GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Τον πρωθυπουργό Κ.Μητσοτάκη «δίνει» με δήλωση του σε ανύποπτο χρόνο ο Α.Πάτσης για «στενό εναγκαλισμό» με Κατάρ

Ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας είχε διορίσει τον διαγραφέντα βουλευτή Α.Πάτση πρόεδρο της Επιτροπής Φιλίας Ελλάδας-Κατάρ Η ο...


Ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας είχε διορίσει τον διαγραφέντα βουλευτή Α.Πάτση πρόεδρο της Επιτροπής Φιλίας Ελλάδας-Κατάρ

Η οσμή της διαφθοράς στην υπόθεση του Κατάρ που έστειλε ήδη με συνοπτικές διαδικασίες την Εύα Καϊλή στην φυλακή, φτάνει μέχρι την Ελλάδα: Ο πρώην βουλευτής της ΝΔ, Ανδρέας Πάτσης ο οποίος διαγράφθηκε από το κόμμα μετά τις αποκαλύψεις (τα ήξεραν όλα τουλάχιστον εδώ και δύο χρόνια στην ΝΔ για τις δραστηριότητές του σε ότι αφορά την αγορά δανείων χρεωκοπημένων πολιτών) ήταν πρόεδρος της Επιτροπής Φιλίας Ελλάδας-Κατάρ με απόφαση του προέδρου της Βουλής Κων/νου Τασούλα.

Σε σχετικές δηλώσεις του ο Ανδρέας Πάτσης σημείωνε:

«Είναι η πρώτη Ομάδα Κοινοβουλευτικής Φιλίας των δύο χωρών – Ελλάδας, Κατάρ – και αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για μένα ο ορισμός μου από τον πρόεδρο της Βουλής ως προέδρου της Επιτροπής. Το Κατάρ έχει υψηλή θέση ανάμεσα στις πιο πλούσιες χώρες του κόσμου, αλλά ταυτόχρονα παίζει σημαντικό ρόλο στις γεωπολιτικές εξελίξεις της περιοχής μας και ευρύτερα.

Η ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών μόνο οφέλη μπορεί να έχει για εμάς και αυτό φάνηκε από την πρόσφατη επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Σκοπός και ευθύνη μου είναι, πέραν της βελτίωσης των πολιτικών σχέσεων, να αναζητήσω δυνατότητες συνεργασίας σε οικονομικό επίπεδο.

Υπάρχουν πάρα πολλά είτε προϊόντα είτε υπηρεσίες που θα μπορούσαν να φανούν χρήσιμες με τον φίλο λαό του Κατάρ. Αυτό όμως απαιτεί προσπάθεια και δουλειά».

Από αυτές τις δηλώσεις αυτοδίκαια εμπλέκεται ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην υπόθεση.

Δεν το λέμε εμείς, αλλά ο Α.Πάτσης. 

Να σημειώσουμε πως το Κατάρ είναι ο νούμερο ένα σύμμαχος της Τουρκίας, ίσως πιο σημαντικός από το Αζερμπαϊτζάν και έχει σώσει επανειλημμένα την γειτονική χώρα από πτώχευση.

Επίσης στο Κατάρ βρίσκεται η μεγαλύτερη στρατιωτική βάση της Τουρκίας ακόμα οι Καταριανοί έστειλαν ή στέλνουν τουλάχιστον 12 μαχητικά Rafale να εδρεύουν μόνιμα στην Τουρκία, επιτρέποντας στην τουρκική Αεροπορία να μελετήσει σε βάθος και να «ξεσκονίσει» τα μυστικά του νέου ελληνικού μαχητικού.

Μπορεί κάποιος να μας πει γιατί οι τόσοι εναγκαλισμοί του Κυριάκου Μητσοτάκη με το Κατάρ;

πηγη