GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Ο δήμαρχος Κιέβου προειδοποιεί τους κατοίκους να προετοιμαστούν για το χειρότερο: «Οι εχθροί κάνουν τα πάντα για να πεθάνουμε όλοι»

Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν ήδη καταστρέψει ή καταστρέψει περίπου το 40% της ενεργειακής υποδομής της Ουκρανίας Οι κάτοικοι του Κιέβου προε...


Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν ήδη καταστρέψει ή καταστρέψει περίπου το 40% της ενεργειακής υποδομής της Ουκρανίας

Οι κάτοικοι του Κιέβου προετοιμάζονται για τα χειρότερα, καθώς οι Ρώσοι καταστρέφουν τις ενεργειακές υποδομές.

Ο δήμαρχος της πόλης, Βιτάλι Κλίτσκο, προειδοποίησε τους κατοίκους ότι εάν η Ρωσία συνεχίσει να πλήττει τις ενεργειακές υποδομές της χώρας, πρέπει να προετοιμαστούν για να μείνουν χωρίς ρεύμα, νερό ή θέρμανση καθώς οι θερμοκρασίες πέφτουν κάτω από το μηδέν. «Κάνουμε τα πάντα για να το αποφύγουμε. Αλλά ας είμαστε ειλικρινείς, οι εχθροί μας κάνουν τα πάντα για να μείνει η πόλη χωρίς θέρμανση, χωρίς ρεύμα, χωρίς νερό, γενικά, για να πεθάνουμε όλοι.

Και το μέλλον της χώρας και το μέλλον του καθενός μας εξαρτάται από το πόσο προετοιμασμένοι είμαστε για διαφορετικές καταστάσεις», δήλωσε ο δήμαρχος Βιτάλι Κλίτσκο στα κρατικά μέσα ενημέρωσης, γράφει ο The Guardian .

Η ουκρανική εταιρεία ενέργειας, Ukrenergo, ανακοίνωσε ότι είχαν προγραμματιστεί διακοπές ρεύματος για την Κυριακή σε ορισμένες περιοχές του Κιέβου, ενώ παρόμοιες διακοπές έχουν προγραμματιστεί και στις κοντινές περιοχές Τσέρνιγκοφ, Τσερκάσι, Ζιτομίρ, Σούμι, Χάρκοβο και Πολτάβα.

Οι αρχές στο Κίεβο άρχισαν να σχεδιάζουν την εκκένωση των 3 εκατομμυρίων κατοίκων της πόλης σε περίπτωση που η ουκρανική πρωτεύουσα υποστεί ολική διακοπή ρεύματος, ανακοίνωσαν την Κυριακή οι New York Times.

Οι εργαζόμενοι εγκαθιστούν 1.000 καταφύγια θέρμανσης που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως αποθήκες, ενώ οι μηχανικοί προσπαθούν να επισκευάσουν βομβαρδισμένους σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής χωρίς τον απαραίτητο εξοπλισμό. 

Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν ήδη καταστρέψει ή καταστρέψει περίπου το 40% της ενεργειακής υποδομής της Ουκρανίας.

Ο στόχος της Ρωσίας – τον οποίο η ηγεσία της αναγνωρίζει δημόσια – είναι να διακόψει την πρόσβαση των πολιτών σε ηλεκτρισμό και θερμότητα, προκαλώντας μια πιθανή ανθρωπιστική καταστροφή στην Ουκρανία.


πηγη