GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Επικοινωνιακό πυροτέχνημα, άνευ ουσίας η συμφωνία με την Αίγυπτο για έρευνα και διάσωση.

Στις 22 Νοεμβρίου υπεγράφη στο Κάϊρο η Συμφωνία Ελλάδος – Αιγύπτου για την οριοθέτηση των θαλασσίων περιοχών ευθύνης για Έρευνα και Διάσω...


Στις 22 Νοεμβρίου υπεγράφη στο Κάϊρο η Συμφωνία Ελλάδος – Αιγύπτου για την οριοθέτηση των θαλασσίων περιοχών ευθύνης για Έρευνα και Διάσωση.
Εκτοτε η Ελλαδική κυβέρνηση πανυγηρίζει σε όλους τους τόνους και με όλα τα μέσα (από συστημικά ΜΜΕ μέχρι αποκόμματα στα δεξιά της) για την υπογραφή της συμφωνίας. Προσθέτει κάτι όμως επί της ουσίας η συμφωνία αυτή στο ελληνοτουρκικό ζήτημα;

Η απάντηση είναι ΟΧΙ και εξηγούμαστε:

Σύμφωνα με το δίκαιο της θάλασσας, τo FIR Αθηνών όπως και κάθε FIR πρωτεύουσας οποιουδήποτε κράτους ταυτίζεται ουσιαστικά με τις περιοχές έρευνας και διάσωσης, των αντιστοίχων χωρών.
Κοινώς είναι κάτι που ούτως η άλλως με συμφωνία ή χωρίς συμφωνία προβλέπεται από το διεθνές δίκαιο και το δίκαιο της θάλασσας.
Άρα επι της ουσίας η συμφωνία είναι απλή αναγνωση του δικαίου.
Τίποτα εξεζητημένο και τίποτα που να συνδέεται με την ανακύρηξη ΑΟΖ Ελλάδας - Αιγύπτου καθώς πρόκειται για δύο ΕΝΤΕΛΩΣ διαφορετικά θέματα.

Συνεπώς καμία κάλυψη δεν μας παρέχει σε περίπτωση που ο Ερντογάν αποφασίσει να βγάλει κάποιο ερευνητικό νοτίως της Κρήτης, ούτε φυσικά υπόσχεται κάποια στρατιωτική βοήθεια από μεριάς Αιγύπτου.

Οι τουρκικές αντιδράσεις

Η Τουρκία ήδη από την 10ετία του 80 αμφισβητεί την έκταση του FIR Αθηνών όποτε και οι τωρινές αντιδράσεις αποτελούν συνέχεια της πάγιας τακτικής της Τουρκίας και όχι κάποια αντίδραση στην...δαιμόνια τακτική της ελληνικής διπλωματίας.

Το τραγικό της υπόθεσης είναι ότι διαβάσαμε και σε επίσημες ιστοσελίδες πατριωτικών κομμάτων με διθυράμβους και επιδικιμασίες αντίστοιχες των συστημικών ΜΜΕ γεγονός που αποτελεί την πλέον κρυστάλλινη απεικόνιση της πολιτικής των αναχωμάτων, κλακαδόρων της κυβέρνησης και χρήσιμων δεκανικίων του συστήματος εαν και εφόσον αυτό απάιτηθει.

Πανηγύρια λοιπον απο την κυβέρνηση, από τα ΜΜΕ και απο τα..πατριωτικά αναχώματα τους.
Εξωτερική πολιτική, και αντιπολίτευση "για τα πανηγύρια".


ellhnes.net