GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Βιασμός 12χρονης: Ποιος είναι ο Μιχάλης; - Το πρόσωπο ''κλειδί'' στην υπόθεση - Η ΕΛ.ΑΣ. βρήκε 12 βιαστές

Τι είπε το παιδί, ποιον αναζητούν οι αρχές Νεώτερη ενημέρωση Αδιάκοπη είναι η έρευνα των αστυνομικών που ασχολούνται με την υπόθεση του β...


Τι είπε το παιδί, ποιον αναζητούν οι αρχές

Νεώτερη ενημέρωση

Αδιάκοπη είναι η έρευνα των αστυνομικών που ασχολούνται με την υπόθεση του βιασμού της 12χρονης καθώς καθημερινά προστίθεται υλικό στη δικογραφία, κυρίως από τις επαφές που γίνονταν μέσω τηλεφώνου και Διαδικτύου.

Όπως έχουν διαπιστώσει οι αστυνομικοί οι κλήσεις στα κινητά τηλέφωνα του κατηγορούμενου Ηλία Μίχου είνα πολλές σε αριθμό και αυτό που προσπαθούν να διαλευκάνουν είναι ποιες από αυτές οδηγούσαν σε ραντεβού με την 12χρονη και ποιες όχι.

Όπως έχει διαπιστωθεί μέχρι στιγμής ήταν ότι το κορίτσι είχε στο κινητό τηλέφωνό του την εφαρμογή Viber και μέσω αυτής ήταν που έμπαινε στην εφαρμογή Blindchat που χρησιμοποιούσε ο 53χρονος.

Αστυνομικές πηγές έλεγαν ότι πολλές από τις επαφές γίνονταν από τα λεγόμενα «πακιστανικά κινητά», που δεν εντοπίζονται, γεγονός που δείχνει ότι ο Ηλίας Μίχος ερχόταν σε επαφή με ανθρώπους μυημένους στην παιδεραστία πού ήξεραν πώς να καλύψουν τα ίχνη τους.

Οικογενειάρχες υπεράνω υποψίας οι βιαστές

Την ίδια ώρα οι αστυνομικοί προσπαθούν να ξεδιαλύνουν πόσοι ήταν οι άντρες που βίασαν το παιδί και πόσα ραντεβού είχαν κλείσει εξηγώντας ότι οι δύο αυτοί αριθμοί δεν συνδέονται καθώς π.χ. ο δεύτερος κατηγορούμενος για βιασμός της 12χρονης, Ιωάννης Σοφιανίδης την είχε βιάσει τέσσερις φορές.

Το πιο σοκαριστικό είναι ότι από τις μέχρι στιγμής έρευνες, προκύπτουν τουλάχιστον 12 βιαστές οι οποίοι, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ήταν όλοι οικογενειάρχες με προφίλ υπεράνω υποψίας. Από αυτούς, έλεγαν οι ίδιες πηγές, οι πέντε έχουν ταυτοποιηθεί και για τους υπόλοιπους η διαδικασία βαίνει προς ολοκλήρωση.

Σε αυτό θα βοηθήσει η διαδικασία αναγνώρισης από την 12χρονη, η οποία επί του παρόντος έχει διακοπεί καθώς το παιδί είναι σε μεγάλο σοκ και δεν μπορεί να μιλήσει.

Αρχικό κείμενο 

Εν αναμονή των νέων ενταλμάτων σύλληψης, τα οποία σύμφωνα με πληροφορίες θα είναι από τρία έως και πέντε και θα βγουν τις επόμενες ώρες, οι αποκαλύψεις για την σοκαριστική υπόθεση της 12χρονης από τον Κολωνό δεν έχουν τελειωμό.

Ποιος είναι ο «Μιχάλης»; Αυτό το ερώτημα καλούνται να απαντήσουν τα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων, που αναζητούν την ταυτότητα του άγνωστου άνδρα, τον οποίο περιέγραψε κατά την αρχική κατάθεσή της στις Αρχές η 12χρονη.

Ο μυστηριώδης συνεργός του 53χρονου κατηγορούμενου μαστροπού – βιαστή, φέρεται να έκλεινε τα ραντεβού στο μετρό των Σεπολίων και να συνόδευε το ανήλικο κορίτσι όταν συναντούσε τους «πελάτες».

