GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Στριμώχνονται οι Ρώσοι! Τα κενά στην άμυνα μετά την απώλεια του Λίμαν - Εντολή Πούτιν για υπεράσπιση "μέχρι τελευταίας ρανίδος" στο Νότο (Βίντεο)

Ο Πούτιν ενδιαφέρεται πολύ περισσότερο για τη διατήρηση των στρατηγικών εδαφών των περιοχών Χερσώνας και Ζαπορίζια παρά για την περιοχή Λ...


Ο Πούτιν ενδιαφέρεται πολύ περισσότερο για τη διατήρηση των στρατηγικών εδαφών των περιοχών Χερσώνας και Ζαπορίζια παρά για την περιοχή Λουγκάνσκ - Ο Καντίροφ προτρέπει τον Πούτιν να χρησιμοποιήσει πυρηνικά κατά της Ουκρανίας

Η επιχειρησιακή διοίκηση «Νότος» αναφέρει επίθεση από επτά μη επανδρωμένα αεροσκάφη Shahed-136 στην περιοχή του Μικολάιβ τη νύχτα της 2ας Οκτωβρίου.

Πέντε από αυτούς καταρρίφθηκαν, λέει ο ουκρανικός στρατός.

Η άμυνα της περιοχής του Λουγκάνσκ δεν αποτελεί προτεραιότητα για τη ρωσική ηγεσία, πιστεύουν ότι η κατοχή θέσεων στις περιοχές Ζαπορίζια και Χερσώνα είναι στρατηγικά πιο σημαντική.

Αυτό το συμπέρασμα βγάζει το «Institute for the Study of War» μετά την απώλεια του Λίμαν από τους Ρώσους. Παρά την κατάρρευση του μετώπου Χάρκοβο-Ιζιούμ και την πτώση του Λίμαν, οι Ρώσοι συνεχίζουν να ενισχύουν τις θέσεις τους στο νότο. «Αυτό υποδηλώνει ότι ο Πούτιν ενδιαφέρεται πολύ περισσότερο για τη διατήρηση των στρατηγικών εδαφών των περιοχών Χερσώνας και Ζαπορίζια παρά για την περιοχή Λουγκάνσκ», γράφει το Ινστιτούτο.


Οι ειδικοί πιστεύουν ότι αυτή είναι απόφαση του Ρώσου προέδρου προσωπικά και όχι της στρατιωτικής διοίκησης.

Πρέπει να σημειωθεί ότι μετά την ήττα κοντά στο Λίμαν, η ρωσική «πατριωτική» κοινότητα άρχισε να επικρίνει τη στρατιωτική ηγεσία, ειδικότερα, τους στρατηγούς που επέβλεπαν αυτήν την κατεύθυνση.

Αμερικανοί στρατιωτικοί ειδικοί πιστεύουν ότι το θέμα δεν είναι στους στρατηγούς, αλλά στον Πούτιν, ο οποίος αποφάσισε να δώσει προτεραιότητα στη νότια κατεύθυνση.


Ο Ραμζάν Καντίροφ, ηγέτης της Τσετσενίας και σύμμαχος του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, δήλωσε σήμερα ότι η Μόσχα θα πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσει μικρής ισχύος πυρηνικά όπλα στην Ουκρανία, μετά τις νέες ήττες που υπέστη στο πεδίο της μάχης.

Σε ανάρτησή του στο Telegram, στην οποία επικρίνει τους Ρώσους διοικητές επειδή εγκατέλειψαν την πόλη Λιμάν στην ανατολική Ουκρανία, ο Καντίροφ γράφει: «Κατά τη γνώμη μου, πρέπει να ληφθούν πιο δραστικά μέτρα: την κήρυξη στρατιωτικού νόμου στις μεθοριακές περιοχές και τη χρήση μικρής ισχύος πυρηνικών όπλων».

Πρωινή αναφορά Γενικού Επιτελείου: 

Περισσότεροι από 30 οικισμοί χτυπήθηκαν από ρωσικούς πυραύλους και drones Shahed-136, συμπεριλαμβανομένων των Νικολάεφ, Οτσάκοφ, Οδησσό, Νικόπολη και Μπαχμούτ.

Στην Κριμαία, τα ρωσικά στρατεύματα τίθενται σε πλήρη ετοιμότητα μάχης, σχηματίζεται νέο τμήμα μηχανοκίνητου πεζικού, χιλιάδες επιστρατευμένοι καταφθάνουν στη χερσόνησο.

Η μαχητική εκπαίδευση βρίσκεται σε εξέλιξη στα πεδία εκπαίδευσης της Ρωσίας.

Οι ρωσικές επιθέσεις αποκρούστηκαν στις περιοχές Λοπάν, Βιέμκα, Μπαχμούτ, Μπάχμουτσκι, Βεσέλα Ντόλινα και Περβομάισκι, υποδεικνύοντας πως οι Ρώσοι επιτίθενται και στα βόρεια της περιοχής του Χάρκοβο, αν κρίνουμε από το ρεπορτάζ.

Η απελευθέρωση του Λίμαν επιβεβαιώθηκε επίσημα.

Εν τω μεταξύ, η ουκρανική στρατιωτική διοίκηση προσπαθεί να επιτύχει τακτικές επιτυχίες σε διάφορες περιοχές.

Η κατάσταση στην περιοχή Κράσνι Λίμαν ήταν η πιο τεταμένη τις τελευταίες ημέρες, με την ουκρανική πλευρά να την καταλαμβάνει και τα ρωσικά στρατεύματα να οπισθοχωρούν.

Οι ουκρανικές μηχανοποιημένες μονάδες υποστηρίχθηκαν από δυτικό πυροβολικό υψηλής ακρίβειας.

Ξένα μέσα συλλογής πληροφοριών βρίσκονται σε δράση και η διοίκηση και ο έλεγχος διεξάγονται από στρατιωτικούς συμβούλους του ΝΑΤΟ.

Οι ουκρανικές δυνάμεις κατάφεραν να περικυκλώσουν τον Κράσνι Λίμαν. Στα βόρεια, οι ουκρανικές μονάδες έχουν διαπεράσει τη ρωσική άμυνα στο Ντρομπίσεβο. 

Βορειοανατολικά του Λίμαν, οι Ουκρανοί πήραν τον έλεγχο του Στάβκι.

Ο αυτοκινητόδρομος Λίμαν-Τόρκογιε, ο τελευταίος δρόμος που χρησιμοποιείται για τις προμήθειες της ρωσικής ομάδας στην πόλη, τέθηκε υπό τον έλεγχο πυρών του ουκρανικού πυροβολικού. Στο νότο, η Γιαμπόλ δέχεται έφοδο.

Ο έλεγχος του Λίμαν ανοίγει το δρόμο για την ουκρανική επίθεση στο Σβάτοβο, και στη συνέχεια στην Κρεμέναγια και το Ρουμπίζνιε.

Το γενικό επιτελείο του Κιέβου πιθανότατα έλαβε εντολή να αποκλείσει το Κράσνι Λίμαν και να αναλάβει τον έλεγχο του οικισμού την ημέρα της προσάρτησης των τεσσάρων νέων περιοχών στη Ρωσική Ομοσπονδία.

Οι επιθετικές επιχειρήσεις του καθεστώτος του Κιέβου ήταν αναμενόμενες και έχουν πολιτικά κίνητρα.

Ο ουκρανικός στρατός προσπαθεί να κερδίσει όσο το δυνατόν περισσότερα στο μέτωπο πριν από την προσέγγιση των ρωσικών εφεδρικών δυνάμεων.


πηγη