GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Χριστουγεννιάτικη αγορά: Aπαγορεύεται η πώληση σταυρών

Με το ζόρι θα κάνουν Χριστούγεννα χωρίς Χριστό Την Τρίτη 11 Οκτωβρίου, το δημαρχείο του Στρασβούργου κοινοποίησε τον κατάλογο των προϊόντ...


Με το ζόρι θα κάνουν Χριστούγεννα χωρίς Χριστό

Την Τρίτη 11 Οκτωβρίου, το δημαρχείο του Στρασβούργου κοινοποίησε τον κατάλογο των προϊόντων που επιτρέπονται ή απαγορεύονται προς πώληση κατά την παραδοσιακή χριστουγεννιάτικη αγορά του.

Η λίστα επιφυλάσσει μερικές εκπλήξεις.

Μεταξύ των εγκεκριμένων προϊόντων αναφέρονται: ζεστή μπύρα, χριστουγεννιάτικα γκρογκ, λικέρ με μελόψωμο. Και προϊόντα από όλο τον κόσμο: χοτ ντογκ, σαμόσα, ιταλικά προϊόντα, λουκούμια.

Αυτό όμως που είναι πολύ περίεργο είναι η λίστα με τα απαγορευμένα προς πώληση προϊόντα: σαμπάνια, ταρτιφλέτ, ρακλέτ, ποπ κορν, αλλά και καρτ ποστάλ, χριστουγεννιάτικες γραβάτες, ημερολόγια, χιονόφαρες και… σταυροί.

Η απαγόρευση των σταυρών σε μια χριστουγεννιάτικη αγορά είναι πραγματικά κάτι εξωφρενικό. Ιδίως αν αναλογιστεί κανείς πως «Christkindelsmärik» σημαίνει : χριστουγεννιάτικη αγορά του παιδιού Ιησού και γίνεται στο Στρασβούργο από το 1570...

Ήδη, πέρυσι, το δημαρχείο του Μπορντό είχε πυροδοτήσει διαμάχη αρνούμενο να βάλει ένα «νεκρό δέντρο» ως χριστουγεννιάτικο δέντρο, προτιμώντας μια τεχνητή γυάλινη κατασκευή, προκαλώντας τον χλευασμό και την αγανάκτηση πολλών κατοίκων του Μπορντό.

Μια ομάδα νεαρών κατοίκων της πόλης είχε τοποθετήσει έστω και προσωρινά ένα αληθινό χριστουγεννιάτικο δέντρο σε μια πλατεία, για να αμφισβητήσει τον δήμο και «να διαφυλάξει τις παραδόσεις».

ΠΗΓΗ