GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Τζεφ Μπέζος: «Μην αγοράσετε τίποτε στην Βlack Friday – Κρατήστε μετρητά! – Έρχεται κάτι πολύ άσχημο»

Πρωτοφανής δήλωση από τον ιδρυτή της Αmazon! Ο Τζεφ Μπέζος, ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της Amazon, προειδοποίησε τους καταναλωτές και τ...


Πρωτοφανής δήλωση από τον ιδρυτή της Αmazon!

Ο Τζεφ Μπέζος, ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της Amazon, προειδοποίησε τους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις ότι θα πρέπει να εξετάσουν το ενδεχόμενο αναβολής μεγάλων αγορών τους επόμενους μήνες, καθώς η παγκόσμια οικονομία αντιμετωπίζει πιθανή ύφεση!

Πρόκειται για μία πρωτοφανή προειδοποίηση από αυτές που δεν κάνουν ποτέ δισεκατομμυριούχοι αυτού του μεγέθους καθώς γνωρίζουν ότι μόνο στο άκουσμα της δήλωσης από τόσο ισχυρούς οικονομικούς παράγοντες αγορές κατρακυλούν και οικονομίες παραπαίουν.

Ακόμα κι αν ο δισεκατομμυριούχος Τζεφ Μπέζος όντως περιμένει μία ύφεση, το να ζητήσει από όλους να μην ξοδέψουν σε μία ημέρα που όλοι περιμένουν να κοιμηθεί παγκόσμια κατανάλωση θεωρείται σίγουρα μία εξτρεμιστική προτροπή.

Πρώτα απ’ όλα η δικιά του εταιρία εξαρτάται από την κατανάλωση της Black Friday. Και ο ίδιος, με κάθε λογική, περίμενε αυτή την ημέρα για να αποκομίσει η εταιρεία του τα μέγιστα δυνατά κέρδη

Άρα αυτό που περιμένει ότι επίκειται να συμβεί δεν είναι μία απλή ύφεση, αλλά μία βαθιά ύφεση διαρκείας από αυτές που κάνουν τους ανθρώπους να υποφέρουν πολύ.

Μάλιστα, ο ιδρυτής της Amazon προέτρεψε τους καταναλωτές να αναβάλουν τις αγορές για νέο αυτοκίνητο, τηλεόραση και συσκευές, αναφέροντας ότι η καθυστέρηση των εξόδων αυτών είναι ο πιο σίγουρος τρόπος για να μείνει κάτι σε περίπτωση παρατεταμένης οικονομικής ύφεσης.

«Αν είστε ιδιώτης και σκέφτεστε να αγοράσετε μια τηλεόραση, ίσως να το καθυστερήσετε, να κρατήσετε τα μετρητά, να δείτε τι θα συμβεί.
Το ίδιο πράγμα με ένα ψυγείο, με ένα νέο αυτοκίνητο, οτιδήποτε άλλο», είπε ο κροίσος σε συνέντευξη που παραχώρησε στο CNN.

«Απλά μειώστε το ρίσκο σας», ήταν το μήνυμά του.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «αν και δεν βρισκόμαστε σε ύφεση αυτή τη στιγμή, είναι πιθανό να βρεθούμε σε ύφεση πολύ σύντομα».

«Οι πιθανότητες σε αυτή την οικονομία, σας λένε να είστε εγκρατείς», είπε ο Τζεφ Μπέζος.

Την ίδια ώρα, η εταιρεία του Τζε Μπέζος, η Amazon προχωρά σε δυναμική συστολή του εργατικού δυναμικού της, ακολουθώντας τα χνάρια του Twitter και του Facebook που τις προηγούμενες ημέρες ανακοίνωσαν μαζικές απολύσεις.

Ειδικότερα, η Amazon επιβεβαίωσε χθες, Πέμπτη (17/11) πως έχει πράγματι αρχίσει απολύσεις μέρους του προσωπικού της για να αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση, έπειτα από πολυήμερη φημολογία περί αυτού στον κολοσσό του ηλεκτρονικού εμπορίου.

