GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Γερμανία: Συνελήφθησαν 25 δεξιοί που «σχεδίαζαν πραξικόπημα»

Κατηγορούνται ότι σχεδίαζαν επίθεση στο κοινοβούλιο Μια εκτεταμένη επιχείρηση της γερμανικής αστυνομίας στους κόλπους οργανώσεων της δεξι...


Κατηγορούνται ότι σχεδίαζαν επίθεση στο κοινοβούλιο

Μια εκτεταμένη επιχείρηση της γερμανικής αστυνομίας στους κόλπους οργανώσεων της δεξιάς και υποστηρικτών θεωριών συνωμοσίας οδήγησε σήμερα το πρωί στη διάλυση ενός πυρήνα που σχεδίαζε ένοπλες επιθέσεις και είχε στόχο κυρίως την Μπούντεσταγκ, την κάτω βουλή του γερμανικού κοινοβουλίου.
Οι επιδρομές της αστυνομίας πραγματοποιήθηκαν σε 11 ομοσπονδιακά γερμανικά κρατίδια και συνελήφθησαν 25 άτομα, τα περισσότερα από τα οποία ανήκαν στην οργάνωση «Πολίτες του Ράιχ».

Οι συλληφθέντες θεωρούνται ύποπτοι ότι «προέβησαν σε συγκεκριμένες προετοιμασίες για να διεισδύσουν βίαια στο Ράιχσταγκ με μια μικρή ένοπλη ομάδα», ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους οι εισαγγελείς.

Ενας Γερμανός, που αναφέρεται ως πρίγκιπας ονόματι Χάινριχ ΙΓ΄, 71 ετών, φέρεται να ήταν ένας από τους δύο αρχηγούς της ομάδας.
Η εξτρεμιστική ομάδα Πολίτες του Ράιχ βρίσκεται εδώ και καιρό στο στόχαστρο της γερμανικής αστυνομίας για βίαιες επιθέσεις και ρατσιστικές θεωρίες συνωμοσίας.
Τα μέλη της αρνούνται να αναγνωρίσουν το σύγχρονο γερμανικό κράτος.

Εκτιμάται ότι 50 άνδρες και γυναίκες φέρεται να ήταν μέρος της ομάδας που σχεδίαζε να ανατρέψει το ισχύον καθεστώς και να το αντικαταστήσει με ένα νέο κράτος βασισμένο στο πρότυπο της Γερμανίας του 1871 – μια αυτοκρατορία που ονομάζεται Δεύτερο Ράιχ.

«Δεν έχουμε ακόμα όνομα για τη συγκεκριμένη οργάνωση», ανέφερε εκπρόσωπος Τύπου της ομοσπονδιακής εισαγγελικής υπηρεσίας.

Έφοδοι της αστυνομίας σημειώθηκαν την Τετάρτη, σε μεγάλο μέρος της χώρας, από 3.000 αστυνομικούς, ενώ δύο άτομα συνελήφθησαν σε Αυστρία και Ιταλία.
Οι συλληφθέντες επρόκειτο να ανακριθούν αργότερα την ίδια ημέρα.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Μάρκο Μπούσμαν ανέφερε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη αντιτρομοκρατική επιχείρηση και ότι σχεδιαζόταν μια «ένοπλη επίθεση κατά των συνταγματικών σωμάτων».

Ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας δήλωσε ότι η οργάνωση σχεδίαζε ένα βίαιο πραξικόπημα από τον Νοέμβριο του 2021.

Στην ομάδα περιλαμβάνονται πρώην μέλη του στρατού και επίλεκτοι ειδικών μονάδων.

Οι συνωμότες είχαν ήδη καταρτίσει σχέδια για την διακυβέρνηση της χώρας, δήλωσε η ομοσπονδιακή εισαγγελία.
Τα μέλη της ομάδας θεωρούσαν ότι μπορούσαν να πραγματοποιήσουν τους στόχους τους μόνο με «στρατιωτικά μέσα και βία εναντίον εκπροσώπων του κράτους», συμπεριλαμβανομένων δολοφονιών.

Ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας ZDF ανέφερε ότι μέλος της ομάδας ήταν ένα πρώην δεξιό μέλος της Μπούντεσταγκ σύμφωνα με το σχέδιο θα ήταν υπουργός Δικαιοσύνης, με τον πρίγκιπα Χάινριχ στο τιμόνι.

πηγη