GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Κιβωτός του Κόσμου: Η πρεσβυτέρα «άδειασε» τραπεζική θυρίδα υπό άκρα μυστικότητα - Ορκωτοί ελεγκτές «ξεσκονίζουν» ταμεία και λογαριασμούς

Σύμφωνα με το Mega, το πρόσωπο που άδειασε τη θυρίδα είναι η σύζυγος του πατέρα Αντωνίου, Σταματία Γεωργαντή Η συζήτηση που έγινε σήμερα ...


Σύμφωνα με το Mega, το πρόσωπο που άδειασε τη θυρίδα είναι η σύζυγος του πατέρα Αντωνίου, Σταματία Γεωργαντή

Η συζήτηση που έγινε σήμερα για σχεδόν τρεις ώρες από τα μέλη του ΔΣ της «Κιβωτού του Κόσμου» υπό τη νέα πρόεδρο Αλεξάνδρα Μαρτίνου ήταν εφ' όλης της ύλης, με το Δ.Σ. να αναλαμβάνει πλέον δράση. 

Άμεσα ξεκινά ο εσωτερικός διαχειριστικός έλεγχος για τα οικονομικάτης Κιβωτού του Κόσμου.

Όπως μετέδωσε το δελτίο του Star, από την Παρασκευή πιάνουν δουλειά οι ορκωτοί ελεγκτές μίας από τις τέσσερις μεγάλες ελεγκτικές εταιρείες της χώρας. 

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τα μέλη του Δ.Σ. έχουν ήδη πάρει κάποια φύλλα με στοιχεία ταμειακών καταστάσεων και λογαριασμών, αλλά προφανώς οι ελεγκτές θα ζητήσουν κι άλλα και θα κάνουν τα βιβλία... φύλλο και φτερό.

Σημειωτέον, χθες η κ. Μαρτίνου παρέλαβε κάποια πρώτα στοιχεία από μια γυναίκα που ήταν μέλος στο απελθόν Δ.Σ και η οποία έχει την ευθύνη της λειτουργίας των Κοινωνικών Υπηρεσιών της Κιβωτού. 

Παράλληλα, με γοργά βήματα θα τρέξει και η διαδικασία αξιολόγησης του προσωπικού και των δομών, γι' αυτό και μέλη του νέου Δ.Σ. θα γυρίσουν τις δομές της Κιβωτού ανά την Ελλάδα για να καταγράψουν τα δεδομένα.

Παράλληλα, ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί και στις ανάγκες των πάνω από 130 παιδιών που φιλοξενούνται στις δομές, μιας και η αρνητική δημοσιότητα που έχει προκαλέσει η υπόθεση τα επηρεάζει.

Σε κάθε περίπτωση, από το Δ.Σ. της Κιβωτού διαμηνύουν ότι οι λειτουργικές ανάγκες της Οργάνωσης θα καλυφθούν πλήρως, ενώ η μισθοδοσία θα καταβληθεί κανονικά. 

Συντονιστικό ρόλο θα έχει από εδώ και πέρα η πρόεδρος του Δ.Σ. Αλεξάνδρα Μαρτίνου που αναλαμβάνει και την επικοινωνία, ενώ ρόλο στις νομικές υποθέσεις της οργάνωσης θα έχει ο πρώην εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Τέντες.

Μετά το τέλος της σχεδόν τρίωρης συνεδρίασης που έγινε στα γραφεία της οργάνωσης Μαζί για το Παιδί, της οποίας προϊσταται η κ. Μαρτίνου, η νέα πρόεδρος της Κιβωτού ξεκαθάρισε ότι η αξιολόγηση θα είναι συνολική. «Θα γίνει αξιολόγηση σε όλα τα επίπεδα, εργαζόμενοι, παιδιά, εθελοντές, οικονομικά στοιχεία. Θα γίνει αξιολόγησε παντού. Θα πάμε μέχρι το τέλος του έτους», είπε η κ. Μαρτίνου.

