GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

‘Όταν έχεις να αντιμετωπίσεις 8 τουρκικά μαχητικά οπλισμένα με πυραύλους

Οι Τούρκοι και το πιο κακομαθημένο παιδί στο ΝΑΤΟ Ο Ιμπραήμ Καλίν, ο πιο στενός συνεργάτης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, το δεξί χέρι του Το...


Οι Τούρκοι και το πιο κακομαθημένο παιδί στο ΝΑΤΟ

Ο Ιμπραήμ Καλίν, ο πιο στενός συνεργάτης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, το δεξί χέρι του Τούρκου Προέδρου και αμερικανοσπουδαγμένος, προχώρησε σε νέες προκλητικές δηλώσεις έναντι της χώρας μας.

Μιλώντας στο τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο «A Haber», επανέλαβε τους ισχυρισμούς της Άγκυρας ότι η Αθήνα παραβιάζει τα χωρικά ύδατα και τον εναέριο χώρο της Τουρκίας βασιζόμενη στις «πλάτες» μεγάλων δυνάμεων.
Ενώ είπε ότι η Τουρκία επιθυμεί ειρήνη, συμφιλίωση και συνεργασία με την Ελλάδα, ισχυρίστηκε ότι η πολιτική της Αθήνας είναι επιθετική απέναντι στην Άγκυρα.
Προέτρεψε μάλιστα «ΗΠΑ και Γαλλία να μην… κακομαθαίνουν την Ελλάδα και να τη συμβουλέψουν να συνεργαστεί με την Τουρκία».
Και συμπλήρωσε, «όταν μείνει μόνη θα βρεθεί αντιμέτωπη μαζί μας», σύμφωνα με την στήλη "Βηματοδότης" της γνωστής εφημερίδας "το Βήμα".

Οι επιτελείς πάντως στην Αθήνα ερμηνεύουν τις δηλώσεις αυτές ως… φθόνο των γειτόνων, ότι  δηλαδή οι Τούρκοι πέραν των άλλων άρχισαν να ζηλεύουν για τις σχέσεις ΗΠΑ - Γαλλίας με την Ελλάδα.
Λένε επίσης ότι η Άγκυρα είναι το πιο κακομαθημένο παιδί του ΝΑΤΟ, που δεν επιβάλει καμία κύρωση στην Ρωσία, που διατηρεί τους S-400,που εμποδίζει τη Σουηδία και την Φινλανδία να γίνουν μέλη της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, σύμφωνα πάντα με την στήλη "Βηματοδότης". 

Αλλά για ποιες παραβιάσεις ομιλεί ο κ. Καλίν;
Τις αερομαχίες που γίνονται από τους Έλληνες πιλότους για την προάσπιση κυριαρχικών δικαιωμάτων;
Ή για τις θρασύτατες μαζικές εισόδους τουρκικών F-16 στον εθνικό εναέριο χώρο;
Να, πάρτε για παράδειγμα την χθεσινή ημέρα κατά την οποία 8 τουρκικά F-16 και τα 8 οπλισμένα με πυραύλους αέρος - αέρος εισήλθαν μαζικά προκαλώντας 9 εικονικές αερομαχίες (dogfights) με τα ελληνικά μαχητικά και καμιά δεκαριά παραβιάσεις.

Είχαν εντολή οι Τούρκοι πιλότοι- και αυτό φαινόταν καθαρά- μόλις αναχαιτίζονταν από τα ελληνικά μαχητικά να παραμένουν στον πεδίο αν και ορισμένα από αυτά είχαν εγκλωβιστεί (lock on) από τα ελληνικά F-16: «Έπεσε πολύ ξύλο στα 25.000 πόδια στο Αιγαίο», όπως έλεγε αλληγορικά και με νόημα ένας από τους πιλότους μας , αλλά αυτό είναι συνηθισμένη πρακτική για την Πολεμική Αεροπορία  στις αερομαχίες στο Αιγαίο.

πηγη