GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Πεδίο μάχης το Παρίσι – Αναποδογυρισμένα αυτοκίνητα και πυρκαγιές - Έκρυθμη η κατάσταση μετά τη δολοφονία των τριών Κούρδων

Αναποδογυρισμένα αυτοκίνητα και πυρκαγιές συνθέτουν την εικόνα στο 10ο διαμέρισμα της γαλλικής πρωτεύουσας, μετά την πορεία των Κούρδων Σ...


Αναποδογυρισμένα αυτοκίνητα και πυρκαγιές συνθέτουν την εικόνα στο 10ο διαμέρισμα της γαλλικής πρωτεύουσας, μετά την πορεία των Κούρδων

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε το Παρίσι το Σάββατο (24/12/2022) μετά την πορεία στο κέντρο της γαλλικής πρωτεύουσας στη μνήμη των τριών Κούρδων που δολοφονήθηκαν στις 23/12 από 69χρονο.
Αναποδογυρισμένα αυτοκίνητα και πυρκαγιές συνθέτουν την εικόνα στο 10ο διαμέρισμα της γαλλικής πρωτεύουσας, μετά την πορεία.
Προηγήθηκαν σφοδρές συγκρούσεις των διαδηλωτών με την αστυνομία με βόμβες μολότοφ και χημικά.
Οι Κούρδοι διαδηλωτές αναποδογύρισαν αρκετά αυτοκίνητα, ενώ μικρές φωτιές ξέσπασαν γύρω από την Πλατεία Δημοκρατίας που αποτελεί το παραδοσιακό τοπόσημο της γαλλικής πρωτεύουσας για την πραγματοποίηση διαδηλώσεων, καθώς οι Κούρδοι είχαν νωρίτερα πραγματοποιήσει μία ειρηνική διαμαρτυρία.
Τα επεισόδια ξέσπασαν καθώς μερικοί διαδηλωτές εγκατέλειπαν την πλατεία πετώντας βόμβες μολότοφ κατά των αστυνομικών δυνάμεων που αντέδρασαν με τη χρήση δακρυγόνων.
Ο αρχηγός της αστυνομίας του Παρισιού είπε ότι έγιναν 11 συλλήψεις και περίπου 30 άνθρωποι τραυματίστηκαν ελαφρά.
Οι συγκρούσεις με τις δυνάμεις ασφαλείας συνεχίστηκαν για περίπου δύο ώρες, μέχρι που οι συγκεντρωμένοι διαλύθηκαν.


Σε ψυχιατρική κλινική ο δράστης

Σε ψυχιατρική κλινική μεταφέρθηκε ο 69χρονος που άνοιξε πυρ την Παρασκευή (23/12/2022) έξω από ένα κοινοτικό κέντρο των Κούρδων του Παρισιού, σκοτώνοντας τρεις ανθρώπους, όπως ανακοίνωσαν οι εισαγγελικές αρχές.
Η ανάκριση του θα συνεχιστεί όταν το επιτρέψει η υγεία του, σύμφωνα με τη νεότερη ανακοίνωση των αρχών.
Η γαλλική αστυνομία συνέλαβε την Παρασκευή τον άνδρα ο οποίος είχε αποφυλακιστεί πρόσφατα και επρόκειτο να δικαστεί για μια άλλη υπόθεση, για επίθεση με σπαθί εναντίον ενός καταυλισμού μεταναστών στο Παρίσι.
Όπως έγινε γνωστό το Σάββατο 24/12, ο 69χρονος που είναι ύποπτος για το φόνο τριών ανθρώπων ανέφερε σε έναν αστυνομικό κατά τη σύλληψή του πως προέβη στην επίθεση επειδή είναι «ρατσιστής».

Ο δράστης, ο οποίος είχε εξουδετερωθεί πριν από την επέμβαση της αστυνομίας, συνελήφθη με «ένα βαλιτσάκι» που περιείχε «δύο ή τρεις γεμάτους γεμιστήρες, ένα κουτί με σφαίρες διαμετρήματος 45 με τουλάχιστον 25 σφαίρες στο εσωτερικό του», διευκρίνισε πηγή της υπόθεσης, επιβεβαιώνοντας πληροφορία της εβδομαδιαίας γαλλικής εφημερίδας Le Journal du Dimanche.

Πάντως, δεν έχει διαρρεύσει καμιά πληροφορία για το προφίλ των θυμάτων, ενώ οι αρχές έχουν αρχίσει έρευνα για φόνους, απόπειρες φόνων, ένοπλη βία και παραβίαση της νομοθεσίας περί όπλων, ενώ το σενάριο μιας τρομοκρατικής επίθεσης έχει παραμεριστεί σ' αυτό το στάδιο των ερευνών, σύμφωνα με την εισαγγελέα.

Ο Γάλλος πρόεδρος, E. Macron, έκανε λόγο για μια «ειδεχθή επίθεση», της οποίας «στόχος ήταν οι Κούρδοι της Γαλλίας» και, κατόπιν αιτήματός του, ο αρχηγός της αστυνομίας του Παρισιού θα δεχθεί σήμερα (24/12) τους υπευθύνους της κουρδικής κοινότητας, οι οποίοι προγραμματίζουν διαδήλωση για το μεσημέρι στο Παρίσι.

🔺DIRECT INFO🔻 incidents graves à la suite de la manifestation de kurdes place de la République au niveau du Cirque d'hiver #Kurdes #fusilladeparis #Kurdes_Paris pic.twitter.com/7w11iJsa8J

 

Ο δράστης, ο οποίος τραυματίσθηκε ελαφρά στο πρόσωπο κατά τη σύλληψή του, είναι γνωστός στη δικαιοσύνη.

Είχε καταδικαστεί τον Ιούνιο σε 12 μήνες φυλάκιση για βιαιότητες με όπλα που διέπραξε το 2016, ενώ είχαν απαγγελθεί το Δεκέμβριο του 2021 σε βάρος του κατηγορίες για βιαιότητες με όπλα εκ προμελέτης και με ρατσιστικό χαρακτήρα, για γεγονότα στις 8/12/2021, υπόθεση στην οποία είναι ύποπτος ότι τραυμάτισε με μαχαίρι μετανάστες σ' ένα καταυλισμό στο Παρίσι και κατέστρεψε σκηνές τους, σύμφωνα με αστυνομική πηγή.

Μετά από ένα χρόνο προσωρινής κράτησης, αφέθηκε ελεύθερος στις 12 Δεκεμβρίου, όπως προβλέπει ο νόμος και τέθηκε υπό δικαστικό έλεγχο.

Σημειώνεται ότι το 2017 είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση έξι μηνών με αναστολή για παράνομη οπλοκατοχή.


 www.bankingnews.gr