GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Όρμπαν: Σιγά σιγά, πλησιάζουμε προς τον πόλεμο - Η Ευρώπη παίζει πολύ επικίνδυνο παιχνίδι

«Όποιος παρεμβαίνει οικονομικά σε μια στρατιωτική σύγκρουση παίρνει θέση» Ο Βίκτορ Όρμπαν έκανε μια σειρά από δηλώσεις κατά τη διάρκεια σ...


«Όποιος παρεμβαίνει οικονομικά σε μια στρατιωτική σύγκρουση παίρνει θέση»

Ο Βίκτορ Όρμπαν έκανε μια σειρά από δηλώσεις κατά τη διάρκεια συνέντευξης σε ουγγρικό ραδιοφωνικό σταθμό. Είπε ότι οι κυρώσεις της ΕΕ στη Ρωσία ήταν «ένα βήμα πριν τον πόλεμο».

«Όποιος παρεμβαίνει οικονομικά σε μια στρατιωτική σύγκρουση παίρνει θέση», είπε ο Βίκτορ Όρμπαν, προσθέτοντας ότι «η Ευρώπη παίζει ένα πολύ επικίνδυνο παιχνίδι».

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν εξέφρασε την ανησυχία του για τη συσσώρευση μέτρων που ελήφθησαν για την επιβολή κυρώσεων στη ρωσική επίθεση στην Ουκρανία και είπε «Σιγά σιγά, πλησιάζουμε προς τον πόλεμο».

Συνέχισε με σκληρή κριτική στην ΕΕ, χαρακτηρίζοντάς την ως «επικίνδυνη» στρατηγική από τις Βρυξέλλες και εκτίμησε ότι μπορεί να γίνει «ένα βήμα προς τον πόλεμο», αναφέρει το France Presse. «Όποιος παρεμβαίνει οικονομικά σε μια στρατιωτική σύγκρουση παίρνει θέση», δήλωσε ο εθνικιστής ηγέτης κατά τη διάρκεια της συνέντευξης σε ραδιοφωνικό σταθμό κοντά στην εξουσία.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Βίκτορ Όρμπαν επικρίνει τις ευρωπαϊκές κυρώσεις που, όπως λέει, αποτελούν τη βάση των σημερινών οικονομικών δυσκολιών, παρόλο που τις υπερψήφισε.

Η οικονομία συρρικνώθηκε το τρίτο τρίμηνο (σε σύγκριση με το δεύτερο) και ο πληθωρισμός ξεπέρασε το 20%, φτάνοντας ακόμη και το 45% για τα τρόφιμα.

Η κυβέρνηση ξεκίνησε μια «εθνική διαβούλευση» για αυτό το θέμα και τοποθέτησε αφίσες σε όλη τη χώρα με ένα μήνυμα που πλαισιώνεται από την εικόνα ενός πυραύλου: «Οι κυρώσεις από τις Βρυξέλλες μας φέρνουν στην ξύλινη σκαπάνη».

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός δήλωσε έτοιμος να «παλέψει» ενάντια σε ένα πιθανό νέο πακέτο κυρώσεων και να διασφαλίσει ότι η Ουγγαρία, που εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τους ρωσικούς υδρογονάνθρακες, «εξαιρείται», όπως στην περίπτωση του εμπάργκο πετρελαίου.

"Τώρα προμηθεύουμε καταστροφικά όπλα, εκπαιδεύουμε Ουκρανούς στρατιώτες στο δικό μας έδαφος, επιβάλλουμε κυρώσεις στην ενέργεια. (...) Γινόμαστε αναπόσπαστο μέρος" της σύγκρουσης, επέμεινε ο Όρμπαν.

"Δεν μας πυροβολούν ακόμα, αλλά είμαστε στο δρόμο να πάρουμε μέρος στον πόλεμο. Η Ευρώπη παίζει ένα πολύ επικίνδυνο παιχνίδι", κατέληξε. 


πηγη