GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Φωτιά στον Περσικό! Eπίθεση drone φορτωμένου με εκρηκτικά σε δεξαμενόπλοιο Ισραηλινών συμφερόντων στα ανοικτά του Ομάν

Η εταιρεία ανέφερε ότι το πλοίο που μετέφερε πετρέλαιο εσωτερικής καύσης, «χτυπήθηκε από βλήμα» περίπου 240 χιλιόμετρα από τις ακτές του ...



Η εταιρεία ανέφερε ότι το πλοίο που μετέφερε πετρέλαιο εσωτερικής καύσης, «χτυπήθηκε από βλήμα» περίπου 240 χιλιόμετρα από τις ακτές του Ομάν

Πετρελαιοφόρο ιδιοκτησίας Ισραηλινού δισεκατομμυριούχου χτυπήθηκε από drone στα ανοικτά των ακτών του Ομάν

Ένα πετρελαιοφόρο που φέρεται να σχετίζεται με έναν Ισραηλινό δισεκατομμυριούχο χτυπήθηκε από drone στα ανοικτά των ακτών του Ομάν εν μέσω αυξανόμενων εντάσεων με το Ιράν, δήλωσε σήμερα αξιωματούχος στο Associated Press.

Το Pacific Zircon λειτουργεί από την Eastern Pacific Shipping με έδρα τη Σιγκαπούρη, αλλά ανήκει στον Iντάν Οφέρ, έναν Ισραηλινό δισεκατομμυριούχο και δέχτηκε επίθεση το βράδυ της Τρίτης, σύμφωνα με αξιωματούχους.

Σε ανακοίνωσή της, η εταιρεία ανέφερε ότι το πλοίο που μετέφερε πετρέλαιο εσωτερικής καύσης, «χτυπήθηκε από βλήμα» περίπου 240 χιλιόμετρα από τις ακτές του Ομάν. «Είμαστε σε επικοινωνία με το σκάφος και δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματισμούς ή ρύπανση. Όλο το πλήρωμα είναι ασφαλές», ανέφερε. «Υπάρχει κάποια μικρή ζημιά στο κύτος του σκάφους, αλλά δεν υπάρχει διαρροή φορτίου ή εισροή νερού».

Η United Kingdom Maritime Trade Operations, ένας βρετανικός στρατιωτικός οργανισμός που παρακολουθεί τη ναυτιλία στην περιοχή, δήλωσε ότι «είχε γνώση ενός περιστατικού», το οποίο «διερευνάται». Σύμφωνα με τον ιστότοπο παρακολούθησης της ναυτιλίας MarineTraffic, εθεάθη για τελευταία φορά στα ανοικτά των ακτών της Liwa του Ομάν το πρωί της Δευτέρας.

Αναχώρησε από το Σοχάρ το απόγευμα της Δευτέρας με προορισμό το Μπουένος Άιρες. Η επίθεση σημειώνεται σε μια περίοδο αυξημένης έντασης με το Ιράν και ενόψει του Μουντιάλ στο κοντινό Κατάρ. Κανείς δεν έχει αναλάβει την ευθύνη, αλλά η Τεχεράνη και το Ισραήλ έχουν εμπλακεί σε έναν πολυετή πόλεμο στο πλαίσιο ευρύτερων εντάσεων στη Μέση Ανατολή.

Οι ΗΠΑ κατηγόρησαν το Ιράν για μια σειρά επιθέσεων στις ακτές των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων το 2019.

Στη συνέχεια, η Τεχεράνη άρχισε να κλιμακώνει το πυρηνικό της πρόγραμμα μετά τη μονομερή αποχώρηση των ΗΠΑ από την ατομική της συμφωνία με τις παγκόσμιες δυνάμεις.

Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης του Ιράν δεν έχουν σχολιάσει.


πηγη