GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Βούτσιτς: "Πλησιάζουμε την τέλεια καταιγίδα, οι Αμερικανοί μπαίνουν στην Ουκρανία''

''Το ότι οι Αμερικανοί έστειλαν την καλύτερη μονάδα τους, στη Ρουμανία, λίγα χιλιόμετρα από τα σύνορα με την Ουκρανία, τότε σας γ...


''Το ότι οι Αμερικανοί έστειλαν την καλύτερη μονάδα τους, στη Ρουμανία, λίγα χιλιόμετρα από τα σύνορα με την Ουκρανία, τότε σας γίνεται σαφές τι μας περιμένει...''

Ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, μιλώντας στα σερβικά κρατικά ΜΜΕ προειδοποίησε πως ο κόσμος πλησιάζει στην “τέλεια καταιγίδα”.

Αιτία είναι η ανάπτυξη της 101ης Αερομεταφερόμενης Μεραρχίας του Αμερικανικού Στρατού στην Ρουμανία, κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία.

''Η ανάπτυξη της 101ης Αερομεταφερόμενης Μεραρχίας του Αμερικανικού Στρατού κοντά στα σύνορα Ουκρανίας- Ρουμανίας φέρνει μια απότομη επιδείνωση της κατάστασης'',  δήλωσε ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς, σύμφωνα με το πρακτορείο TANJUG.

''Πλησιάζουμε σε αυτό που ονόμασα την ''τέλεια καταιγίδα'' στην τελευταία συνάντηση. Αρκεί να δούμε τις δυνάμεις με τις οποίες η Ρωσία εισέρχεται τώρα στην Ουκρανία.

Το ότι οι Αμερικανοί έστειλαν την καλύτερη μονάδα τους, στη Ρουμανία, λίγα χιλιόμετρα από τα σύνορα με την Ουκρανία, τότε σας γίνεται σαφές τι μας περιμένει...αν θα έρθουν σε άμεσες συγκρούσεις ή όχι'', εξήγησε ο Πρόεδρος της Σερβίας.

Το αναπόφευκτο της αντιπαράθεσης για τον Βούτσιτς πηγάζει από την πλήρη απροθυμία των μερών να κάνουν παραχωρήσεις.

''Και είναι ξεκάθαρο για μένα πώς θα εξελιχθεί περαιτέρω και πώς θα επηρεάσει τη χώρα μας'', πρόσθεσε ο Βούτσιτς.

Μέρος της 101ης Αερομεταφερόμενης Μεραρχίας των ΗΠΑ «Screaming Eagles» έφτασε στην Ευρώπη για πρώτη φορά εδώ και δεκαετίες.

Οι διοικητές του είπαν στο CBS News ότι αναπτύχθηκαν για να προστατεύσουν το ΝΑΤΟ, αλλά «αν υπάρξει στρατιωτική κλιμάκωση ή επίθεση στο ΝΑΤΟ, είναι πλήρως έτοιμοι να περάσουν τα σύνορα και να εισέλθουν στο έδαφος της Ουκρανίας». 4.700 Αμερικανοί αλεξιπτωτιστές σταθμεύουν στη Ρουμανία περίπου πέντε χιλιόμετρα από τα ουκρανικά σύνορα.

''Είμαστε έτοιμοι να υπερασπιστούμε κάθε εκατοστό γης του ΝΑΤΟ. <...> Είμαστε ελαφρύ πεζικό, αλλά και πάλι, φέρνουμε αυτή την κινητικότητα σε αεροπορικές και αεροπορικές επιθέσεις'', δήλωσε ο ταξίαρχος John Lubas, αναπληρωτής διοικητής τμήματος.

Τυπικά, το 2ο τάγμα της 101ης μεραρχίας συμμετέχει σε κοινές ασκήσεις με τα ρουμανικά στρατεύματα, αλλά ο τόνος των δηλώσεων των Αμερικανών αξιωματικών δεν αφήνει καμία αμφιβολία ότι οι αλεξιπτωτιστές θα παραμείνουν στη Ρουμανία σε μόνιμη βάση.

Θα «ενισχύσουν τη νότια πλευρά του ΝΑΤΟ».

Αυτό εξηγείται από το γεγονός ότι, σύμφωνα με την αμερικανική λογική, ένας από τους στόχους του ρωσικού στρατού στην Ουκρανία είναι να καταλάβει ολόκληρη την ακτή της Μαύρης Θάλασσας με πρόσβαση στα ρουμανικά σύνορα.

Και η Ρουμανία είναι μέλος του ΝΑΤΟ, που σε αυτή την περίπτωση χρειάζεται «προστασία», επισημαίνουν οι αρθρογράφοι της ιστοσελίδας vz.ru.


πηγη