GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Νεκρώνουν την Κωνσταντινούπολη οι αρχές φοβούμενες κύμα επιθέσεων - Έριξε το διαδίκτυο ο Ερντογάν

ΗΠΑ - Γαλλία ζήτησαν από τους υπηκόους τους στην Κωνσταντινούπολη να μείνουν σπίτια τους-Πυροβολισμοί στο Σισχανέ. Μετά την έκρηξη στην ο...


ΗΠΑ - Γαλλία ζήτησαν από τους υπηκόους τους στην Κωνσταντινούπολη να μείνουν σπίτια τους-Πυροβολισμοί στο Σισχανέ. Μετά την έκρηξη στην οδό Ιστικλάλ

Ισχυρή έκρηξη σε πεζόδρομο στην Κωνσταντινούπολη σκότωσε και τραυμάτισε αρκετούς ανθρώπους, ανακοίνωσε ο τουρκικός Τύπος.

Ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι επρόκειτο για βομβιστική επίθεση.

Μετά την έκρηξη στην οδό Ιστικλάλ στην Κωνσταντινούπολη, ακούστηκαν πυροβολισμοί από την πλευρά του Σισχανέ.

Οι καταστηματάρχες της περιοχής είπαν ότι η αστυνομία άνοιξε πυρ και κράτησε 1 λεπτό.

Πυροβολισμοί στο Σισχανέ. Μετά την έκρηξη στην οδό Ιστικλάλ

«ΈΝΑ ΑΤΟΜΟ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΤΗΚΕ»

Μετά την έκρηξη, ένα άτομο τραυματίστηκε όταν μια ύποπτη γυναίκα δεν υπάκουσε την προειδοποίηση να σταματήσει.

Οδηγός ταξί μετέφερε στο νοσοκομείο τη γυναίκα, η οποία τραυματίστηκε όταν οι αστυνομικοί άνοιξαν πυρ.

Ο οδηγός ταξί που μετέφερε τη γυναίκα στο νοσοκομείο είπε στον συντάκτη του Odatv Ersin Eroğlu τι συνέβη.

Ο ταξιτζής δήλωσε ότι η γυναίκα ήταν μεθυσμένη και ότι τραυματίστηκε όταν οι αστυνομικοί άνοιξαν πυρ αφού την υποψιάστηκαν.

Ο οδηγός ταξί δήλωσε ότι μετέφερε την ύποπτη γυναίκα στο νοσοκομείο και ότι στη γύρω περιοχή επικρατούσε μεγάλος πανικός. 


Κύμα επιθέσεων σε τουρκικές πόλεις από τον ΡΚΚ

Εδώ και πολλούς μήνες οι Κούρδοι έχουν ανακοινώσει και υλοποιούν κύμα επιθέσεων σε τουρκικές μεγαλουπόλεις, κάτι έχουν παραδεχθεί τόσο η τουρκική αστυνομία όσο και οι μυστικές υπηρεσίες (ΜΙΤ).

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που ελήφθησαν, καθορίστηκε ότι η κουρδική οργάνωση, πραγματοποιεί εντυπωσιακές δράσεις σε τουρκικές μητροπόλεις, ειδικά στην Κωνσταντινούπολη, προκειμένου να ανυψώσει το ηθικό στα μέλη εντός Τουρκίας και να τραβήξει την προσοχή από άλλες περιοχές.

Πρόκειται σαφώς για σχέδιο πρόκλησης αντιποίνων των Κούρδων κατά της τουρκικής κυβέρνησης, η οποία «δρέπει τους καρπούς» των εν ψυχρώ δολοφονιών που υλοποιούν οι φιλότουρκοι τζιχαντιστές στο Βόρειο Ιράκ και την Συρία.

Η κουρδική οργάνωση έχει στρατολογήσει μέσω ανοικτών πηγών, τα μέλη της που ζουν στο τουρκικό κράτος, σε σκληρές δολιοφθορές στο εσωτερικό της Τουρκίας.

Οι κουρδικές οργανώσεις "Revenge Units" και “Children of Fire”, έχουν αναλάβει ”εργολαβικά” να υλοποιήσουν το συγκεκριμένο έργο εντός της τουρκικής επικράτειας, κάτι που βλέπουμε κατά διαστήματα, ενώ η Άγκυρα προσπαθεί να το υποβαθμίσει.

Αναβλήθηκε λόγω της έκρηξης στην πλατεία Ταξίμ ο αγώνας που επρόκειτο να διεξαχθεί μεταξύ της Μπεσίκτας και της Αντάλεια σπορ στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής του τουρκικού πρωταθλήματος.

Σε ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της Τουρκικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (TFF), αναφέρθηκε ότι μετά την έκρηξη στην οδό Beyoğlu Istiklal, το Διοικητικό Συμβούλιο της TFF αποφάσισε να αναβάλει τον αγώνα Beşiktaş-Fraport TAV Antalyaspor, ο οποίος υποτίθεται ότι θα διεξαχθεί στο Vodafone Park στις 20:00.

Η ανακοίνωση:

 «Ευχόμαστε το έλεος του Θεού για άλλη μια φορά στους πολίτες μας που έχασαν τη ζωή τους μετά από αυτό το οδυνηρό γεγονός που προκάλεσε μεγάλη θλίψη στο έθνος μας, συλλυπητήρια στους οικείους τους και ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες συμπολίτες μας». ειπώθηκε.

Εν τω μεταξύ, ενώ έγινε η ανακοίνωση στο Vodafone Park ότι ο αγώνας αναβλήθηκε, οι φίλαθλοι που μπήκαν στις εξέδρες κλήθηκαν να αποχωρήσουν από το γήπεδο.

Το Γενικό Προξενείο της Γαλλίας στην Κωνσταντινούπολη εξέδωσε ένα μήνυμα για τους Γάλλους πολίτες στο Twitter μετά την έκρηξη στην οδό Istiklal στην περιοχή Beyoğlu.

Το Γενικό Προξενείο της Γαλλίας στην Κωνσταντινούπολη μοιράστηκε το ακόλουθο μήνυμα στο Twitter:

Μήνυμα προς τη γαλλική κοινότητα: Έκρηξη σημειώθηκε το απόγευμα στην οδό Istiklal στην Κωνσταντινούπολη. Αποφύγετε αυτή την περιοχή και οποιαδήποτε έξοδο από το σπίτι σας με κάθε κόστος.

Ένα γραφείο κρίσης έχει ανοίξει από το Γενικό Προξενείο: +90532 3110619

Η χρήση των μέσων μαζικής μεταφοράς πρέπει να αποφεύγεται όσο το δυνατόν περισσότερο. 

Το Γενικό Προξενείο της Γαλλίας ανέλαβε δράση για να παρακολουθήσει την κατάσταση μαζί με τις τοπικές αρχές.

ΜΗΝΥΜΑ ΑΠΟ Η.Π.Α

Οι ακόλουθες δηλώσεις χρησιμοποιήθηκαν στη δήλωση που έκανε και η πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών (ΗΠΑ) στην Άγκυρα στο Twitter: 

"Ως Διπλωματική Αποστολή των ΗΠΑ στην Τουρκία, είμαστε βαθιά λυπημένοι για την έκρηξη που σημειώθηκε στην Κωνσταντινούπολη σήμερα το απόγευμα. Προσφέρουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στις οικογένειες όσων έχασαν τη ζωή τους και ευχόμαστε στους τραυματίες ταχεία ανάρρωση."


πηγη