GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Ιδού ο κύριος στόχος των ελληνικών υποβρυχίων στο Αιγαίο! "Φόρτωσαν" δοκιμαστικά αποβατικό και άρμα μάχης Altay στο Αναντολού (Βίντεο)

Το TCG ANADOLOU θα “χρεωθεί” ορισμένος αριθμός ελληνικών υποβρυχίων για το ναυτικό μας τύπου Type-214 που θα αποτελέσουν τον εφιάλτη της ...


Το TCG ANADOLOU θα “χρεωθεί” ορισμένος αριθμός ελληνικών υποβρυχίων για το ναυτικό μας τύπου Type-214 που θα αποτελέσουν τον εφιάλτη της τουρκικής ναυαρχίδας

Δοκιμές στο αεροπλανοφόρο/Αποβατικό Αναντολού υλοποίησαν Τούρκοι ειδικοί με την φόρτωση ενός άρματος μάχης ALTAY μέσα σε ένα μικρό αποβατικό πλοίο LCM.

“Οι δοκιμές λειτουργίας φόρτωσης του πρωτότυπου άρματος μάχης Altay, το οποίο σχεδιάζεται να χρησιμοποιηθεί στο TCG ANADOLU, έγινε με επιτυχία”, δήλωσε ο πρόεδρος της Αμυντικής Βιομηχανίας İsmail Demir, στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter.

Ο ίδιος ανέφερε ότι οι δοκιμές εισόδου του άρματος μάχης αυτού του τύπου, το οποίο δεν έχει τεθεί σε εργοστασιακή παραγωγή ακόμη και θα αργήσει πολύ, ολοκληρώθηκαν με την “φόρτωση" ενός Altay, στο τουρκικό μίνι Αεροπλανοφόρ/Αποβατικό.

“Με αυτό το τεστ που ολοκληρώθηκε σήμερα, πέρασε ένα ακόμη σημαντικό στάδιο στο όλο σχέδιο. Ολοκληρώνουμε ένα ακόμη βήμα με κάθε μέρα και ανυπομονούμε να βάλουμε σε επιχειρησιακή λειτουργία το ANADOLU όσο γίνεται πιο γρήγορα ”, τόνισε ο Τούρκος αξιωματούχος.

Το TCG ANADOLU, εκτός του καταστρώματος για τα τουρκικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα BAYRAKTAR TB-3, θα είναι έχει και αμφίβιες δυνατότητες, αφού θα φορτώνονται μονάδες πεζοναυτών και άρματα μάχης, αυξάνοντας έτσι τις αμφίβιες επιχειρησιακές δυνατότητες της Τουρκίας.

Το πλοίο προορίζεται να ανταποκριθεί στις διάφορες ανάγκες του τουρκικού ναυτικού,  όπως οι, μακράς διάρκειας, στρατιωτικές επιχειρήσεις, καθώς παράλληλα θα εκτελεί καθήκοντα κέντρου διοίκησης και ναυαρχίδα ολόκληρου του τουρκικού στόλου.

Σαφώς και η όλη δοκιμή ήταν ενταγμένη εντός των πλαισίων δοκιμής των συστημάτων του νέου τουρκικού πολεμικού πλοίου, έγινε όμως ολίγο τουρκική τηλεοπτική παραγωγή, με στόχο την επίδειξη δύναμης σε Ελλάδα και Κύπρο για τους λόγους που ανέφερε κατά της Ελλάδος ο Τούρκος πρόεδρος στην Πράγα.

Ελληνική αντίδραση άμα τη εμφανίσει της τουρκικής ναυαρχίδας

Υπενθυμίζουμε ότι το τουρκικό μίνι αεροπλανοφόρο και αμφίβιο πλοίο όπως το ονομάζουν οι Τούρκοι, θα αποτελέσει ειδικό κεφάλαιο για το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό.

Το TCG ANADOLOU θα “χρεωθεί” σε ορισμένο αριθμό ελληνικών υποβρυχίων για το ναυτικό μας, το οποίο θα εκπαιδευτεί ειδικά για την εξουδετέρωση του, σε περίπτωση ελληνοτουρκικής συγκρούσεως στο Αιγαίο ή την Ανατολική Μεσόγειο.

Στον αέρα και πάλι ελληνικά Rafale με ειδική αποστολή TASMO, θα αποτελέσουν τον θανάσιμο εχθρό της τουρκικής ναυαρχίδας, η οποία όπου και να πάει δεν θα μπορεί βέβαια να κρυφτεί στις θάλασσες μας, ενώ μαζί της θα έχει σημαντική δύναμη προστασίας από μονάδες επιφανείας, αεροσκάφη, ελικόπτερα και UAV, ενώ στο βυθό θα το φυλάνε τουλάχιστον 2-3 υποβρύχια.     

Σε οποιαδήποτε αναμέτρηση Ελλάδος-Τουρκίας εκτιμάται ότι η εξουδετέρωση της ομάδας μάχης του TCG ANADOLOU, θα αποτελούσε ένα πραγματικά τρομερά πλήγμα για την Άγκυρα, αφού μαζί με το πλοίο θα εξουδετερώνονταν άνω του 1/3 του τουρκικού πολεμικού ναυτικού, χώρια τα τουρκικά αεροσκάφη και την μονάδα πεζοναυτών μαζί με άρματα μάχης, που θα βρίσκονταν εντός του. 

Άλλωστε από την μακρινή εποχή του μπουρλοτιέρη Κανάρη έχουμε να νιώσουμε χαρά, και το τουρκικό μίνι αεροπλανοφόρο θα μας την δώσει σε πιθανή αναμέτρηση στο Αιγαίο, όπως και η ναυαρχίδα του Καρά Αλή.


πηγη