GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Έκρηξη στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης - 6 νεκροί, 53 τραυματίες (βίντεο)

Οι τουρκικές αρχές απαγόρευσαν σε τοπικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους και μέσα κοινωνικής δικτύωσης να προβάλλουν εικόνες από το σημείο ...


Οι τουρκικές αρχές απαγόρευσαν σε τοπικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους και μέσα κοινωνικής δικτύωσης να προβάλλουν εικόνες από το σημείο

Νεώτερη ενημέρωση

Αυξήθηκε ο αριθμός των θυμάτων της έκρηξης στην Κωνσταντινούπολη, φτάνοντας πλέον τους 6 νεκρούς και τους 53 τραυματίες, ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της πόλης, Αλί Γερλίκαγια. «Δυστυχώς, στην έκρηξη που έγινε σήμερα στην οδό Istiklal, ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε στους 6 και των τραυματιών σε 53.

Ο Θεός να ελεήσει όσους έχασαν τη ζωή τους και ευχόμαστε στους τραυματίες ταχεία ανάρρωση» , ανέφερε σε μήνυμά του στο Twitter.

Την έρευνα ανέλαβαν 5 εισαγγελείς. Η περιοχή της έκρηξης φυλάσσεται αυτή τη στιγμή από μεγάλο αριθμό αστυνομικών, οι οποίοι έχουν εμποδίσει την κυκλοφορία σε αρκετούς δρόμους.

Οι τουρκικές αρχές έχουν επίσης απαγορεύσει σε τοπικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους και μέσα κοινωνικής δικτύωσης να προβάλλουν εικόνες από το σημείο.

Η Ερυθρά Ημισέληνος ανακοίνωσε ότι έχει σταλεί αίμα στα νοσοκομεία όπου νοσηλεύονται οι τραυματίες και ότι προς το παρόν δεν χρειάζονται δωρεές.

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη της πόλης της Κωνσταντινούπολης, 6 είναι οι νεκροί και 53 τραυματίες

Ο τοπικός κυβερνήτης Vasip Sahin δήλωσε ότι τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και 20 τραυματίστηκαν από την επίθεση.

Όμως ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε μία ώρα αργότερα, καθώς ένας ακόμη άνθρωπος πέθανε από τα τραύματά του στο νοσοκομείο.

Τα αίτια της έκρηξης δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά, ωστόσο, σύμφωνα με το CNN Turk, οι Αρχές εκτιμούν πως υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση.

Η κρατική τηλεόραση TRT, καθώς και άλλα ΜΜΕ, προέβαλαν βίντεο με ασθενοφόρα και αστυνομικά οχήματα που κατευθύνονταν στο σημείο της έκρηξης στην οδό Ιστικλάλ στην περιοχή Μπέγιογλου.

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και πάνω από 12 τραυματίστηκαν έπειτα από ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε σε έναν πολυσύχναστο πεζόδρομο στην κεντρική περιοχή της πλατείας Ταξίμ στην Κωνσταντινούπολη, σύμφωνα με τοπικό κυβερνήτη, βίντεο που αναρτήθηκαν σε κοινωνικά δίκτυα, αλλά και σε τουρκικά ΜΜΕ.

Όπως μεταδίδει το CNN Turk, η έκρηξη σημειώθηκε στην περιοχή Μπεΐογλου, όπου επικράτησαν σκηνές πανικού.

Άγνωστη είναι προς το παρόν η αιτία της έκρηξης, που σημειώθηκε στις 16:20. Υπάρχουν υποψίες ότι μπορεί να πρόκειται για επίθεση αυτοκτονίας, αλλά οι πληροφορίες δεν έχουν επιβεβαιωθεί επίσημα,

Οι εικόνες από το σημείο δείχνουν επίσης ότι θα μπορούσε να ήταν βόμβα που είχε τοποθετηθεί στην περιοχή.

Το Reuters μετέδωσε την είδηση για τον έναν νεκρό, ενώ φαίνεται πως υπάρχουν κι άλλοι, χωρίς ωστόσο να έχει ακόμα προσδιοριστεί ο αριθμός τους.

Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, η αιτία της έκρηξης δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί, ωστόσο σύμφωνα με τοπικά κανάλια, που προέβαλαν βίντεο από κάμερα ασφαλείας από την έκρηξη στην πλατεία Ταξίμ, θεωρείται ότι προκλήθηκε από μια σακούλα με βόμβα που είχε αφεθεί στον δρόμο.


πηγη