GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Πέτσας: Εκλογές την άνοιξη του 2023

Στο νέο μέτρο επιδότησης στις αγορές τροφίμων αλλά και στις εκλογές αναφέρθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας στον ΑΝΤ1...


Στο νέο μέτρο επιδότησης στις αγορές τροφίμων αλλά και στις εκλογές αναφέρθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας στον ΑΝΤ1

Ο κ.Πέτσας χαρακτήρισε την επιδότηση στις αγορές τροφίμων για ένα εξάμηνο, κάνοντας ως «ένα γενναίο μέτρο» και επεσήμανε οτι το κόστος του μέτρου το οποίο υπολογίζεται περίπου στα 650 εκ. ευρώ, θα χρηματοδοτηθεί εξ ολοκλήρου από τη φορολόγηση των υπερκερδών των διυλιστηρίων. Συμπλήρωσε δε πως από το Market Pass, θα ωφεληθεί περίπου το 85% των νοικοκυριών.

Για την χθεσινή συζήτηση στη Βουλή για τον Προϋπολογισμό, είπε ότι ο ίδιος ο Πρωθυπουργός τόνισε πως το μεγαλύτερο πρόβλημα αυτή τη στιγμή είναι η ακρίβεια και για το λόγο αυτό η Κυβέρνηση κινείται σε 2 άξονες για την αντιμετώπιση της.

Αυξάνοντα το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών με την αύξηση του κατώτατου μισθού, αλλά και τη μείωση της φορολογίας και των ασφαλιστικών εισφορών και με μια σειρά από επιδόματα και μέτρα, όπως το Market pass, το Fuel pass και η επιταγή ακρίβειας.

Ο κ.Πέτσας αναφερόμενος στις εκλογές εκτίμησε πως όποτε και να γίνουν θα προκύψει αυτοδυναμία Μητσοτάκη, αλλά έσπευσε να εκτιμήσει πως σύμφωνα με όσα έχει πει ο Πρωθυπουργός, οι εκλογές θα γίνουν την άνοιξη του 2023.

Υπογράμμισε επίσης πως βασική στρατηγική της ΝΔ στην επόμενη Κυβέρνηση που θα σχηματίσει θα είναι η ουσιαστική αύξηση των μισθών, ώστε οι πολίτες να πάρουν ένα δίκαιο μέρισμα από την ανάπτυξη.

Για τις υποθέσεις Καιλή και Σπυράκη τόνισε πως αν και είναι εντελώς διαφορετικές θέτουν υπό αμφισβήτηση συνολικά το πολιτικό σκηνικό και κλονίζουν την εμπιστοσύνη των πολιτών.

Ειδικότερα για την κ.Σπυράκη τόνισε πως θα έπρεπε να είχε ενημερώσει τον Πρωθυπουργό πριν γίνει η ανακοίνωση της υποψηφιότητας της στις επόμενες βουλευτικές εκλογές κάτι που δεν γνωρίζει να έγινε.


πηγη