GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Στρατηγός Μπεν Χότζες για Πούτιν: "Όποιος ανέβει στην εξουσία μετά από αυτόν θα είναι πολύ χειρότερος"

Η αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων από τη Χερσώνα τροφοδοτεί το ιδεολογικό ρήγμα μεταξύ των στρατιωτικών ηγετών και του Βλαντιμίρ Πούτι...


Η αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων από τη Χερσώνα τροφοδοτεί το ιδεολογικό ρήγμα μεταξύ των στρατιωτικών ηγετών και του Βλαντιμίρ Πούτιν, υπονομεύοντας την αξιοπιστία του

Όποιος διαδεχθεί τον Βλαντιμίρ Πούτιν στην εξουσία της Ρωσίας θα είναι πολύ χειρότερος, δήλωσε ο πρώην διοικητής των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ στην Ευρώπη, στρατηγός Μπεν Χότζες, σε συνέντευξή του για την έκδοση New Voice of Ukraine .

Ο Μπεν Χότζες δηλώνει ότι η ρωσική κυβέρνηση δεν έχει πλέον ενιαία θέση ή όραμα για τον πόλεμο στην Ουκρανία και την κατάσταση στη Ρωσία. «Βλέπω πολλά σημάδια ότι οι άνθρωποι δεν είναι ευχαριστημένοι με αυτό που συμβαίνει και ότι πολλοί έχουν ήδη καταλάβει πόσο μεγάλο λάθος ήταν να επιτεθούν στην Ουκρανία», είπε ο Χότζες. «Ο Αλεξάντρ Ντούγκιν δήλωσε ανοιχτά ότι ο Πούτιν πρέπει να σκοτωθεί. 

Βλέπουμε τον Βόρειο Καύκασο και τον Τσετσένο ηγέτη Ραμζάν Καντίροφ, ο οποίος προσδοκά την πιθανή κατάρρευση της Ρωσίας και προσπαθεί με κάποιο τρόπο να καταφύγει.

Δεν ζητώ αλλαγή καθεστώτος στη Ρωσία, αυτή είναι η επιλογή που πρέπει να κάνει ο ρωσικός λαός, αλλά πρέπει να καταλάβουμε ότι όποιος αναλάβει μετά τον Πούτιν θα είναι πολύ χειρότερος», είπε ο στρατηγός.

Ο Μπεν Χότζες πρότεινε ότι οι ηγέτες της χώρας μπορεί να αποφασίσουν ότι η απώλεια του πολέμου στην Ουκρανία είναι κακό, αλλά η απώλεια της ίδιας της Ρωσίας θα ήταν χειρότερη.

Μπορεί να καταλήξουν στο συμπέρασμα ότι είναι καιρός να αποσύρουν τα στρατεύματα από την Ουκρανία και να επικεντρωθούν στην κατάσταση στο εσωτερικό.

Η αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων από τη Χερσώνα τροφοδοτεί το ιδεολογικό ρήγμα μεταξύ των στρατιωτικών ηγετών και του Βλαντιμίρ Πούτιν, υπονομεύοντας την αξιοπιστία του, σύμφωνα με έκθεση της 12ης Νοεμβρίου του Ινστιτούτου για τη Μελέτη του Πολέμου, γράφει η New Voice of Ukraine.

Σύμφωνα με τον Ουκρανό δημοσιογράφο και μπλόγκερ Denis Kazanski, το κράτος έχει εξαφανιστεί στη Ρωσία και ολιγάρχες όπως ο Γεβγένι Πριγκόζιν, ο ιδρυτής της ομάδας Wagner, ανεβαίνουν στην εξουσία και χτίζουν ιδιωτικούς στρατούς εκτός οποιουδήποτε κανονισμού. 

Ο ανεξάρτητος ρωσικός ιστότοπος Meduza έγραψε πρόσφατα ότι ο Πριγκόζιν σκέφτεται να δημιουργήσει κάποιου είδους «συντηρητικό κίνημα», το οποίο στη συνέχεια θα μπορούσε να μετατραπεί σε πολιτικό κόμμα.


πηγη