«Είμαστε μία πολύ καλή ομάδα, μοιράσαμε τις αρμοδιότητες. Έχουμε αναλάβει πολύ ζεστά το θέμα αυτό. Όπως είπα και χθες ο σκοπός είναι να παραμείνει η Κιβωτός ζωντανή, ενεργή, με πολύ δυνατά συστήματα που θα εφαρμοστούν και παρακαλώ όλο τον κόσμο και τα ΜΜΕ που τόσα χρόνια ήταν στο πλάι της Κιβωτού να μην φύγει κανείς», τόνισε η νέα πρόεδρος του Δ.Σ. 

Συνέχεια στην αποκάλυψη της εφημερίδας «Τα ΝΕΑ», ότι πρώην στέλεχος της «Κιβωτού του Κόσμου» μετέβη με απόλυτη μυστικότητα σε υποκατάστημα πιστωτικού ιδρύματος, στο κέντρο της Αθήνας, και άδειασε τραπεζική θυρίδα, έδωσε απόψε ο τηλεοπτικός σταθμός Mega.

Σύμφωνα με την εκπομπή Live News, το πρόσωπο που άδειασε τη θυρίδα είναι η πρεσβυτέρα, Σταματία Γεωργαντή.

Μάλιστα, αφού πήρε το περιεχόμενο, το οποίο είναι άγνωστο, προγραμμάτισε ραντεβού με άλλη τράπεζα, ώστε να νοικιάσει νέα θυρίδα -κάτι που, όπως φαίνεται, δεν έχει ακόμα συμβεί.

Σημειώνεται ότι δικαιούχοι της θυρίδας είναι η ίδια και ο πατέρας Αντώνιος.

Στην ίδια τράπεζα, όπως σημειώνεται, η «Κιβωτός» φέρεται να διατηρούσε λογαριασμό ύψους δύο εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι, στο στόχαστρο των Αρχών και των οικονομικών εισαγγελέων έχουν μπει τα εκατομμύρια ευρώ που πέρασαν από τα χέρια των ανθρώπων της «Κιβωτού» και η χλιδάτη ζωή, με τα ακριβά αυτοκίνητα, που φέρεται να έκανε ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα.

Τα πλεονάσματα κάθε έτους και τα δεκάδες εκατομμύρια απο χορηγίες έχουν μπει στο μικροσκόπιο των οικονομικών ελέγχων. Μάλιστα, αναμένεται να ελεγχθούν και οι τραπεζικοί λογαριασμοί των ιθυνόντων της δομής, αλλά και η κινητή και ακίνητη περιουσία της.

Μάλιστα, υπάρχουν ενδείξεις ότι τα τελευταία 24ωρα υπήρξε προσπάθεια αλλοίωσης των ιχνών για τις συναλλαγές της ΜΚΟ, που παρουσίαζε ετησίως κέρδη εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ και συνολικά πλεονάσματα πολλών εκατομμυρίων ευρώ από δωρεές.

Παράλληλα, από την Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος προκύπτει ότι ποσοστά ιδιοκτησίας της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας (ΑΜΚΕ) της «Κιβωτού του Κόσμου» είχαν 50% η πρεσβυτέρα, Σταματία Γεωργαντή, και το άλλο 50% ήταν στο όνομα της 86χρονης μητέρας του πατέρα Αντωνίου, η οποία μένει μόνιμα στη Χίο.

Ήδη, έχει ζητηθεί η άρση τραπεζικού απορρήτου και το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών των ελεγχόμενων προσώπων, η κτήση ακίνητης και κινητής περιουσίας, στοιχεία τα οποία θα αντιπαραβληθούν με τα δηλωθέντα εισοδήματα, προκειμένου να διαπιστωθεί αν αυτά προκλήθηκαν μέσω εγκληματικών δραστηριοτήτων. 

Αν τα ευρήματα έχουν ποινικό ενδιαφέρον, το πόρισμα θα αποσταλεί στην Εισαγγελία.


ΠΗΓΗ