GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Δικογραφία – φωτιά για επικεφαλής δύο ΜΚΟ με ύποπτες επικοινωνίες με Τούρκους

Ταυτοποιήθηκε για σχέσεις με Τούρκους δουλέμπορους και ένστολους Μία εξαιρετικά σκοτεινή υπόθεση θα απασχολήσει πλέον την ελληνική δικαιο...


Ταυτοποιήθηκε για σχέσεις με Τούρκους δουλέμπορους και ένστολους

Μία εξαιρετικά σκοτεινή υπόθεση θα απασχολήσει πλέον την ελληνική δικαιοσύνη, καθώς από την έρευνα των μυστικών υπηρεσιών προέκυψε απευθείας επαφή του επικεφαλής δύο ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, με τούρκους διακινητές προσφύγων και μεταναστών, αλλά και με στέλεχος του τουρκικού λιμενικού!

Πρόκειται για μία υπόθεση που παραπέμπει φυσικά σε εσχάτη προδοσία, καθώς το συγκεκριμένο άτομο αλλά και κάποιοι που εμφανίζονταν ως διασώστες, μετά από πολύμηνη παρακολούθηση διαπιστώθηκε ότι διατηρούσε στενές σχέσεις με κακούργους τουρκικής υπηκοότητας που ταυτοποιήθηκαν ως δουλέμποροι, αλλά και με στέλεχος της τουρκικής ακτοφυλακής.

Από το 2015 είχε τεκμηριωθεί με στοιχεία ότι το τουρκικό λιμενικό και οι αρχές ασφαλείας είχαν απευθείας εμπλοκή με την παράνομη διακίνηση προσφύγων και μεταναστών, καθώς όχι μόνο διευκόλυναν τον απόπλου από τα τουρκικά παράλια, αλλά και μέσω της εγκληματικής δράσης της τουρκικής ακτοφυλακής εξασφάλιζαν ότι τα φουσκωτά με τους μετανάστες θα εισέλθουν στα ελληνικά χωρικά ύδατα. Υπό αυτό το πρίσμα δεν δίσταζαν να χρησιμοποιήσουν ακόμα και ακραία βία κατά προσφύγων και μεταναστών οι οποίοι λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, αποφάσισαν να επιστρέψουν πίσω στα τουρκικά παράλια για να σώσουν την ζωή τους.

Είναι ξεκάθαρο πως εάν οι κατηγορίες επιβεβαιωθούν, θα έχουμε να κάνουμε με μία Πέμπτη φάλαγγα εντός των τειχών, αφού η εγκληματική δραστηριότητα με πρόσχημα μάλιστα τον ανθρωπισμό, δεν μπορεί να άπτεται μόνο ενός ευρύτερου κυκλώματος δουλεμπόρων.
Είναι βέβαιο ότι με την ίδια ευκολία όσοι συνεργάζονται με τους Τούρκους εγκληματίες αλλά και το τουρκικό κράτος για να διευκολύνουν την έλευση προσφύγων και μεταναστών, με την ίδια ευκολία θα λειτουργούσαν και ως κατάσκοποι της Τουρκίας, ενώ στην περίπτωση θερμού επεισοδίου, η παρουσία τους και μόνο θα αποτελούσε εθνικό κίνδυνο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Καθημερινή, τα συγκεκριμένα πρόσωπα που δρούσαν σε ελληνικό έδαφος, εντοπίστηκαν να έχουν επικοινωνίες σε συγκεκριμένες ώρες και ημέρες, ακριβώς πριν αναχωρήσουν βάρκες με πρόσφυγες και μετανάστες με κατεύθυνση την Κω και το Φαρμακονήσι.

Πέραν του επικεφαλής των ΜΚΟ, δεν έχουν γίνει γνωστά τα στοιχεία των υπολοίπων ακτιβιστών οι οποίοι πλέον θα αντιμετωπίσουν κακουργηματικές κατηγορίες.

πηγη