GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

«Να εγκαταλείψουν την Ουκρανία» οι πολίτες τους καλούν οι πρεσβείες εννέα χωρών

Έρχεται σύγκρουση μέχρις εσχάτων: «Να εγκαταλείψουν την Ουκρανία» οι πολίτες τους καλούν οι πρεσβείες εννέα χωρών φίλων και συμμάχων της ...


Έρχεται σύγκρουση μέχρις εσχάτων: «Να εγκαταλείψουν την Ουκρανία» οι πολίτες τους καλούν οι πρεσβείες εννέα χωρών φίλων και συμμάχων της Ρωσίας και «κατεβάζουν ρολά»

Πρωτοφανής είναι η συγκέντρωση  ρωσικών δυνάμεων στο έδαφος της Λευκορωσίας, απόρροια της συμφωνίας μεταξύ Μόσχας και Μινσκ να αναπτύξουν από κοινού στρατιωτικές δυνάμεις στην Ουκρανία, κάτι που σημαίνει ότι η Λευκορωσία εισέρχεται στο πόλεμο στο πλευρό της Ρωσίας και αυτό μόνο άσχημα νέα είναι για τους Ουκρανούς και το ΝΑΤΟ:

Τουλάχιστον 10.000 Ρώσοι στρατιώτες έχουν φτάσει στην Λευκορωσία, μαζί με εκαντοντάδες θωρακισμένα οχήματα και υποστηρικτικό υλικό, ενώ 4 MiG-31 προσγειώθηκαν σήμερα σε αεροπορική βάση κοντά στο Μινσκ φέροντας τα πολυηχητικά βλήματα Kh-47M2 Kinzhal των 10 mach τα οποία είναι πρακτικά μη ανασχέσιμα.

Σημειώνεται ότι προϋπήρχαν άλλες 10.000 ρωσικό προσωπικό.

Όλα δείχνουν ότι σε 20 ημέρες το αργότερο, θα έχουν συγκεντρωθεί οι απαραίτητες δυνάμεις για την μεγάλη επίθεση στο Κίεβο.

Όλα αυτά ενώ στο μέτωπο της Χερσώνας, σήμερα επικράτησε σχετική ηρεμία με την ουκρανική επίθεση να δείχνει ότι έχει ανασχεθεί.

Δεν συμβαίνει όμως το ίδιο με την ρωσική επίθεση στο Μπάκμουτ και το Σόλενταρ;
Οι μάχες είναι εξαιρετικά σκληρές μέσα στις δύο πόλεις, όμως πλέον, κάτι που δείχνει ότι η Wagner έχει διασπάσει την περιφερειακή άμυνα.

Ο ίδιος ο επικεφαλής του ουκρανικού καθεστώτος Β.Ζελένσκι ανακοίνωσε σε δραματικό τόνο ότι: «Σφοδρές μάχες μαίνονται γύρω από δύο πόλεις στην περιφέρεια του Ντονμπάς στην Ουκρανία, τις πόλεις Σολεντάρ και Μπαχμούτ

Οι κύριες εστίες της μάχης στο Ντονμπάς είναι το Σολεντάρ και το Μπαχμούτ.
Οι στρατιώτες μας κάνουν ότι μπορούν», δήλωσε ο Ζελένσκι στη νυκτερινή βιντεοσκοπημένη ομιλία του πριν λίγο.

Προετοιμάζει επί της ουσίας τους οπαδούς του για την πρώτη μεγάλη ουκρανική ήττα μετά το Λισιτσάνσκ και Σιεβιεροντονέτσκ τον Ιούνιο και τον Ιούλιο.
Η Σολεντάρ βρίσκεται ακριβώς βορείως της Μπαχμούτ.

Tην ίδια στιγμή οι Ρώσοι φαίνεται ότι πήραν τον αέρα ακόμα και στο αμερικανικό αντι-ραντάρ βλήμα AGM-88B HARM.

Δείτε μία ακόμα κατάρριψή του από σύστημα Pantsir S.1:

Κίνα, Αίγυπτος, Σερβία, Κιργιστάν, Ουζμπεκιστάν, Τουρκμενιστάν, Καζακστάν, Λευκορωσία και Τατζικιστάν εξέδωσαν εσπευσμένες ανακοινώσεις καλώντας τους υπηκόους τους να εγκαταλείψουν γενικά την Ουκρανία καθώς οι πρεσβείες θα κλείσουν λόγω της επικείμενης επιβάρυνσης του περιβάλλοντος ασφάλειας στην Ουκρανία.

Δεδομένου ότι πρόκειται για χώρες συμμαχικές ή απλά φιλικές με την Ρωσία, είναι εύκολο να αντιληφθεί κανείς τις ακολουθεί.


Σε βίντεο που είδαν το φως της δημοσιότητας σιδηροδρομική συρμοί με δεκάδες οχήματα φορτηγά. Α/Κ πυροβόλα 2S5 Giatsint και ΤΟΜΑ  MT-LB καταφθάνουν στην Λευκορωσία προκειμένου να σχηματίσουν μαζί με τις λευκορωσικές δυνάμεις ένα νέο στρατιωτικό σχηματισμό με κατεύθυνση προς το Κίεβο.

Το νέο σύμβολο της δύναμης αυτής είναι ο αριθμός 2 μέσα σε ένα τρίγωνο, αντί του γνωστού Ζ που χρησιμοποιείται από τις άλλες ρωσικές δυνάμεις στην ανατολική Ουκρανία.

Το υπουργείο Άμυνας της Λευκορωσίας  δήλωσε ότι τουλάχιστον  9.000 Ρώσοι στρατιώτες θα σταθμεύσουν στη Λευκορωσία ως μέρος  «περιφερειακής ομάδας» δυνάμεων για την προστασία των συνόρων της.

«Τα πρώτα τρένα με ρωσικά στρατεύματα που αποτελούν μέρος της περιφερειακής ομάδας άρχισαν να φτάνουν στη Λευκορωσία», έγραψε στο Twitter ο Βαλέρι Ρεβένκο, επικεφαλής του τμήματος διεθνούς στρατιωτικής συνεργασίας του υπουργείου Άμυνας.

«Η μετεγκατάσταση θα διαρκέσει αρκετές ημέρες. Ο συνολικός αριθμός θα είναι 9.000 άτομα», συμπλήρωσε ο Ρεβένκο, σημειώνοντας πως περισσότερες πληροφορίες θα δοθούν σε ενημέρωση για τους στρατιωτικούς ακόλουθους.

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας, Αλεξάντερ Λουκασένκο, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι τα στρατεύματά του θα αναπτυχθούν μαζί με τις ρωσικές δυνάμεις κοντά στα ουκρανικά σύνορα, λόγω των γνωστών απειλών  από την Ουκρανία και τη Δύση.

Στο μεταξύ νέος αεροπορικός συναγερμός σήμανε την Κυριακή σε όλες σχεδόν τις περιοχές της Ουκρανίας, σύμφωνα με τις περιφερειακές στρατιωτικές διοικήσεις, καθώς θεωρούν πως επίκεινται βομβαρδισμοί.

Συγκεκριμένα, προειδοποιήσεις για αεροπορικές επιδρομές και εκκλήσεις για μετάβαση σε καταφύγια δημοσιεύθηκαν στα κανάλια Telegram των περιφερειακών στρατιωτικών διοικήσεων στις περιοχές Πολτάβα, Τσερνίχοφ, Τσερκάσι, Τσερνίβτσι, Οδησσός, Ιβάνο-Φρανκίβσκ, Ρίβνε, Σούμι, καθώς και του Χμελνίτσκι.


πηγη