GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Μετακινήθηκε η σερβική ταξιαρχία παραστρατιωτικών "Severna Brigada"-“Η αποχώρηση των Σέρβων από τις δημόσιες υπηρεσίες σημαίνει ευθέως πόλεμο”

Ομάδες Αλβανικών - Σερβικών, ρωσικών, βρετανικών μυστικών υπηρεσιών “ συγκρούονται” άγρια στο Κοσσυφοπέδιο Στα κάγκελα είναι οι Σέρβοι αφού ...

Ομάδες Αλβανικών - Σερβικών, ρωσικών, βρετανικών μυστικών υπηρεσιών “ συγκρούονται” άγρια στο Κοσσυφοπέδιο

Στα κάγκελα είναι οι Σέρβοι αφού θεωρούν ότι οι Αλβανοί έχουν παραβιάσει την συμφωνία των Βρυξελλών, με την αποστολή της ειδικής δυνάμεως ROSU στα βόρεια του Κοσσυφοπεδίου-Μετόχια.

Ο Κοσσοβάρος ηγέτης, Aljbin Kurti, ακύρωσε πρόσφατα μονομερώς τη Συμφωνία των Βρυξελλών, δηλώνοντας ότι δεν θα εφαρμόσει τις υποχρεώσεις που είχε αναλάβει η Πρίστινα λόγω της στάσης των.


Μετακινήθηκε η σερβική ταξιαρχία παραστρατιωτικών "Severna Brigada"

Αλβανικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι ο σκοπός του σερβικού σχεδίου είναι η κλιμάκωση της κατάστασης μέσω οργανωμένων επεισοδίων που θα οδηγούσαν σε ανοιχτή σύγκρουση μεταξύ της αλβανικής αστυνομίας και της KFOR από τη μια πλευρά και των Σερβο-Ρώσων παραστρατιωτικών από την άλλη, ενώ οι τελευταίοι ελπίζουν στην υποστήριξη του σερβικού στρατού  μέσω ορεινών οδών στο βορρά.

“Για τον σκοπό αυτό, λέγεται ότι η Σερβία έχει στρατολογήσει ομάδες παραστρατιωτικών στο βορρά, για να υλοποιήσει τα σενάρια της.

Οι ομάδες αυτές αποτελούν μέρος της λεγόμενης εγκληματικής ταξιαρχίας "Severna Brigada", η οποία είναι ύποπτη για συμμετοχή σε πολλές εγκληματικές δραστηριότητες”, αναφέρει Αλβανός Κοσσοβάρος ειδικός.

Οι Σέρβοι σχίζουν τις στολές των αστυνομικών και αποχωρούν  από παντού προετοιμάζονται για σύγκρουση

Οι εκπρόσωποι των Σέρβων στο Κοσσυφοπέδιο ανακοίνωσαν νωρίτερα ότι αποχωρούν από την συνέλευση Κοσσυφοπεδίου, την κυβέρνηση και όλα τα θεσμικά όργανα της Πρίστινα, καθώς και ότι αναστέλλουν τη συμμετοχή τους σε αστυνομία και δικαιοσύνη.

Οι αποφάσεις παραμένουν σε ισχύ έως ότου η Πρίστινα αποσύρει τις μονομερείς αποφάσεις της σχετικά με την αλλαγή των πινακίδων κυκλοφορίας των σερβικών αυτοκινήτων.

Η κίνηση των Σέρβων σημαίνει πόλεμος δηλώνει Κοσσοβάρος αμυντικός αναλυτής

Ο Κοσσοβάρος αναλυτής Nejmedin Spahiu, ανέφερε σχετικά με την είδηση ​​ότι οι Σέρβοι, μετά τη σημερινή συνάντηση στο Zvečan, αποχώρησαν από τους θεσμούς του Κοσσυφοπεδίου,  ότι αυτό δεν είναι καθόλου καλό και ότι είναι πιθανό να γίνει πόλεμος.

Μιλώντας ο ίδιος στο πρακτορείο ειδήσεων Kosovo Online, τόνισε ότι αυτή η κατάσταση είναι πάρα πολύ επικίνδυνη και ότι μπορούμε να περιμένουμε μια κλιμάκωση της σύγκρουσης.

“Δεν είναι καλή κατάσταση, ειλικρινά δεν περίμενα να φτάσουμε εδώ, αλλά τώρα μπορούμε να περιμένουμε μια κλιμάκωση της σύγκρουσης και δεν αποκλείεται να γίνει πόλεμος”, λέει ο Σπαχίου.

Έτερος ειδικός σε θέματα ασφαλείας, ο Μπέντρι Ελέζι προειδοποίησε και αυτός ότι η κατάσταση στο βόρειο τμήμα του Κοσσυφοπεδίου ενδέχεται να κλιμακωθεί.

Σερβικές και ρωσικές μυστικές υπηρεσίες έναντι των ΗΠΑ

Σχολιάζοντας τα πρόσφατα επεισόδια στους βόρειους δήμους της χώρας, συμπεριλαμβανομένης της πρόσφατης επίθεσης στο αστυνομικό τμήμα συνοριακής επιτήρησης στο Γιασενόβικ, ο Ελέζι είπε ότι η κατάσταση εκεί θεωρείται τεταμένη.

Ο λόγος για αυτό, σύμφωνα με τον ίδιο, “είναι η παρουσία ενός κλιμακίου στελεχών των σερβικών και ρωσικών μυστικών υπηρεσιών, που στοχεύουν στην αποσταθεροποίηση του Κοσσυφοπεδίου και της περιοχής”.

«Η κατάσταση ασφαλείας στο βόρειο τμήμα της Μιτρόβιτσα μπορεί να θεωρηθεί επί του παρόντος τεταμένη και υπάρχουν επίσης αμφιβολίες ότι θα μπορούσε να κλιμακωθεί.

Όπως έχουμε προειδοποιήσει, μια ομάδα ειδικών αξιωματούχων των σερβικών μυστικών υπηρεσιών BIA και της ρωσικής GRU έχει “αποβιβαστεί” στα βόρεια της Μιτρόβιτσα.

Αυτές οι ειδικές δυνάμεις αυτών των μυστικών υπηρεσιών έχουν αναπτυχθεί στο βορρά με σκοπό να ενορχηστρώσουν βίαιες δραστηριότητες στο βορρά και έτσι να συνεχίσουν σε όλη την επικράτεια της Δημοκρατίας του Κοσσυφοπεδίου, στη συνέχεια θα προκαλέσουν αποσταθεροποίηση της περιοχής, με μοναδικό σκοπό την απομάκρυνση της προσοχής από τον πόλεμο στην Ουκρανία, ή την επέκταση του πολέμου στην Ευρώπη», είπε ο Ελέζη σε συνομιλία της με την εφημερίδα «Bota sot».

Τέλος, ο ίδιος ειδικός ζήτησε από την κυβέρνηση του Κοσσυφοπεδίου να αυξήσει επειγόντως τις επικοινωνίες με τους εταίρους της σε θέματα ασφαλείας, ώστε να μην επιτραπεί η κλιμάκωση της βίας, η οποία, σύμφωνα με τον ίδιο, θα ταίριαζε μόνο στη Ρωσία και τη Σερβία.


πηγη