Η 12χρονη δεν έχει δώσει περισσότερες απαντήσεις σχετικά με το «Μιχάλη» στις συμπληρωματικές της καταθέσεις, ενώ όπως περιγράφουν οι αστυνομικοί μετά τη  σύλληψη της μητέρας της έχει «βυθιστεί» στη σιωπή.

Τα στελέχη της Ασφάλειας εξετάζουν πληροφορία σύμφωνα με την οποία η 37χρονη μητέρα εργαζόταν σε οίκο ανοχής και εκεί εξέδιδε την ανήλικη κόρη της.

Σιωπή, μετά τη σύλληψη της μητέρας

Για 50 λεπτά κατέθεσε στα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων η 12χρονη, αμέσως μετά τη σύλληψη της μητέρας της.

Σύμφωνα με τους αστυνομικούς η ανήλικη δεν ήταν καθόλου ομιλητική, περιορίστηκε στα τυπικά, ενώ έδινε αόριστες απαντήσεις στις ερωτήσεις που της έγιναν.

Η στάση της φαίνεται να άλλαξε από τις 17:00 το απόγευμα της Τετάρτης, όταν της γνωστοποιήθηκε πως η μητέρα της συνελήφθη με την κατηγορία της μαστροπείας.

Οπως σημειώνουν οι αστυνομικοί, μέχρι εκείνη την ώρα, το κορίτσι ήταν συνεργάσιμο και είχε άριστη επαφή με τα στελέχη της Ασφάλειας, δίνοντας κομβικές πληροφορίες για τον ρόλο του Ηλία Μίχου, αλλά και για τα ραντεβού με τους βιαστές.

Οι παιδοψυχολόγοι της ΕΛ.ΑΣ. επιχειρούν να βρουν τρόπο να επαναπροσεγγίσουν το κορίτσι, σε μια προσπάθεια να πάρουν απαντήσεις για κομβικά ερωτήματα.

Προκλητικές καταθέσεις των κατηγορούμενων

Προκλητικοί και εριστικοί εμφανίστηκαν οι δυο κατηγορούμενοι οι οποίοι κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι και οδηγήθηκαν στις φυλακές Τρικάλων.

«Γνώριζα την ηλικία της αλλά φαινόταν μεγαλύτερη», είπε μεταξύ άλλων στην απολογία του στην ανακρίτρια ο 53χρονος Ηλίας Μίχος ενώ ο 42χρονος Γιάννης Σοφιανίδης, κατέθεσε ότι όχι μόνο είχε συναινετικές σεξουαλικές επαφές με την ανήλικη, αλλά υποστήριξε ότι η ίδια η 12χρονη τον προκαλούσε και τον πίεζε να συνευρεθούν»!

Στο μικροσκόπιο για σημάδια κακοποίησης τα αδέλφια

Ενδείξεις που θα μαρτυρούν ότι η 12χρονη δεν ήταν το μόνο θύμα βιασμού και μαστροπείας στην οικογένεια, συνεχίζουν να αναζητούν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων.

Τα 6 από τα αδέρφια του κοριτσιού βρίσκονται ήδη στο νοσοκομείο Παίδων όπου εξετάζονται από παιδοψυχολόγους και ιατροδικαστές, για να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν σημάδια σεξουαλικής κακοποίησης.

Τα δύο μεγαλύτερα, ενήλικα αδέρφια, που μένουν προσωρινά με συγγενικά πρόσωπα, θα εξεταστούν τις επόμενες ημέρες και εκείνα από ιατροδικαστή. Παράλληλα, θα δώσουν νέες συμπληρωματικές καταθέσεις, σε μια προσπάθεια των Αρχών να αντλήσουν κρίσιμα στοιχεία.

Είχαν μπλέξει και άλλα κορίτσια;

Την ίδια στιγμή, ο δικηγόρος της μητέρας της 12χρονης, Απόστολος Λύτρας τόνισε πως έχει γίνει παραλήπτης και άλλων καταγγελιών.

Όπως είπε χαρακτηριστικά πρόκειται για δύο 18χρονες που καταγγέλλουν ότι «έπαθαν τα ίδια με την 12χρονη» όσο ήταν ανήλικες, από τους δύο προφυλακισμένους για σεξουαλική βία και εκπόρνευση του παιδιού από τον Κολωνό.

πηγη