GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Κρίση μεταξύ Βόρειας και Νότιας Κορέας: Σοβαρά ένοπλα επεισόδια στην Κίτρινη Θάλασσα

Σοβαρά ένοπλα επεισόδια μεταξύ Νότιας και Βόρειας Κορέας έλαβαν χώρα στην Κίτρινη Θάλασσα σε αμφισβητούμενη περιοχή από τις δύο χώρες. Το...


Σοβαρά ένοπλα επεισόδια μεταξύ Νότιας και Βόρειας Κορέας έλαβαν χώρα στην Κίτρινη Θάλασσα σε αμφισβητούμενη περιοχή από τις δύο χώρες.

Το νοτιοκορεατικό Ναυτικό άνοιξε πυρ ως προειδοποίηση κατά βορειοκορεατικού εμπορικού πλοίου το πρωί της Δευτέρας (24/10), διότι έκρινε ότι παραβίασε τα θαλάσσια σύνορα των δυο κρατών στην Κίτρινη Θάλασσα, σε περιοχή που βρίσκεται υπό αμφισβήτηση από τις Σεούλ και Πιονγιάνγκ, όπως μετέδωσε το νοτιοκορεατικό εθνικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.

Το βορειοκορεατικό φορτηγό πλοίο φέρεται να πέρασε τη λεγόμενη Βόρεια Συνοριακή Γραμμή, κοντά στο νησί Μπενγκγιόνγκ, στις 03:42 (τοπική ώρα), κατόπιν, μετά τα προειδοποιητικά πυρά με εκτοξευτήρα πολλαπλών ρουκετών του νοτιοκορεατικού Ναυτικού, κινήθηκε προς βορρά, ανακοίνωσε το γενικό επιτελείο εθνικής άμυνας στη Σεούλ, σύμφωνα με το Γιονάπ.

Σκοπός ήταν να απομακρυνθεί το «σκάφος του εχθρού», σύμφωνα με ανακοίνωση εκπροσώπου των αρχών που μετέδωσε το βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.


πηγη