GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Γαλλία-ΗΠΑ: Στρατηγικοί σύμμαχοι, οικονομικοί ανταγωνιστές

Pascal Boniface Ο Εμανουέλ Μακρόν μόλις ολοκλήρωσε μια επίσημη επίσκεψη στις Ηνωμένες Πολιτείες για την οποία όλοι, τόσο από την αμερικαν...


Pascal Boniface

Ο Εμανουέλ Μακρόν μόλις ολοκλήρωσε μια επίσημη επίσκεψη στις Ηνωμένες Πολιτείες για την οποία όλοι, τόσο από την αμερικανική όσο και από τη γαλλική πλευρά, είναι ευχαριστημένοι με την έκβασή της.
Στην ακολουθία του Γάλλου προέδρου δίνεται έμφαση ότι επρόκειτο για κρατική επίσκεψη, άρα πρωταρχικής σημασίας στη σειρά του πρωτοκόλλου.
Η Γαλλία τονίζει επίσης ότι αυτή ήταν η πρώτη επίσημη επίσκεψη αρχηγού ξένου κράτους στις Ηνωμένες Πολιτείες μετά την εκλογή του Μπάιντεν, καταδεικνύοντας την καλή σχέση μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Γαλλίας.

Αλλά είναι πάντα ντροπιαστικό να επισημαίνεται ότι οι ευρωπαϊκές χώρες καυχώνται συστηματικά ότι είναι οι αγαπημένες της Ουάσιγκτον, όταν οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν καυχώνται ποτέ ότι διατηρούν καλές σχέσεις με μια ευρωπαϊκή χώρα.
Αυτό μαρτυρεί την αναγνώριση, εκ μέρους της Ουάσιγκτον, του περιφερειακού καθεστώτος των ευρωπαϊκών χωρών σε σχέση με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Πλούσιο δείπνο στους κήπους του Λευκού Οίκου, επιτυχημένη επίσκεψη στη Νέα Ορλεάνη για την ανάδειξη του γαλλόφωνου κόσμου, προβολή ενότητας κατά της Ρωσίας στην Ουκρανία.
Ωστόσο στο πρόγραμμα περιλαμβάνονταν μερικά δύσκολα θέματα, ιδιαίτερα σε ....

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στην ιστοσελίδα: geoeurope.org



.