GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Κρατούμενος επί έξι ώρες στο λιμάνι της Σμύρνης από τις τουρκικές αρχές ο Α.Τζιτζικώστας!

Επί έξι ώρες ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ήταν κρατούμενος στο λιμάνι της Σμύρνης από τις τουρκικές αρχ...


Επί έξι ώρες ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ήταν κρατούμενος στο λιμάνι της Σμύρνης από τις τουρκικές αρχές με διάφορες προφάσεις σε μια ακόμα προσπάθεια των Τούρκων να εξευτελίσουν την Ελλάδα και την κυβέρνηση Κ.Μητσοτάκη να βλέπει άπραγη τις ταπεινώσεις Έλληνα που όμως μεταβαίνει ως θεσμικός παράγοντας, δηλαδή φέροντας το εθνόσημο.

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας έφτασε στο λιμάνι της Σμύρνης το πρωί του Σαββάτου (05.11.2022) με τη νέα γραμμή που συνδέει τη Θεσσαλονίκη με τα τουρκικά παράλια, για να προεδρεύσει διάσκεψης, ωστόσο βρέθηκε κρατούμενος χωρίς καμία αιτία.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο κ. Τζιτζικώστας, όταν κατέβηκε από το πλοίο στο λιμάνι της Σμύρνης, περικυκλώθηκε από Τούρκους αστυνομικούς, που του ζήτησαν να τους ακολουθήσει σε κάποιο χώρο της λιμενικής Αρχής.

Εκεί, αφού κρατήθηκε για αρκετές ώρες, χωρίς να μπορεί να πει κανείς με σιγουριά με ποια πρόφαση, οι Τούρκοι, αφού δεν του έδωσαν σαφείς εξηγήσεις για την περιπέτεια στην οποία τον υπέβαλλαν, τον ανάγκασαν να επιβιβαστεί ξανά στο καράβι και να αναχωρήσει για τη Θεσσαλονίκη.

Από το περιβάλλον του περιφερειάρχη, και προσπαθώντας να αιτιολογήσουν την συμπεριφορά του καθεστώτος του Ερντογάν, πιθανολογούν ότι οι Τούρκοι θορυβήθηκαν από τις τοποθετήσεις του κ. Τζιτζικώστα στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου λέγοντας: «Σήμερα από τη Θεσσαλονίκη και τη Μακεδονία στείλαμε ένα πανίσχυρο μήνυμα: Η Ελλάδα δεν φοβάται τίποτα και κανέναν».


πηγη