GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Στην ΚΥΠΡΟ το ORUC REIS με κλειστό το AIS

Το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Oruc Reis βγήκε από το λιμάνι της Αττάλειας στη νοτιοδυτική Τουρκία, όπως καταγράφουν τα δεδομένα της ιστοσ...


Το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Oruc Reis βγήκε από το λιμάνι της Αττάλειας στη νοτιοδυτική Τουρκία, όπως καταγράφουν τα δεδομένα της ιστοσελίδας Marinetraffic.

Σημειώνεται πως το τουρκικό σκάφος παρέμενε στο λιμάνι της Αττάλειας από τις αρχές της εβδομάδας, ενώ πλέον όπως φαίνεται στους χάρτες κινείται νοτιοανατολικά προς την Κύπρο με ταχύτητα 10 κόμβων.

Όπως είναι γνωστό, η τουρκική πλευρά είχε προχωρήσει τον Σεπτέμβριο στην έκδοση NAVTEX με την οποία είχε προαναγγείλει έρευνες στον κόλπο της Αττάλειας από το τουρκικό ερευνητικό πλοίο Oruc Reis το διάστημα από τις 25 Σεπτεμβρίου του 2022 ως τις 24 Μαρτίου του 2023.

Τουρκικά μέσα ενημέρωσης μετέδιδαν την προηγούμενη εβδομάδα ότι το ερευνητικό σκάφος θα πραγματοποιήσει έρευνες και σε περιοχές της τουρκολιβυκής ΑΟΖ, δηλαδή νότια της Κρήτης.

Να σημειώσουμε ότι το πλοίο έχει κλειστό το σύστημα εντοπισμού AIS αφού σύμφωνα με το marinetraffic έδωσε τελευταίο στίγμα πριν δύο μέρες…

πηγη