GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Φορτώνει πυραύλους Zircon η Ρωσία! Μεντβέντεφ: Δεν έχουμε χρησιμοποιήσει ακόμη ολόκληρο το οπλοστάσιο, έρχεται η ώρα

Σύμφωνα με τον Μεντβέντεφ, η Ρωσία διαμορφώνει τη μελλοντική ισότιμη παγκόσμια τάξη πραγμάτων, πολεμώντας μόνη της κατά της Δύσης, προστα...



Σύμφωνα με τον Μεντβέντεφ, η Ρωσία διαμορφώνει τη μελλοντική ισότιμη παγκόσμια τάξη πραγμάτων, πολεμώντας μόνη της κατά της Δύσης, προστατεύοντας τους πολίτες της και επιστρέφοντας τα εδάφη των προγόνων της

Η Ρωσία δεν έχει χρησιμοποιήσει ακόμη ολόκληρο το στρατιωτικό της οπλοστάσιο κατά τη διάρκεια της ειδικής επιχείρησης στην Ουκρανία, δήλωσε ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, αναπληρωτής επικεφαλής του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

«Για λόγους προφανείς σε όλους τους λογικούς ανθρώπους, η Ρωσία δεν έχει χρησιμοποιήσει ακόμη ολόκληρο το οπλοστάσιο πιθανών μέσων καταστροφής. Και δεν έχει πλήξει καθόλου πιθανούς εχθρικούς στόχους που βρίσκονται σε κατοικημένες περιοχές. Και όχι μόνο από ανθρώπινη καλοσύνη που είναι εγγενής σε εμάς. Εκεί είναι ώρα για όλα», έγραψε το Σάββατο στο κανάλι του στο Telegram.

Κατά τη διάρκεια της ειδικής επιχείρησης στην Ουκρανία, η Ρωσία προσπαθεί να σώσει όσο το δυνατόν περισσότερο τις ζωές αμάχων, καθώς και του στρατού της, δήλωσε ο αναπληρωτής επικεφαλής του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας. «Η Ρωσία διεξάγει μαχητικό έργο, προσπαθώντας να σώσει τις ζωές του στρατιωτικού μας προσωπικού και των πολιτών μας όσο το δυνατόν περισσότερο.

Οι εχθροί μας δεν υπολογίζουν τις ζωές των στρατιωτών και των πολιτών τους. Και αυτή είναι η τεράστια ηθική διαφορά μας μαζί τους», είπε.

Σύμφωνα με τον Μεντβέντεφ, η Ρωσία διαμορφώνει τη μελλοντική ισότιμη παγκόσμια τάξη πραγμάτων, πολεμώντας μόνη της κατά της Δύσης, προστατεύοντας τους πολίτες της και επιστρέφοντας τα εδάφη των προγόνων της.

«[Θέλω] να σας υπενθυμίσω ότι η Ρωσία είναι αυτή που προστατεύει τους πολίτες της. Και ότι είναι η χώρα μας που επιστρέφει και έχει ήδη επιστρέψει τα ρωσικά εδάφη των προγόνων και όχι το αντίστροφο. Και αυτή η επιστροφή θα συνεχιστεί», έγραψε ο Μεντβέντεφ.

Επίσης, ο Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας τόνισε ότι «η Ρωσία σήμερα είναι αυτή που σχηματίζει τη μελλοντική παγκόσμια τάξη, και όχι οι [Ηνωμένες] Ηνωμένες Πολιτείες με τη Βρετανία ή το σκοτεινό Κίεβο».

Επιπλέον, συνέχισε ο Μεντβέντεφ, «η Ρωσία από μόνη της πολεμά το ΝΑΤΟ και τον δυτικό κόσμο». «Ως εκ τούτου, οποιοσδήποτε παραλληλισμός με το παρελθόν είναι λανθασμένος ή υπό όρους.

Εκτός από ένα: μπορούμε μόνοι μας να καταστρέψουμε έναν ισχυρό εχθρό ή εχθρικές συμμαχίες», σημείωσε ο αναπληρωτής επικεφαλής του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Η ενότητα του λαού, η άνοδος του πνεύματος και της εργασίας είναι τα απαραίτητα συστατικά για τη νίκη της Ρωσίας, πιστεύει ο αναπληρωτής επικεφαλής του Συμβουλίου Ασφαλείας. «Η πιο στενή ενότητα, η καθημερινή σκληρή δουλειά και το υψηλότερο ηθικό μπορούν να εξασφαλίσουν τη νίκη για τη χώρα», είπε.

Την ίδια στιγμή, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας παρήγγειλε μια επιπλέον παρτίδα υπερηχητικών πυραύλων Zircon.

Η πρώτη συμφωνία για τους Zircon ολοκληρώθηκε το καλοκαίρι του 2021. «Ένα πρόσθετο συμβόλαιο (για τους πυραύλους Zircon) υπογράφηκε αυτό το φθινόπωρο», δήλωσε στο TASS πηγή προσκείμενη στον στρατιωτικό εργολάβο.

Η πηγή πρόσθεσε ότι θα καλύψει την προμήθεια «δεκάδων» πυραύλων το 2023.

Επικαλούμενο πηγές, το TASS ανέφερε την περασμένη εβδομάδα ότι Ρώσοι ειδικοί δημιούργησαν ένα πρωτότυπο κινητού εκτοξευτήρα για το παράκτιο αμυντικό πυραυλικό σύστημα Zircon, το οποίο αναμένεται να τεθεί σε υπηρεσία με το Πολεμικό Ναυτικό έως τα τέλη του 2022.

Μία από τις πηγές είπε ότι το νέο σύστημα, όπως και ο προκάτοχός του Bastion, που χρησιμοποιεί πυραύλους Onyx Oniks (το όνομα της έκδοσης εξαγωγής είναι Yakhont), θα έχει τη δυνατότητα να πλήττει τόσο χερσαίους όσο και θαλάσσιους στόχους.

Στις 28 Μαΐου, δοκιμάστηκε δοκιμαστική εκτόξευση του πυραύλου Zircon στο μέγιστο βεληνεκές από τη φρεγάτα Admiral Gorshkov.

Εκτοξεύτηκε από τη θάλασσα του Μπάρεντς σε ναυτικό στόχο στη Λευκή Θάλασσα, περίπου 1000 χλμ. μακριά.

Ο Zircon λέγεται ότι μπορεί να φτάσει ταχύτητες έως και 9 Mach (6.600 mph) και να χτυπήσει στόχους σε εμβέλεια έως και 660 μίλια.


πηγη