GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Η ΔΥΣΤΟΠΙΑ SCHWAB

(του E.Kαλογεράτου) Οι ιδέες που υποστήριξε ο Klaus Schwab, πρόεδρος του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF) στο βιβλίο του «Η τέταρτη βι...


(του E.Kαλογεράτου)

Οι ιδέες που υποστήριξε ο Klaus Schwab, πρόεδρος του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF) στο βιβλίο του «Η τέταρτη βιομηχανική επανάσταση (4th Industrial Revolution – 4IR)» αν και έχουν ήδη επικριθεί αρκετά, για διάφορους λόγους, ωστόσο προωθούνται από αριθμό ηγετών και διαμέσου των μηχανισμών κρατών και ΜΜΕ.

Ο τουλάχιστον, περίεργος κύριος Schwab, υποστηρίζει ότι η ψηφιακή καινοτομία θα αλλάξει τη ζωή, την εργασία και τον ελεύθερο χρόνο των ανθρώπων προς το καλύτερο.

Τεχνολογίες στις οποίες αναφέρεται, όπως η τεχνητή νοημοσύνη και η ρομποτική, το κβαντικό υπολογιστικό νέφος και το blockchain αποτελούν ήδη μέρος της καθημερινής ζωής. Χρησιμοποιούμε κινητά τηλέφωνα και εφαρμογές, έξυπνη τεχνολογία και το Διαδίκτυο.

Αυτές κατά τον ιδιόρρυθμο κ. Schwab, συνθέτουν την τέταρτη βιομηχανική επανάσταση - 4IR.

Και σε σύγκριση με προηγούμενες βιομηχανικές επαναστάσεις, ο Schwab υποστηρίζει ότι, η 4IR εξελίσσεται με εκθετικό ρυθμό, αναδιοργανώνοντας τα συστήματα παραγωγής, διαχείρισης και διακυβέρνησης με πρωτοφανείς τρόπους.

Εντούτοις, από την αντικειμενική ανάλυση των επιχειρημάτων του Klaus Schwab προκύπτει ότι ...

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στην ιστοσελίδα: istos.net.gr.



.