GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Σ. Αραβία-ΗΠΑ σε υψηλό συναγερμό μετά την προειδοποίηση για επικείμενη ιρανική επίθεση

Το Ιράν είναι έτοιμο να πραγματοποιήσει επιθέσεις τόσο στο βασίλειο όσο και στο Ερμπίλ του Ιράκ, σε μια προσπάθεια να αποσπάσει την προσο...


Το Ιράν είναι έτοιμο να πραγματοποιήσει επιθέσεις τόσο στο βασίλειο όσο και στο Ερμπίλ του Ιράκ, σε μια προσπάθεια να αποσπάσει την προσοχή από τις εγχώριες διαμαρτυρίες που έχουν αναστατώσει τη χώρα από τον Σεπτέμβριο

Με τις τιμές του πετρελαίου να εκτινάσσονται στα ύψη μετά τα μεσοπρόθεσμα καθώς η αποστράγγιση του SPR τελειώνει και οι αγορές δεν έχουν πλέον απελπισμένους δημοκράτες να βοηθήσουν στην κάλυψη των άμεσων ενεργειακών τους αναγκών, πριν από λίγες στιγμές η WSJ αποκάλυψε μια άλλη πιθανή πυριτιδαποθήκη, ας πούμε, όταν ανέφερε ότι σύμφωνα με στους αξιωματούχους της Σαουδικής Αραβίας και των ΗΠΑ, η Σαουδική Αραβία μοιράστηκε πληροφορίες με τις ΗΠΑ για μια επικείμενη επίθεση από το Ιράν σε στόχους στο βασίλειο, θέτοντας τον αμερικανικό στρατό και άλλους στη Μέση Ανατολή σε αυξημένο επίπεδο συναγερμού.

Η έκθεση συνεχίζει σημειώνοντας ότι το Ιράν είναι έτοιμο να πραγματοποιήσει επιθέσεις τόσο στο βασίλειο όσο και στο Ερμπίλ του Ιράκ, σε μια προσπάθεια να αποσπάσει την προσοχή από τις εγχώριες διαμαρτυρίες που έχουν αναστατώσει τη χώρα από τον Σεπτέμβριο.

Σε απάντηση στην προειδοποίηση, η Σαουδική Αραβία - η οποία μέχρι πρόσφατα βρισκόταν στον "άτακτο κατάλογο" των διαχειριστών του Μπάιντεν αφού ο διάδοχος απέρριψε τις απαιτήσεις του Μπάιντεν για μη μείωση της παραγωγής του ΟΠΕΚ + - οι ΗΠΑ και πολλά άλλα γειτονικά κράτη έχουν αυξήσει το επίπεδο συναγερμού για τον στρατό τους, είπαν οι αξιωματούχοι. Δεν έδωσαν περισσότερες λεπτομέρειες για τις μυστικές υπηρεσίες της Σαουδικής Αραβίας.

Ξεχωριστά, το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου δήλωσε ότι ανησυχεί για τις προειδοποιήσεις και είναι έτοιμο να απαντήσει εάν το Ιράν πραγματοποιήσει επίθεση.

«Ανησυχούμε για την εικόνα της απειλής και παραμένουμε σε συνεχή επαφή μέσω στρατιωτικών και μυστικών καναλιών με τους Σαουδάραβες», δήλωσε εκπρόσωπος του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας. «Δεν θα διστάσουμε να δράσουμε για την υπεράσπιση των συμφερόντων και των εταίρων μας στην περιοχή».

Το Ιράν φέρεται να έχει επιτεθεί στο βόρειο Ιράκ με δεκάδες βαλλιστικούς πυραύλους και οπλισμένα μη επανδρωμένα αεροσκάφη τις τελευταίες εβδομάδες, ένα από τα οποία καταρρίφθηκε από αμερικανικό πολεμικό αεροσκάφος καθώς κατευθυνόταν προς την πόλη Ερμπίλ, όπου εδρεύουν τα αμερικανικά στρατεύματα. Η Τεχεράνη κατηγόρησε δημόσια τις ιρανικές κουρδικές αυτονομιστικές ομάδες που εδρεύουν εκεί για την υποκίνηση της αναταραχής στο εσωτερικό.

Οι ιρανικές αρχές έχουν επίσης κατηγορήσει δημόσια τη Σαουδική Αραβία, μαζί με τις ΗΠΑ και το Ισραήλ, για υποκίνηση των διαδηλώσεων.

Αν και δεν υπάρχει καμία ένδειξη σε αυτό το σημείο ότι αυτή η αναφορά είναι κάτι περισσότερο από μια απλή προπαγάνδα, εάν στην πραγματικότητα κλιμακωθεί σε άλλη μια πυριτιδαποθήκη στον Περσικό Κόλπο, παρακολουθήστε πόσο ψηλά θα εκτιναχθεί η τιμή του πετρελαίου.


πηγη