GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Χερσώνα: Νεκρός ο αναπληρωτής επικεφαλής της ρωσικής διοίκησης στην περιοχή – Για τροχαίο μιλούν οι Ρώσοι

Οι λεπτομέρειες και τα αίτια του δυστυχήματος δεν έγιναν γνωστά Την τελευταία του πνοή σε τροχαίο δυστύχημα άφησε ο αναπληρωτής κυβερνήτη...


Οι λεπτομέρειες και τα αίτια του δυστυχήματος δεν έγιναν γνωστά

Την τελευταία του πνοή σε τροχαίο δυστύχημα άφησε ο αναπληρωτής κυβερνήτης της Χερσώνας, στην Ουκρανία.
Ο Kirill Stremousov σκοτώθηκε την Τετάρτη 9/11, όπως ανακοίνωσε το γραφείο Τύπου της τοπικής κυβέρνησης.
Ο Kirill Stremousov ανέλαβε καθήκοντα μετά την κατάκτηση της περιοχής από τα ρωσικά στρατεύματα και στις 28 Σεπτεμβρίου απέκτησε ρωσικό διαβατήριο και υπηκοότητα.
Οι λεπτομέρειες και τα αίτια του δυστυχήματος δεν έγιναν γνωστά.

Ποιος ήταν Stremousov;

Ο κ. Stremousov, ετών 45, διορίστηκε στη δουλειά του δύο μήνες μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.
Ήταν ένας από τους πιο επιφανείς υποστηρικτές της ρωσικής κατοχής και έγινε γνωστός για τις επιθετικές δηλώσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Καταζητήθηκε επίσης για προδοσία από την ουκρανική αστυνομία.
 
Οι πληροφορίες

Το πρακτορείο ειδήσεων Interfax επικαλέστηκε αξιωματούχους ότι το δυστύχημα συνέβη σε δρόμο μεταξύ της πόλης Χερσώνα και του Αρμιάνσκ, μια κωμόπολη στα νοτιοανατολικά της προσαρτημένης από τη Ρωσία Κριμαίας.
Το Kherson, το μόνο ουκρανικό περιφερειακό κέντρο που καταλήφθηκε από τα ρωσικά στρατεύματα μετά την εισβολή του Φεβρουαρίου, βρίσκεται στη δυτική όχθη του ποταμού Dnipro και γίνεται στόχος ουκρανικής αντεπίθεσης.

Ο κ. Stremousov ήταν πολύ γνωστός στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τις τακτικές του ενημερώσεις σχετικά με τις συνθήκες στην πρώτη γραμμή.
Τις τελευταίες εβδομάδες είχε προτρέψει τους αμάχους να διασχίσουν τον ποταμό ενόψει της ουκρανικής προέλασης και είπε ότι είναι «πιθανότατα» οι ρωσικές δυνάμεις να εγκαταλείψουν εντελώς τη δυτική όχθη.
Η Ουκρανία κατηγορεί τη Ρωσία για βίαια απέλαση κατοίκων της περιοχής.
Ο Mikhail Razvozhayev, κυβερνήτης του λιμανιού της Σεβαστούπολης της Κριμαίας, περιέγραψε τον κ. Στρεμούσοφ ως «πραγματικό πατριώτη της Ρωσίας, γενναίο και ατρόμητο... είναι μια αναντικατάστατη απώλεια».
Αρκετοί διορισμένοι από τη Ρωσία αξιωματούχοι στην κατεχόμενη Ουκρανία σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν σε επιθέσεις.




New York Times: Οι ΗΠΑ βλέπουν την Ουκρανία πίσω από τη δολοφονία της Dugina

Οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ πιστεύουν ότι κάποιοι από την ουκρανική κυβέρνηση ενέκριναν τη βομβιστική επίθεση κοντά στη Μόσχα τον Αύγουστο που σκότωσε την Darya Dugina, κόρη του Ρώσου εθνικιστή Alexander Dugin.
Η Dugina σκοτώθηκε όταν εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη και ανατίναξε το αυτοκίνητο Toyota Land Cruiser που οδηγούσε.
Οι ΗΠΑ δεν συμμετείχαν στην επίθεση, είτε παρέχοντας πληροφορίες είτε άλλη βοήθεια, δήλωσαν αξιωματούχοι στους New York Times.
Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν επίσης ότι είχαν λάβει γνώση για την επιχείρηση νωρίτερα και ότι θα είχαν αντιταχθεί στη δολοφονία αν ζητούσαν τη γνώμη τους.
Mετά την επίθεση, Αμερικανοί αξιωματούχοι επέπληξαν Ουκρανούς αξιωματούχους για τη δολοφονία, τόνισαν οι πηγές στους NYT.
Η κυβέρνηση των ΗΠΑ ενημερώθηκε την περασμένη εβδομάδα για την εκτίμηση των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών όσον αφορά τη δολοφονία της Dugina.
Η Ουκρανία αρνήθηκε ότι εμπλέκεται στη δολοφονία αμέσως μετά την επίθεση, και ανώτεροι αξιωματούχοι αρνήθηκαν οποιαδήποτε εμπλοκή όταν ρωτήθηκαν από τους NYT για την εκτίμηση των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών.
Αν και η Ρωσία δεν έχει προβεί σε συγκεκριμένα αντίποινα για τη δολοφονία, οι ΗΠΑ ανησυχούν ότι τέτοιες επιθέσεις - αν και έχουν υψηλή συμβολική αξία - δεν έχουν μεγάλο αντίκτυπο στο πεδίο της μάχης και θα μπορούσαν να παρακινήσουν τη Μόσχα να πραγματοποιήσει τα δικά της πλήγματα εναντίον ανώτερων Ουκρανών αξιωματούχων.
Οι Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν απογοητευτεί από την έλλειψη διαφάνειας από την πλευρά της Ουκρανίας όσον αφορά τα στρατιωτικά και κρυφά σχέδιά της, ειδικά σε ρωσικό έδαφος.
Κάποιοι Αμερικανοί αξιωματούχοι υποψιάζονται ότι ο πραγματικός στόχος της επίθεσης ήταν ο πατέρας της Dugina και ότι αυτή που την οργάνωσαν πίστευαν ότι θα βρισκόταν στο αυτοκίνητο μαζί με την κόρη του.

πηγη