GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Χερσώνα: Ολοκληρώθηκε η εκκένωση των πολιτών και αποσύρονται οι ρωσικές δυνάμεις

Τα ρωσικά στρατεύματα πρόκειται να αποσυρθούν από τη Χερσώνα, την πόλη επί του Δνειπέρου μετά την ολοκλήρωση της εκκένωσης από τους αμάχο...


Τα ρωσικά στρατεύματα πρόκειται να αποσυρθούν από τη Χερσώνα, την πόλη επί του Δνειπέρου μετά την ολοκλήρωση της εκκένωσης από τους αμάχους.

Ο Υπουργός Αμύνης της Ρωσίας Σεργκέι Σοϊγκού διέταξε την απόσυρση όλων των ρωσικών στρατευμάτων από τη δυτική όχθη του Δνείπερου.

Την απόσυρση όλων των ρωσικών στρατευμάτων από τη δυτική όχθη του Δνείπερου διέταξε ο Υπουργός Αμύνης της Ρωσίας Σεργκέι Σοϊγκού, ενώ ο επικεφαλής των ρωσικών δυνάμεων, στρατηγός Σουροβίκιν επιβεβαιώνει ότι οι ρωσικές δυνάμεις θα αναπτυχθούν πλέον στα ανατολικά του ποταμού.

Υπολογίζεται ότι περίπου 40.000 στρατιώτες θα πρέπει να μετακινηθούν, πολλοί από τους οποίους σε μονάδες που υπέστησαν βαριές απώλειες σε έμψυχο και στρατιωτικό υλικό.

Η κίνηση των Ρώσων είχε προεξοφληθεί τις τελευταίες εβδομάδες ως επερχομένη και βεβαία, δεν παύει όμως να συνιστά περιστατικό -έστω στρατηγικής- υποχώρησης των δυνάμεων της Μόσχας.

Σύμφωνα με Ρώσους χρήστες του Telegram, οι γέφυρες ανατινάζονται στην Χερσώνα για να αποτρέψουν την ταχύτερη αντεπίθεση του ουκρανικού στρατού.

Ωστόσο, εκτός από τις γέφυρες που τινάζει ο ρωσικός στρατός στον αέρα, τις τελευταίες ώρες Ουκρανοί χρήστες των social media παρατηρούν πως έχουν «εξαφανιστεί» σχεδόν όλα τα ρωσικά σύμβολα, όπως οι σημαίες, από κεντρικά σημεία στην Χερσώνα.

Χαρακτηριστικά είναι τα βίντεο που ακολουθούν και καταγράφουν την απουσία της ρωσικής σημαίας από κεντρικά κτίρια, όπως για παράδειγμα στο Διοικητήριο της πόλης, όπου είχε εγκατασταθεί η διορισμένη από τους Ρώσους τοπική διοίκηση.


πηγη