GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Διατροφική κρίση: To Παγκόσμιο Οικονομικό Forum άνοιξε πόλεμο στο κρέας με επιβολή... κλιματικού φόρου και ελλείψεις

Τα σχέδια των τεχνοκρατών αναμένεται να προκαλέσουν σημαντικές ελλείψεις σε κρέας παγκοσμίως - Τα εφιαλτικά σενάρια Παρά τα παγκόσμια σχέ...


Τα σχέδια των τεχνοκρατών αναμένεται να προκαλέσουν σημαντικές ελλείψεις σε κρέας παγκοσμίως - Τα εφιαλτικά σενάρια

Παρά τα παγκόσμια σχέδια κατά της κατανάλωσης κρέατος (The Great Reset Action Item #4: No Meat For You) από το Παγκόσμιο Οικονομικό Forum, καθώς οι τεχνοκράτες απαιτούν την επιβολή φόρου για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής», η παγκόσμια ζήτηση για κρέας αυξάνεται εδώ και δεκαετίες...

Όπως αναφέρει ο Martin Armstrong της Statista παρακάτω, με βάση στοιχεία από τον Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών (FAO), η παγκόσμια παραγωγή κρέατος έχει πενταπλασιαστεί από τη δεκαετία του 1960.

Για το 2022, ο FAO προβλέπει ότι η ποσότητα του παραγόμενου κρέατος θα είναι περίπου 361 εκατομμύρια τόνοι.

Σύμφωνα με τον FAO, η κρίση του Covid-19 οδήγησε σε πολλές διαταραχές στην παραγωγή και τις αλυσίδες εφοδιασμού.

Ωστόσο, αυτό δεν οδήγησε σε μείωση της παγκόσμιας παραγωγής:

Ακόμη και κατά τη διάρκεια της πανδημίας, η ανοδική τάση στον όγκο παραγωγής συνεχίστηκε.


Μείωση του κόστους

Τα τελευταία χρόνια, παρατηρήθηκε μια αλλαγή στην παγκόσμια γεωργία.
Το κόστος παραγωγής κρέατος έγινε χαμηλότερο λόγω της αυξανόμενης παραγωγής ζωοτροφών όπως η σόγια ή το καλαμπόκι, αυξάνοντας έτσι την προσφορά κρέατος σε πολλές χώρες.
Ειδικά στις πολυπληθείς χώρες της Ασίας, η ζήτηση για διάφορα είδη κρέατος αυξήθηκε.
Η Ασία είναι η μεγαλύτερη αγορά παραγωγής κρέατος, με έμφαση στο χοιρινό και τα πουλερικά.

Αλλαγή καταναλωτικών προτύπων

Εάν η κατανάλωση κρέατος, τα κατεψυγμένα τρόφιμα, η χρήση ορυκτών καυσίμων, οι οικιακές συσκευές, ο κλιματισμός και οι μονοκατοικίες είναι «μη βιώσιμες», είναι λογικό ότι ο στόχος οποιουδήποτε προγράμματος «βιώσιμης ανάπτυξης» είναι να εξαλειφθούν όλα αυτά τα αγαθά, και αυτή η διαδικασία η εξάλειψη είναι τώρα καλά σε εξέλιξη. 

Το 1992 στη Σύνοδο Κορυφής για τη Γη, ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας της Σύμβασης για την Κλιματική Αλλαγή και εκτελεστικός διευθυντής του Περιβαλλοντικού Προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών, Maurice Strong, δήλωσε:

«Ο τρέχων τρόπος ζωής και τα πρότυπα κατανάλωσης της εύπορης μεσαίας τάξης, όπως η υψηλή πρόσληψη κρέατος, η κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων κατεψυγμένων και επεξεργασμένων τροφίμων, η χρήση ορυκτών καυσίμων, οι συσκευές, ο κλιματισμός στο σπίτι και η εργασία και η στέγαση στα προάστια, δεν είναι βιώσιμα».

www.bankingnews.gr