GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Τουρκία: Συνελήφθησαν 44 άτομα για κατασκοπεία υπέρ της Μοσάντ

Οι πράκτορες είναι ύποπτοι για κατασκοπεία των Παλαιστίνιων Αράβων υπηκόων που διαμένουν στη χώρα Πηγές στην Τουρκία δήλωσαν το πρωί της ...


Οι πράκτορες είναι ύποπτοι για κατασκοπεία των Παλαιστίνιων Αράβων υπηκόων που διαμένουν στη χώρα

Πηγές στην Τουρκία δήλωσαν το πρωί της Τετάρτης ότι ένα κύκλωμα κατασκόπων που συνδέεται με το Ισραήλ αποκαλύφθηκε στο έδαφός της.

Η αστυνομία της Κωνσταντινούπολης και ο Εθνικός Οργανισμός Πληροφοριών (MIT) συνέλαβαν συνολικά 44 άτομα, τα οποία σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους ασφαλείας συνδέονται με το κύκλωμα κατασκοπείας. Επτά από τους 44 έχουν τεθεί υπό κράτηση.

Η έρευνα για άλλα 13 άτομα βρίσκεται σε εξέλιξη.

Το φερόμενο ως κύκλωμα κατασκόπων φέρεται να παρακολουθούσε πρώην ομογενείς της Παλαιστινιακής Αρχής στην Τουρκία.

Σύμφωνα με την τουρκική αντικατασκοπεία, τα άτομα αυτά είχαν προσληφθεί από τη Μοσάντ για να κατασκοπεύουν τους Παλαιστίνιους Άραβες, καθώς και ορισμένες ΜΚΟ που υποστηρίζουν τους σκοπούς τους.

Η επιχείρηση για την εξάρθρωση του κυκλώματος ξεκίνησε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Στους συλληφθέντες υπόπτους περιλαμβάνονται μέλη μιας ένωσης ιδιωτικών ερευνητών, οι οποίοι φέρονται να επιβεβαίωσαν τις κατηγορίες εναντίον τους.

Τον Ιούλιο, Ιρανοί αξιωματούχοι ισχυρίστηκαν ότι πράκτορες της Μοσάντ εκτελούσαν "ελεύθερα" επιχειρήσεις εντός της Τουρκίας, μετά από αναφορές ότι ένα ιρανικό σχέδιο απαγωγής και δολοφονίας Ισραηλινών είχε αποτραπεί τον προηγούμενο μήνα.


πηγη