GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Η Γερμανία θα ενισχύσει τη στρατιωτική της παρουσία στη ζώνη Ασίας - Ειρηνικού

Στόχος της κίνησης αυτής είναι να προσφέρει συνδρομή στις ΗΠΑ, που έχουν υπό παρακολούθηση την Κίνα Ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων της Γε...


Στόχος της κίνησης αυτής είναι να προσφέρει συνδρομή στις ΗΠΑ, που έχουν υπό παρακολούθηση την Κίνα

Ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων της Γερμανίας δήλωσε στο Reuters ότι το Βερολίνο σχεδιάζει να επεκτείνει τη στρατιωτική του παρουσία στην ζώνη Ασίας-Ειρηνικού, καθώς έχει το βλέμμα του στις κινεζικές δυνάμεις στην περιοχή.

Ο στρατηγός Eberhard Zorn είπε ότι ο γερμανικός στρατός, γνωστός ως Bundeswehr, σχεδιάζει να επεκτείνει την παρουσία του στην Ασία στέλνοντας περισσότερα πολεμικά πλοία και συμμετέχοντας σε περισσότερες στρατιωτικές ασκήσεις.
«Έτσι θέλουμε να εδραιώσουμε την παρουσία μας στην περιοχή», είπε.

Συγκεκριμένα, ο Zorn ανακοίνωσε ότι η Γερμανία θα στείλει στρατεύματα για να συμμετάσχουν σε ασκήσεις στην Αυστραλία το 2023 και ότι σχεδιάζει να στείλει στόλο πλοίων στην περιοχή το 2024.

Πέρυσι, η Γερμανία έστειλε ένα πολεμικό πλοίο της στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας, και ήταν η πρώτη φορά που το Βερολίνο έστειλε πολεμικό πλοίο σην Ασία τα τελευταία 20 χρόνια.

Ο γερμανικός σχεδιασμός που ανακοίνωσε ο στρατηγός Zorn αποτελεί το τελευταίο παράδειγμα της απάντησης των Ευρωπαίων συμμάχων των ΗΠΑ σε ότι η κυβέρνηση Biden και η Ταϊβάν αποκαλούν «προκλητικές ενέργειες» της Κίνας σε Ασία-Ειρηνικό.

Η Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο έχουν επίσης αναπτύξει πολεμικά πλοία στην περιοχή τα τελευταία χρόνια ενώ όλη η ζώνη Ασίας - Ειρηνικού βρίσκεται υπό την παρακολούθηση του ΝΑΤΟ.

Όταν ρωτήθηκε εάν η Γερμανία σχεδιάζει να στείλει ένα πολεμικό πλοίο μέσω του στενού της Ταϊβάν, ο Zorn είπε:
«Δεν θέλουμε να προκαλέσουμε κανέναν με την παρουσία μας, αλλά να στείλουμε ένα ισχυρό σημάδι αλληλεγγύης με τους συμμάχους μας».
H Γερμανία παρατηρεί ότι υπάρχει «τεράστια συσσώρευση» κινεζικών δυνάμεων στην περιοχή.
Η Κίνα ξεκίνησε πρόσφατα τις μεγαλύτερες στρατιωτικές ασκήσεις της στην Ταϊβάν, οι οποίες ήταν απάντηση στην επίσκεψη της προέδρου της Βουλής Nancy Pelosi στο νησί.

To Πεκίνο απάντησε στην τελευταία ανακοίνωση του Βερολίνου ως εξής:
«Αυτό πιθανότατα θα οδηγήσει σε κάποιες κακές αναμνήσεις και συνειρμούς σε πολλές χώρες στον κόσμο».

Η κινεζική στρατιωτική πίεση συνεχίζεται καθώς οι ΗΠΑ δεν δείχνουν κανένα σημάδι υποχώρησης στην πολιτική τους για ενίσχυση των δεσμών με την Ταϊπέι, την οποία το Πεκίνο αντιλαμβάνεται ως απομάκρυσνη των ΗΠΑ από την «πολιτική της μίας Κίνας».

www.bankingnews.gr