GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Πανηγυρίζουν τα σκοπιανά ΜΜΕ: “Αναγνωρίστηκε “Μακεδονόφωνη” μειονότητα στην Ελλάδα”

Ο πρώην Σκοπιανός ΥΠΕΞ Δημητρώφ ευχαρίστησε προσωπικά τους κκ Τσίπρα και Μητσοτάκη για την αναγνώριση "Μακεδονόφωνου" πληθυσμού στ...

Ο πρώην Σκοπιανός ΥΠΕΞ Δημητρώφ ευχαρίστησε προσωπικά τους κκ Τσίπρα και Μητσοτάκη για την αναγνώριση "Μακεδονόφωνου" πληθυσμού στην χώρα μας-Μετά τις Πρέσπες έχουμε δεύτερη ήττα με την αποκαλούμενη “Μακεδονική” μειονότητα στην Ελλάδα;



Μετά την αναγνώριση του σωματείου με την επωνυμία «Κέντρο ‘‘Μακεδονικής’’ Γλώσσας στην Ελλάδα», το οποίο ενέκρινε το Ειρηνοδικείο Φλώρινας, τα σκοπιανά ΜΜΕ έκαναν λόγο για κάτι ακόμα χειρότερο αναφέροντας περί “ αναγνώρισης “Μακεδονικής” μειονότητας στην Ελλάδα.

Τι αναφέρει το σκοπιανό ΜΜΕ:

“Θέλουμε να τονίσουμε ότι σε αυτή την περίπτωση μιλάμε για την πρώτη μη κυβερνητική οργάνωση στην Ελλάδα, η οποία θα φροντίσει άμεσα για τη μακεδονική γλώσσα και η οποία είναι νόμιμα καταχωρημένη από τις ελληνικές κρατικές αρχές.

Αυτή η πράξη αντιπροσωπεύει μια de facto αναγνώριση του “μακεδονόφωνου” πληθυσμού στην Ελλάδα.

Παράλληλα, το γεγονός ότι στα δικαστικά έγγραφα αναγράφεται επίσημα ο οργανισμός με το όνομά του στη “μακεδονική” γλώσσα, ενώ χρησιμοποιείται και η “μακεδονική” κυριλλική γραφή, «η απόφαση του δικαστηρίου εκπροσωπεί την πρώτη κρατική αναγνώριση της “μακεδονικής” γλώσσας στην Ελλάδα από τις κρατικές αρχές μετά την απογραφή πληθυσμού στην Ελλάδα από το 1920».

Το καλοκαίρι λειτούργησε η επίσημη ιστοσελίδα του Κέντρου “Μακεδονικής” Γλώσσας στην Ελλάδα, αλλά προς το παρόν δεν υπάρχουν επιπλέον πληροφορίες για τους καθηγητές που θα διδάξουν τα “μακεδονικά”, ούτε για τους ιδρυτές του Κέντρου και αναφέρουν ότι τα μαθήματα είναι δωρεάν.

Σύμφωνα με τη Συμφωνία των Πρεσπών του 2018, η “μακεδονική” γλώσσα έχει αναγνωριστεί ως η επίσημη γλώσσα της “Βόρειας Μακεδονίας”.

Την απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου, μέσω Facebook, χαιρέτησαν ο πρώην πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ και ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Νίκολα Ντιμιτρόφ, ενώ η Δημοκρατική Ένωση εξέδωσε ανακοίνωση.

“Ιδού τα φρούτα από τις Πρέσπες, δίνουν χαρά σε όλους όσοι μιλούν τη μακεδονική γλώσσα, σε όλους τους Μακεδόνες. Συγχαίρω τους ιδρυτές του Κέντρου Μακεδονικής Γλώσσας στην Ελλάδα και όλους τους πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας και της Ελλάδας που χαίρονται για αυτή την όμορφη πράξη που είναι ιδιαίτερα σημαντική ως μια ακόμη επιβεβαίωση των στενών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών. Ευχαριστώ τόσο τον πρώην όσο και τον νυν πρωθυπουργό, Τσίπρα και Μητσοτάκη, για την πίστη και τη δέσμευσή τους στην οικοδόμηση ειλικρινούς φιλίας και καλής γειτονίας”, έγραψε ο Ζάεφ στο Facebook.

Ο πρώην επικεφαλής της σκοπιανής διπλωματίας έγραψε επίσης στο Facebook ότι «η αξία των πραγματικών συμβιβασμών διαρκεί και μεγαλώνει με το χρόνο. Οι πραγματικοί συμβιβασμοί μας  ηρεμούν, δεν επιδεινώνουν τις σχέσεις γιατί φροντίζουν τα ουσιαστικά και τιςν δύο πλευρών», έγραψε ο Ντιμιτρόφ.

Με ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Ένωση χαιρέτισε την απόφαση του Δικαστηρίου στην Ελλάδα να εγγράψει τη μη κυβερνητική οργάνωση «Κέντρο Μακεδονικής Γλώσσας» (σύλλογος πολιτών), που θα φροντίζει για τη μακεδονική γλώσσα και προσθέτει ότι είναι ιστορικής σημασίας και λειτουργίας για την περαιτέρω ανάπτυξη των καλών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών. Παρατηρητής: Το Κέντρο Μακεδονικής Γλώσσας στην Ελλάδα ανακοίνωσε ότι έχει εγγραφεί επίσημα ως μη κυβερνητική οργάνωση από τις ελληνικές δικαστικές αρχές”, καταλήγει το άρθρο.

πηγη