GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Γιώργος Κοντογιώργης: «Δεν μας ενοχλεί ο εθνικισμός των άλλων, τα έχουμε καλά μαζί του. Μας ενοχλεί ο Έλληνας.»

«Πώς θα δημιουργήσουμε την πραγματική Δημοκρατία» Ο πρώην Πρύτανης του Παντείου Πανεπιστημίου και Ομότιμος Καθηγητής Πολιτικών Επιστημών ...


«Πώς θα δημιουργήσουμε την πραγματική Δημοκρατία»

Ο πρώην Πρύτανης του Παντείου Πανεπιστημίου και Ομότιμος Καθηγητής Πολιτικών Επιστημών κ. Γεώργιος Κοντογιώργης στην εκπομπή «Ίριδα» στο iristv.gr.

Ο πολυγραφότατος ακαδημαϊκός τοποθετήθηκε για θέματα παιδείας, δημοκρατίας και ιστορικής συνέχειας του Ελληνισμού, κάνοντας ειδική μνεία στις ρίζες της παθογένειας του πολιτικού συστήματος, στα ΜΜΕ και τον τρόπο πολιτικής αξιοποίησης του διαδικτύου προς όφελος των πολιτών.

«Μας δίδαξαν να αποκηρύξουμε τον γεννήτορα μας και να λατρεύουμε το βιαστή μας»

Αυτό δηλώνει ο καθηγητής αναλύοντας συγκεκριμένα σημεία παθογένειας του πολιτικού συστήματος προσθέτοντας ότι προσπαθούν να μας δείξουν «ότι γεννήτορας μας είναι αυτό το κράτος που μας εμφύτευσε η Δυτική απολυταρχία […] και επομένως πρέπει να λατρέψουμε τον βιαστή μας, τη «Δύση».

Ο ίδιος διακρίνει την παράδοση του ιστορικού Ελληνισμού από αυτό που επικρατεί σήμερα σημειώνοντας ότι ο Ελληνισμός πρεσβεύει «την πρόοδο, την καθολική και όχι την ατομική μόνο ελευθερία, τη δημοκρατία και όχι την εκλόγιμη μοναρχία, το κράτος της κοσμόπολης με πολλά επίπεδα πολιτειακής συνάρμοσης και ελευθεριών και όχι την πολιτική κυριαρχία του πρωθυπουργού»

«Ο Ελληνικός Κόσμος στην επανάσταση ηττήθηκε.»

Ο κύριος Κοντογιώργης αναλύει ότι στο πλαίσιο που προέκυψε μετά την Επανάσταση του 1821 δημιουργήθηκε το σύνδρομο της υποτέλειας από τις ξενοκίνητες πολιτικές δυνάμεις στην Ελλάδα, κάτι που συνεχίζει μέχρι τη Μικρασιατική εκστρατεία και τις μέρες μας.

«Το κράτος έχει εχθρό την ελληνική κοινωνία και το Μείζονα Ελληνισμό»

Ο γνωστός ακαδημαϊκός στέκεται ιδιαίτερα στα διδάγματα του μικρασιατικού ζητήματος, καθώς όπως επισημαίνει «ό,τι συνέβαινε πριν από τη Μικρασία και μέχρι την επανάσταση, συμβαίνει και τώρα. […] Δηλαδή το κράτος ήταν σε αντιμαχία εναντίον του Ελληνισμού, του Μείζονος Ελληνισμού και της ιστορικότητας του, των θεμελίων του […] μετά τη Μικρά Ασία, που ελλαδικό κράτος και Ελληνική κοινωνία είναι στον ίδιο χώρο, η αντιμαχία είναι μεταξύ των «θαμώνων» του κράτους και της ελλαδικής κοινωνίας όπως και του Ελληνισμού της διασποράς.»

«Δεν μπορεί να αλλάξει το DNA του Έλληνα, γιατί είναι κληρονομιά.»

Όπως επισημαίνει ο κύριος Κοντογιώργης, το κράτος έχει εχθρό την ελλαδική κοινωνία πολύ περισσότερο απ’ ότι την Τουρκία ή την οποιαδήποτε άλλη χώρα, φέρνοντας ως παράδειγμα δηλώσεις με αφορμή το μακεδονικό ζήτημα του τύπου «Δεν μας ενοχλεί ο εθνικισμός των άλλων, τα έχουμε καλά μαζί του.

Μας ενοχλεί ο Έλληνας.» Προχωρά αναλύοντας τη νέα καταστροφή του Ελληνισμού «Αποτέλεσμα αυτής της καταστροφής είναι η απώλεια 2,000,000 Ελλήνων από το 2008 μέχρι το 2021 που έγινε η απογραφή.

Και το ερώτημα είναι: Θα πληρώσει κάνεις γι’ αυτό;  Είδατε κανέναν να πληρώνει;»

«Κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει»

Το πολιτικό σύστημα είναι υπεράνω του νόμου και έχει δικαστική αρμοδιότητα επάνω στον εαυτό του δηλώνει ο καθηγητής, αναλύοντας τα κακώς κείμενα του παρόντος συστήματος.

Όσον αφορά στις λύσεις, ο ίδιος προτείνει ως πρώτο βήμα «Να πραγματοποιήσουμε μία επανάσταση στο πεδίο των εννοιών.» Όσον αφορά στον τρόπο που μπορεί να γίνει αυτό, προτείνει η κοινωνία να γίνει θεσμός, με τη μορφή για παράδειγμα του «δημοσκοπικού δήμου» αλλά και την αξιοποίηση της τεχνολογίας και του διαδικτύου ως πολιτικό έδαφος. «Αντί να το κατέχουν ιδιώτες και να κάνουν ό,τι θέλουν και να υπαγορεύουν τη θέλησή τους και να μας λογοκρίνουν, να εγκατασταθεί εκεί το πολιτικό σύστημα.»

Στην κατακλείδα της συζήτησης ο ίδιος σημειώνει ότι δεν μπορούμε να περιμένουμε να βγει το καινούργιο από την παρούσα διανόηση.

«Το καινούργιο θα βγει από τις ίδιες τις κοινωνίες που θα κινητοποιήσουν τα μυαλά κάποιων να επεξεργαστούν άλλες έννοιες και να δώσουν το πραγματικό τους περιεχόμενο.»

Δείτε όλη τη συνέντευξη του κ. Κοντογιώργη στην εκπομπή ‘Ίριδα’ στο iristv.gr εδώ

https://youtu.be/au2yaf0DsSE








.