GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Μπάιντεν σε Ερντογάν: Στηρίζω το αίτημα για τον εκσυγχρονισμό των F-16

Η συνάντηση Ερντογάν και Μπάιντεν πραγματοποιείται κεκλεισμένων των θυρών για τον Τύπο Για άλλη μία φορά εξέφρασε την στήριξή του ο Αμερι...


Η συνάντηση Ερντογάν και Μπάιντεν πραγματοποιείται κεκλεισμένων των θυρών για τον Τύπο

Για άλλη μία φορά εξέφρασε την στήριξή του ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε ότι αφορά την αγορά 40 νέων F-16 Viper και τον εκσυγχρονισμό άλλων 80 παλαιότερων F-16 στο ίδιο επίπεδο, κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής των G-20 στο Μπαλί.

Η συνάντηση Ερντογάν και Μπάιντεν πραγματοποιείται κεκλεισμένων των θυρών για τον Τύπο.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου ο υπουργός Οικονομικών Νουρεντίν Νεμπάτι και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Χουλουσί Ακάρ.

Η επίθεση στην Τουρκία

Υπενθυμίζεται ότι ο Τούρκος πρόεδρος εξαπέλυσε επίθεση κατά της Ελλάδας, κατηγορώντας της για υπόθαλψη τρομοκρατικών οργανώσεων (εννοώντας τους Γκιουλενιστές) μέσω του κέντρου φιλοξενίας του Λαυρίου, ενώ εξέφρασε και την έντονη ενόχλησή του για την αμερικανική παρουσία στο Λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

Ιδιαίτερα σκληρή ήταν η γλώσσα που χρησιμοποίησε ο Ερντογάν και για την αμερικανική κυβέρνηση και τον Μπάιντεν, αφού είπε για τον Αμερικανό πρόεδρο ότι κρύβει τρομοκράτες και πιο συγκεκριμένα τον Φετουλάχ Γκιουλέν, επικεφαλής του «FETO» κατά την Άγκυρα.

Επίθεση Σοϊλού σε ΗΠΑ

Παράλληλα ο Σοϊλού στη δήλωσή του ενέπλεξε και τις ΗΠΑ λέγοντας ότι «δεν αποδεχόμαστε τα συλλυπητήρια της αμερικανικής πρεσβείας»

Σημειώνεται ότι για άλλη μία φορά οι ΗΠΑ κατάπιαν τις τουρκικές προσβολές περί «απόκρυψης τρομοκρατών» και συνεχίζουν να προσποιούνται ότι δε συμβαίνει τίποτα για να μην «σπάσουν» τις σχέσεις τους με την Τουρκία.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ εξέφρασε την απογοήτευση του και απέρριψε, χαρακτηρίζοντας «ανεύθυνες», τις κατηγορίες που εξαπέλυσε ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού εναντίον των ΗΠΑ αλλά πάντα θα είναι έτοιμοι οι Αμερικανοί «να βοηθήσουν».

πηγη