«Η οικονομία παραμένει σε περιπλεγμένη κατάσταση και κάναμε προσλήψεις με ταχείς ρυθμούς τα τελευταία χρόνια», τόνισε ο Άντι Τζάσι, ο διευθύνων σύμβουλος του αμερικανικού ομίλου, σε εσωτερικό σημείωμά του προς τους εργαζόμενους που αναρτήθηκε στον ιστότοπο της Amazon.

Σύμφωνα με αρκετά αμερικανικά ΜΜΕ, η πλατφόρμα και οι διάφορες θυγατρικές της θα απολύσουν συνολικά κάπου 10.000 εργαζόμενους.

Ο κ. Τζάσι δεν επιβεβαίωσε τον αριθμό αυτόν. Διευκρίνισε πάντως πως η διαδικασία άρχισε προχθές Τετάρτη (16/11) και θα διαρκέσει ως τις αρχές της επόμενης χρονιάς.

Οι πρώτες ομάδες που αφορούν οι περικοπές θέσεων είναι αυτές με αντικείμενο ηλεκτρονικές συσκευές της πλατφόρμας (π.χ. τις συσκευές ανάγνωσης βιβλίων Kindle).
Θα επηρεαστούν επίσης καταστήματα και οι αποθήκες της μάρκας.

«Θα υπάρξουν περισσότερες μειώσεις θέσεων στο μέτρο που οι υπεύθυνοι κάνουν προσαρμογές. Οι εργαζόμενοι θα ενημερωθούν για τις αποφάσεις αυτές και τα τμήματα που αφορούν στις αρχές του 2023», διευκρίνισε ο διευθύνων σύμβουλος.

«Βρίσκομαι στη θέση μου περίπου ενάμιση χρόνο και αυτή είναι, χωρίς αμφιβολία, η πιο δύσκολη απόφαση που χρειάστηκε να πάρω», πρόσθεσε, διαβεβαιώνοντας πως έχει συναίσθηση του γεγονότος πως δεν πρόκειται απλά για «θέσεις» αλλά για «ανθρώπους με αισθήματα, φιλοδοξίες και ευθύνες» που θα υποστεί «πλήγμα η ζωή τους».

Η μείωση του εργατικού δυναμικού της Amazon κατά 10.000 υπαλλήλους θα σημάνει μείωση κατά κάτι λιγότερο από 1% του τρέχοντος μισθολογικού της κόστους.

Η εταιρεία απασχολούσε 1,54 εκατ. εργαζόμενους σε παγκόσμια κλίμακα στα τέλη Σεπτεμβρίου, χωρίς να λογαριάζονται οι εποχικοί εργαζόμενοι, οι οποίοι στρατολογούνται σε περιόδους αυξημένης δραστηριότητας, όπως κατά την περίοδο των εορτών του τέλους του έτους.

Η εταιρεία ανακοίνωσε πριν από δύο εβδομάδες πάγωμα των προσλήψεων στα γραφεία της.

Η Amazon έκανε μαζικές προσλήψεις κατά τη διάρκεια της πανδημίας, λόγω της έκρηξης της ζήτησης, διπλασιάζοντας το προσωπικό της από τις αρχές του 2020 ως τις αρχές του 2022.

Όμως ο γίγαντας της λιανικής και της διανομής είδε τα καθαρά κέρδη του να συρρικνώνονται κατά 9% σε ετήσια βάση το τρίτο τρίμηνο. Και το τρέχον, που περιλαμβάνει την κρίσιμη περίοδο των εορτών, η Amazon αναμένει αναιμική αύξησή τους σε σύγκριση με τα στάνταρ του, η οποία προβλέπει να κυμανθεί από 2 ως 8% σε ετήσια βάση.

Αρκετές άλλες εταιρείες του κλάδου της τεχνολογίας, που προσλάμβαναν επίσης, μαζικά κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ανακοίνωσαν πρόσφατα πως προχωρούν σε απολύσεις, ιδίως οι Meta (Facebook, Instagram), Twitter, Stripe και Lyft.

πηγη