤΕΟ)

Στην Πρίστινα βρέθηκε ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο οποίος είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με την Κοσοβάρα ομόλογό του Ντονίκα Γκερβάλ...


Στην Πρίστινα βρέθηκε ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο οποίος είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με την Κοσοβάρα ομόλογό του Ντονίκα Γκερβάλα Σβαρτς, πριν τις διευρυμένες συνομιλίες των αντιπροσωπειών.

Η συζήτηση αφορούσε τη συνεργασία Αθήνας–Πρίστινας σε ένα ευρύ φάσμα τομέων, τις περιφερειακές εξελίξεις, συμπεριλαμβανομένης της ευρωπαϊκής προοπτικής των Δυτικών Βαλκανίων, αλλά των εξελίξεων στον διάλογο Βελιγραδίου–Πρίστινας

«Ένα μέλλον στο οποίο κάποιες χώρες οραματίζονται αναθεωρητικές πολιτικές και νέο-ιμπεριαλιστικές ιδεολογίες, δεν είναι ανεκτό από εμάς. Αυτή είναι μια ατζέντα του 19ου αιώνα, όχι του 21ου αιώνα», είπε μεταξύ άλλων ο κ.Δένδιας μετά το τετ α τετ. Υπήρχαν όμως και πράγματα που δεν είπε.

Ακολούθησε γεύμα προς τιμήν του Έλληνα ΥΠΕΞ από τον Πρωθυπουργό Άλμπιν Κούρτι, ενώ λίγο αργότερα συνάντησε και στελέχη του ελληνικού αποσπάσματος της KFOR.

Ούτε λέξη!

Το μεγάλο «φάουλ» του Νίκου Δένδια σε αυτή την επίσκεψη, ήταν η εκκωφαντική σιωπή του αναφορικά με την προ ημερών πρόκληση της ηγεσίας του Κοσόβου, η οποία φωτογραφήθηκε κρατώντας τον αλυτρωτικό χάρτη της λεγόμενης Μεγάλης Αλβανίας, ο οποίος περιλαμβάνει και ελληνικά εδάφη.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, συμπτωματικά (;), ο Έλληνας ΥΠΕΞ αύριο θα βρίσκεται για επίσκεψη στην Αλβανία…


Θυμίζουμε ότι τη συγκεκριμένη φωτογραφία αποκάλυψε ο Σέρβος Πρέσβης στην Ελλάδα Ντούσαν Σπασόγεβιτς, γράφοντας το εξής:

«Οι καιροσκόποι και εθνικολαϊκιστές, ο «πρωθυπουργός» και η «πρόεδρος» του Κοσσυφοπεδίου, Άλμπιν Κούρτι και Βιόσα Οσμάνι, προωθούν το μεγαλοεθνικιστκό σχέδιο της Μεγάλης Αλβανίας προσαρτίζοντας τμήματα της Σερβίας και της Ελλάδας. Ο λύκος κι αν εγέρασε δεν άλλαξ´ η προβιά του».


https://www.makeleio.gr