GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Η χρησιμοποίηση τακτικών πυρηνικών όπλων στην Ουκρανία

Σπύρος Αξαρλής «Ορισμένες εξέχουσες προσωπικότητες του ΝΑΤΟ έχουν μιλήσει για τη δυνατότητα χρήσης όπλων μαζικής καταστροφής εναντίον της Ρω...

Σπύρος Αξαρλής

«Ορισμένες εξέχουσες προσωπικότητες του ΝΑΤΟ έχουν μιλήσει για τη δυνατότητα χρήσης όπλων μαζικής καταστροφής εναντίον της Ρωσίας. Τους υπενθυμίζω τα εξής: αυτά τα όπλα τα έχει και η χώρα μας», προειδοποίησε ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Για αρκετούς μήνες Ουάσιγκτον και Μόσχα έχουν αναπτύξει υπόγεια κανάλια επικοινωνίας σχετικά με τις συνέπειες που θα επακολουθούσε η χρήση πυρηνικού όπλου από τη ρωσική πλευρά.
Σύμφωνα με αξιωματούχους του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, τα μηνύματα υπογραμμίζουν όσα εξέφρασε δημόσια ο πρόεδρος Μπάιντεν, αναφέρει η Washington Post.
Η αμερικανική κυβέρνηση αποφάσισε να διατηρήσει ασαφείς τις προειδοποιήσεις για τις συνέπειες μιας επίθεσης για να κάνει τη Ρωσική Ομοσπονδία να ανησυχεί για το ποια θα μπορούσε να είναι η απάντηση, σύμφωνα με την αρχή της «στρατηγικής ασάφειας».

Το CBS News μετέδωσε μια συνέντευξη με τον Τζο Μπάιντεν, κατά την οποία δεν ήθελε να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με το πώς θα απαντούσαν οι Ηνωμένες Πολιτείες σε μια ρωσική επίθεση, λέγοντας απλώς ότι η αντίδραση θα ήταν «συνεπής».
Το πρόβλημα είναι πιο δύσκολο από όσο φαίνεται.
Η Ουκρανία δεν είναι επίσημος σύμμαχος της Ουάσιγκτον, δεν συμμετέχει στο ΝΑΤΟ και μια άμεση στρατιωτική απάντηση των ΗΠΑ κατά της Ρωσίας θα κινδύνευε να ....

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στην ιστοσελίδα: geoeurope.org




.