GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Ηλεκτρικό ρεύμα: 18 φορές ακριβότερη από τη Γερμανία η Ελλάδα του Μητσοτάκη

Το «ηλεκτροσόκ» που θα υποστούν οι καταναλωτές από τους λογαριασμούς ρεύματος το προσεχές διάστημα αποτυπώνει η χονδρική τιμή ρεύματος γι...


Το «ηλεκτροσόκ» που θα υποστούν οι καταναλωτές από τους λογαριασμούς ρεύματος το προσεχές διάστημα αποτυπώνει η χονδρική τιμή ρεύματος για την Ελλάδα καθώς η Ελλάδα του Μητσοτάκη δεν κατακτά απλώς μία ακόμα αρνητική πρωτιά ως «πρωταθλήτρια» Ευρώπης με το πιο ακριβό ρεύμα.
Αυτό που τρομάζει πλέον, αποτυπώνοντας την ωμή πραγματικότητα που σίγουρα θα ήθελε να αποσιωπήσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, είναι η διαφορά στην τιμή εν συγκρίσει με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον πίνακα της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας για την Πέμπτη, στην Ελλάδα η τιμή χονδρικής του ρεύματος είναι στα 248,24 ευρώ ανά μεγαβατώρα.
Συνεπώς, για ένατη ημέρα η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια Ευρώπης στο ρεύμα, τη στιγμή βέβαια που οι θερμοκρασίες στην Ελλάδα παραμένουν υψηλές για την εποχή, που οδηγεί σε μειωμένη κατανάλωση.
Όμως, η διαφορά είναι χαώδης εν συγκρίσει με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, ακόμα και με τη γειτονική Ιταλία και αλλά και τη Μάλτα που έρχονται «δευτεραθλήτριες» ακρίβειας, που προμηθεύονται με 205,41 ευρώ/μεγαβατώρα.

Από εκεί και έπειτα, σε όλες τις υπόλοιπες χώρες οι τιμές κυμαίνονται κάτω από τα 100 ευρώ ανά μεγαβατώρα, ενώ ενδεικτικά αξίζει να αναφερθεί πως χώρες πολύ μεγαλύτερα εισοδήματα εν συγκρίσει με την Ελλάδα, όπως η Γερμανία και η Δανία η τιμή του ρεύματος είναι περίπου στα 15,14 ευρώ/μεγαβατώρα.

Ειδικότερα, στη Γερμανία ανέρχεται σε 13,58 ευρώ που σημαίνει πως στην Ελλάδα η τιμή του ρεύματος είναι 18 φορές υψηλότερη κάτι που, εκτός από την «ψαλίδα» που συνεχώς μεγαλώνει, αποτυπώνει και τη φτωχοποίηση των Ελλήνων καταναλωτών.
Τη στιγμή, λοιπόν, που οι χονδρεμπορικές τιμές ρεύματος στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, κινούνται σε πολύ χαμηλά επίπεδα η κυβέρνηση διακινεί μέσω «άτυπης ενημέρωσης» πως η Ελλάδα είναι φθηνότερη ακόμα και από χώρες που έχουν… πυρηνική ενέργεια.

Για να αποτυπωθεί το… χάος που χωρίζει την Ελλάδα από τις άλλες χώρες της Ευρώπης, αξίζει να αναφέρουμε ενδεικτικά πως η τιμή χονδρικής στη μεγαβατώρα ανέρχεται σε: 38,16 ευρώ στην Αυστρία, 33,22 ευρώ στο Βέλγιο, 31,53 ευρώ στη Γαλλία ενώ στην Ισπανία κυμαίνεται σε μόλις 16,19 ευρώ – το ισπανικό μοντέλο που έχει εκθέσει σε πολλούς τομείς την κυβέρνηση Μητσοτάκη και το αφήγημά της.

πηγη