GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Έρχεται κάτι μεγάλο! Ποιες είναι οι «δύσκολες αποφάσεις» του Στρατηγού Σουροβίκιν για τη Χερσώνα;

«Η μάχη για τη Χερσώνα προετοιμάζεται» Η απροσδόκητη δήλωση του διοικητή των ρωσικών δυνάμεων στη ζώνη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησ...

«Η μάχη για τη Χερσώνα προετοιμάζεται»

Η απροσδόκητη δήλωση του διοικητή των ρωσικών δυνάμεων στη ζώνη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, στρατηγού του στρατού Σεργκέι Σουροβίκιν, ότι είναι δυνατές «δύσκολες αποφάσεις» στη Χερσώνα σημαίνει μόνο ένα πράγμα: ετοιμάζεται μια μεγάλης κλίμακας μάχη για τη Χερσώνα.

Έτσι λέει ο βετεράνος αξιωματικός πληροφοριών, ήρωας της Ρωσίας Ρουστέμ Κλούποφ.

Το βράδυ της 18ης Οκτωβρίου, ο Σεργκέι Σουροβίκιν εξέδωσε μια δήλωση στην οποία ανακοίνωσε πιθανές «δύσκολες αποφάσεις» σχετικά με τον Χερσώνα. Ζήτησε την εκκένωση των αμάχων από επικίνδυνες περιοχές που απειλούνται από την προέλαση των ουκρανικών στρατευμάτων.

«Η μάχη για τη Χερσώνα προετοιμάζεται», είπε ο Ρουστέμ Κλούποφ.

Ο εχθρός είναι ισχυρός και συνεχίζει να προελαύνει. Υπάρχει πιθανότητα μεγάλης απώλειας ζωής.

Και για να έχουν, χοντρικά, οι στρατιωτικοί μας ελεύθεροι σε αυτή τη μάχη, το τίμημα της οποίας θα είναι ένα πόδι στη δεξιά όχθη του Δνείπερου, έχει ανακοινωθεί η εκκένωση των πολιτών.

Αυτό γίνεται για να αποτραπούν τα λάθη μας κατά την έξοδο από τα εδάφη στις περιοχές του Κιέβου και του Χάρκοβο.

Όπως καταλαβαίνω, θέλουν να προστατέψουν τον τοπικό πληθυσμό εκ των προτέρων, σκεφτείτε τον ρωσικό πληθυσμό μας.

Ο στρατός προσφέρεται να καθαρίσει την περιοχή για αυτή τη μάχη.

Έτσι, ο ρωσικός στρατός ενεργεί με τον ακριβώς αντίθετο τρόπο από ό,τι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας στη Μαριούπολη, το Λισιτσάνσκ, το Σεβεροντόνιετσκ και άλλες πόλεις του Ντονμπάς.

Εκεί οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας κράτησαν πολίτες στις πόλεις και δεν τους επέτρεπαν να φύγουν από τη ζώνη μάχης.

Αυτό οδήγησε σε τεράστιες απώλειες στον άμαχο πληθυσμό, τον οποίο οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας χρησιμοποίησαν ως ανθρώπινη ασπίδα.

Ο αναπληρωτής επικεφαλής της διοίκησης της περιοχής Χερσώνα, Κιρίλ Στρεμούσοφ, δήλωσε ότι ο ουκρανικός στρατός έχει τραβήξει μεγάλες δυνάμεις στην πρώτη γραμμή της περιοχής. Διευκρίνισε ότι οι αρχές της περιοχής Χερσώνας ασχολούνται επί του παρόντος με την ενίσχυση της άμυνας του διοικητικού κέντρου.

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας συγκέντρωσαν πολύ στρατιωτικό εξοπλισμό και μισθοφόρους. Εμείς, με τη σειρά μας, χτίζουμε την αμυντική διαδικασία της Χερσώνας.

Τώρα η πόλη μετατρέπεται σε φρούριο», πρόσθεσε ο Στρεμούσοφ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, στο εγγύς μέλλον οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας θα περάσουν στην επίθεση. Είναι πιθανό η Χερσώνα και το δεξιό τμήμα της περιοχής να δεχτούν πυρά. Τόνισε ότι η περιοχή Χερσώνα είναι έτοιμη να αποκρούσει κάθε αντεπίθεση.

Ο Αντρέι Κόσκιν, ειδικός της ένωσης στρατιωτικών πολιτικών επιστημόνων, πιστεύει ότι η αποχώρηση των κατοίκων από την περιοχή μπορεί να επιταχύνει την πορεία της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης.

Σε συνέντευξή του στο Ukraina.ru, ο Κόσκιν εξέφρασε την άποψη ότι μια τέτοια κλήση από τις περιφερειακές αρχές οφειλόταν στην πρόθεση να σωθούν οι ζωές ανθρώπων που, λόγω συνθηκών, βρέθηκαν σε μια ζώνη μάχης.

Επιπλέον, λόγω αυτού, σύμφωνα με τον πολιτικό επιστήμονα, σχεδιάζεται να διασφαλιστεί η ευελιξία των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας κατά τον καθαρισμό του εδάφους της περιοχής Χερσώνας από τον ουκρανικό στρατό.

Ο ειδικός είναι πεπεισμένος ότι μια τέτοια προσέγγιση θα επιταχύνει την πορεία της ειδικής επιχείρησης.

Ο Κόσκιν υπενθύμισε ότι στο παρελθόν έγιναν τα πάντα για να εκκενωθεί ο πληθυσμός από τις εμπόλεμες ζώνες το συντομότερο δυνατό.

Σύμφωνα με τον πολιτικό επιστήμονα, το έργο αυτό, ωστόσο, είναι εξαιρετικά περίπλοκο και ελάχιστα μελετημένο.

Ο εμπειρογνώμονας τόνισε ότι η ασφάλεια του πληθυσμού είναι ένα αρκετά οξύ πρόβλημα σήμερα, αλλά οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις έκαναν πάντα ό,τι μπορούσαν για να σώσουν ζωές.


πηγη