GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Κολωνός: Πού βρήκε τη μπλούζα του Κολλεγίου Αθηνών ο 53χρονος βιαστής

Αναστάτωση στο Κολλέγιο Αθηνών από τις εικόνες που δείχνουν τον κατηγορούμενο με μπλούζα του σχολείου Σοκαρισμένο είναι το πανελλήνιο από...


Αναστάτωση στο Κολλέγιο Αθηνών από τις εικόνες που δείχνουν τον κατηγορούμενο με μπλούζα του σχολείου

Σοκαρισμένο είναι το πανελλήνιο από την υπόθεση όπου 53χρονος βίαζε και εξέδιδε 12χρονη στον Κολωνό.

Την ίδια ώρα αναστάτωση προκλήθηκε και στην κοινότητα του Κολλεγίου Αθηνών λόγω της εμφάνισης του κατηγορούμενου με φούτερ του σχολείου την ώρα της προσαγωγής του.

Να σημειωθεί πως ο 53χρονος δράστης είναι δραστήριο μέλος της τοπικής οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας στον Κολωνό και έχει αναπτύξει έντονη πολιτική δράση στην περιοχή και ευρύτερα στο 4ο διαμέρισμα του Δήμου Αθηναίων.

Ο 53χρονος στην προσπάθειά του να κρύψει από τις κάμερες το πρόσωπό του φοράει ένα σκούρο φούτερ. Το φούτερ αυτό στην πάνω αριστερή πλευρά έχει τυπωμένο το σήμα-έμβλημα του Κολλεγίου Αθηνών, του πλέον επίλεκτου ιδιωτικού σχολείου της χώρας.

Τέσσερα είναι τα στοιχεία του οικόσημου και συμβολίζουν την καταγωγή των Ελλήνων από την Κρητομυκηναϊκή εποχή (πέλεκυς), δια μέσου της κλασικής αρχαιότητας (γλαύκα) και της Βυζαντινής περιόδου (σταυρός), έως τη σύγχρονη αναγεννημένη Ελλάδα (φοίνικας).
Ο συμβολισμός των στοιχείων αυτών συνδέεται με την τετραπλή αποστολή του Κολλεγίου: τη σωματική ανάπτυξη, την πνευματική και την ψυχική καλλιέργεια και το πατριωτικό φρόνημα των μαθητών.
Συνοδεύεται δε πάντα με τη φράση «Αιέν Αριστεύειν».

Το σήμα αυτό είναι αναρτημένο σε όλες τις μεγάλες αίθουσες των εκπαιδευτικών εγκαταστάσεων, είναι χαραγμένο πάνω στο χρυσό δαχτυλίδι που δίνεται σε κάθε απόφοιτο του σχολείου και βεβαίως τυπώνεται ως στάμπα σε διάφορα είδη ρουχισμού που δίνονται σε όσους θέλουν να ασχοληθούν με τον αθλητισμό στο Κολλέγιο Αθηνών.

Το θέμα έπεσε και στην αντίληψη πολλών χρηστών στα social media οι οποίοι το επεσήμαναν, ωστόσο από το Κολλέγιο Αθηνών δεν έχει σχολιαστεί το συγκεκριμένο περιστατικό, κάτι που θεωρείται και αναμενόμενο, μιας και ο καθένας μπορεί να προμηθεύει προϊόντα του Κολλεγίου από μαγαζί των βόρειων προαστίων.

πηγη